01.08.2016   15 kommenttia Kategoria: Kesä,  Leivokset,  Yhteistyöreseptit
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Munaton

Vanilja-mustikkaleivokset


mustikkamaitoleivokset

Idea näihin kesäisiin leivoksiin lähti mustikkamaidosta. Perunajauhoilla suurustetun maidon, kermavaahdon ja vaniljan yhdistelmä on herkullinen ja se natsaa niin mustikoiden kuin muidenkin marjojen kanssa. Vadelmakin olisi ihana. Resepti huomioi erityisruokavalioista munattoman ja gluteenittoman.

Kiva uusi kokeilu oli leivosten päälle tulevat sokeroidut mantelilastut. Sellaisia en ollut tehnyt aiemmin, mutta ne yllättivät mukavalla rapsakkuudellaan ja paahteisella aromillaan. Sopisivat hyvin esimerkiksi jäätelön lisukkeeksi. Mitenhän muuten sokeroituja manteleita voisi hyödyntää tarjoilussa tai leivonnassa?

17 kappaletta

Pohja:
2 dl Meira mantelijauhetta
2 dl vehnäjauhoja (perunajauhoja, jos oltava gluteeniton)
1 dl sokeria
½ dl vettä
2 rkl öljyä

Täyte:
½ dl perunajauhoja
2 ½ rkl sokeria
5 dl täysmaitoa
2 tl Meira vaniljasokeria
2 dl vispikermaa
¾ dl vaniljakreemijauhetta
3 dl (pensas)mustikoita

Sokeroidut mantelilastut:
½ dl sokeria
2 rkl vettä
50 g Meira mantelilastuja


Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää vesi ja öljy. Painele taikina alumiinisten leivosvuokien pohjalle ja reunoille. Jos taikina tarttuu painellessa sormiin, kostuta sormia vedellä. Pistele pohjaan haarukalla reikiä.

mustikkaleivokset-vaihe mustikkaleivokset-vaihe-2

Paista pohjia 200 asteessa noin 12 minuuttia. Irrota leivospohjat vuoista.

mustikkaleivokset-vaihe-6

Yhdistä kattilassa perunajauhot ja sokeri. Lisää maito. Kuumenna liedellä koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli pulpahtaa. Ota liedeltä ja sekoita joukkoon vaniljasokeri. Laita kylmään vesihauteeseen jäähtymään. Sekoittele varsinkin alussa tiheästi, jotta pintaan ei muodostu kalvoa.

mustikkaleivokset-vaihe-3

Kun kiisseli on jäähtynyt, vaahdota kerma. Sekoita kermavaahdon joukkoon kiisseli ja vaniljakreemijauhe. Lisää lopuksi mustikat varovasti käännellen.

mustikkaleivokset-vaihe-5 mustikkaleivokset-vaihe-8

Laita täyte kertakäyttöiseen pursotuspussiin tai pakastuspussiin. Leikkaa päähän aukko. Pursota täytettä reiluksi keoksi mantelipohjien päälle. Voit myös annostella täytteen lusikalla.

mustikkaleivokset-vaihe-9 mustikkaleivokset-vaihe-10

Nosta leivokset hetkeksi aikaa jääkaappiin, jotta täyte jähmettyy.

Mittaa sokeri ja vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää mantelilastut ja keitä 3 minuuttia. Levitä seos pellille leivinpaperin päälle. Paahda 160 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes lastut ovat saaneet hieman väriä. Murskaa karkeaksi rouheeksi ja ripottele leivosten pinnalle.

mustikkaleivokset-vaihe-4 mustikkaleivokset-vaihe-7

Yhteistyössä Meira

meira-logo

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
3 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Kinuskikissan kaupan loka-arvonta

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat