30.11.2010   51 kommenttia Kategoria: Leivokset
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Maidoton,  Munaton

Valkosuklaaleivokset


Gluteenittomia leivonnaisohjeita kysellään paljon. Monista leivonnaisista on helppo tehdä gluteenittomia korvaamalla vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella. Halusin kuitenkin kehitellä ”monikäyttöreseptin”, joka kävisi myös eläinperäisiä ruoka-aineita vältteleville. Vaikka käytettävissä olevia raaka-aineita on tällöin vähemmän, ei herkuttelusta tarvitse tinkiä. Nämä leivokset joutuivat todelliseen tulikokeeseen, kun niitä tarjottiin samaan aikaan mudcaken kanssa, mutta eivät jääneet yhtään huonommiksi.

Vaikka pohja ei sisällä kananmunaa, se on pehmeä, mutta ei hajoavainen. Kuorrutteen ”valkosuklaa” maistuu makean vaniljaiselle, mutta ei maidoton versio rehellisyyden nimissä oikean valkosuklaan veroista ole. Kiva kuitenkin, että tällainenkin vaihtoehto on tarjolla. Se löytyi Punnitse ja Säästä -kaupasta.

Vaikka omassa lähipiirissäni ei ole tarvetta maidottomille leivonnaisille, laktoositonta valkosuklaata olen usein kaivannut. Harmi, ettei sitä ole vielä markkinoilla. Toivottavasti joku suklaavalmistaja hoksaa markkinaraon.

Gluteenittomat tuplasuklaaleivokset

Pohja:
200 g maidotonta margariinia
2 dl sokeria
1 muna TAI 3 rkl soijajauhoa + ½ dl soijamaitoa
4 dl gluteenitonta jauhoseosta
4 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 ½ dl soijamaitoa
100 g maidotonta tummaa suklaata (esim. Plamil)

Kuorrute:
300 g maidotonta valkosuklaata
½ dl soijamaitoa

Koristeet:
suklaasydämet (Dr. Oetker)


Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Sekoita soijajauhojen joukkoon soijamaito. Lisää seos voi-sokerivaahtoon (tai käytä tilalla kananmunaa).

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita taikinaan vuorotellen jauhoseosta ja soijamaitoa.

Paloittele suklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla (n. 250 W) lämmöllä välillä sekoitellen. Lisää suklaaseos muutamassa erässä taikinan joukkoon.

Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle n. 27 x 27 cm kokoiseksi levyksi.

Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä.

Lämmitä soijamaito kattilassa, mutta älä anna kiehahtaa. Sekoita soijamaito suklaasulan joukkoon hyvin pienissä erissä, jotta suklaan rakenne ei kärsi. (Jos suklaan kanssa kuitenkin käy niin, että siitä erottuu neste ja astian pohjalle jää paksu ”sakka”, sekoittele seosta rauhallisesti niin kauan, että se jäähtyy ja tasoittuu.) Kaada kuorrute pohjan päälle ja tasoita leveällä lastalla tai palettiveitsellä. Anna jähmettyä jääkaapissa. Leikkaa sitten paloiksi.

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
Ei vielä tassutuksia
Loading...

Kinuskikumppani

Toivepuodin syysarvonta



Syysarvonnan palkintoina on Premium kaakaota, toffeearomia, vaniljatahnaa ja kettupillejä.

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat