22.6.2014
Tarjoa raikkaan marja- tai hedelmätäytteen parina.
Vatkaa kuohukerma vaahdoksi.
Lisää vaniljarahka.
Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W).
Sekoita valkosuklaasula ja vaniljakreemijauhe täytteeseen.
Levitä kakkupohjan päälle.
pellavapaita: onpa kiva kuulla, että tämä täyte on näin mieleinen ja toimiva myös kuorrutekäytössä! Ihanan hempeän sävy ja kesäinen koristelu. Onnea hääpäivän juhlintaan vielä näin jälkikäteen! 🌸💗
Tämä täyte on niin lempparini kuorrutteena! Tällä kerralla laitoin hiukan lilaa pastaväriä ja sitten teki mieli lisätä hitunen red red-punaista; tuli aika kivasti hempeä väri, joka kuvassa ei näy hyvin.
Täyte kakussa on Vadelma-Daim-limetäyte, mutten raaskinut käyttää upeita tyttären poimimia vadelmia, vaan laitoin puolukoita ja mustikoita. Muuten täyte ohjeen mukainen. Päällä vadelmat ja mustikoita tarkoittavat pursotukset.
Kakkua nautitaan kahden ”vanhan nuorenparin ties monensienko hääpäivien” merkiksi kotoisasti 🙂
Kinuskikissa: Kiitokset 😀
Sitruunakreemi on toden totta aivan ihanan ihanaa! Mietin joka hetki seuraavaa leipomusta sitä käyttäen = olen täysin myyty 😀
-Oli muuten harvinaisen onnistunut täytekakku, hykerrän tyytyväisyyttä 😀
pellavapaita: monenlaista uutta taas tässä kakussa meneillään – ei taidakaan sinun keittiössäsi kahta samanlaista syntyä! 😄 Ihanaa kuulla myönteistä palautetta sitruunakreemistä. 💛
Taas kerran tällä täytteellä päällystin kakun. Tämä on siinä lajissa eniten käyttämäni kuorrute. Laitoin puolet rahkaa ja puolet Violan sitruunatuorejuustoa (rahka-osuuteen siis). Osan värjäsin joulunpunaisella pastavärillä hempeäksi. Vanhanaikaisesti naisille sopii hempeä väri; olenhan vanhanaikainen vanhus 😀
Pohja onnistui erittäin hyvin, 70%-ohjeella, kuten yleensäkin teen. Täytteet: vadelmatäyte, johon paseerasin vadelmat ja upotin jäisiä marjoja täytteeseen. Laitoin vadelmatäytteen alle vajaan purkillisen kinuskikreemiä, jotta sain pois jääkaapista 🙂
Toinen täyte: I-ha-naa Valion sitruunakreemiä OddlyGood-vaahdon joukossa. Täytteen päälle raastoin valkosuklaata ja sitruunankuorta. Peitin toki raasteet vaahdolla, että seuraava pohja tarttuu kiinni. Täytteen alle pyyhkäisin Valion sitruunakreemiä ihan vain ohuesti eli yhden purkin lopun käytin noin.
-Sitruunakreemiä olisin käyttänyt pursotuksissakin, mutta sitäpä ei ollut enää isossa Cittarissa ja pikkukaupastamme olemme ostaneet jemmat tyhjiksi 😀
Kaupaksi siis menee, eikä ihme; on se niin huima herkku, ettei sanotuksi saa!
Ai niin, se vielä, että ekan kerran kokeilin kakun kokoamista nurinpäin vuokaan. Olen kauan halunnut huvikseni kokeilla. Oli ihan jännittävää…ja hyvin sujui 🙂
amandaemmiina: en tekisi valkosuklaata sisältävää täytettä valmiiksi, koska valkosuklaa jähmettyy jääkaapissa ja sitten sitä ei saa enää levitettyä tai varsinkaan pursotettua nätisti. Vadelmatäytteen voi tehdä valmiiksi, jos ei lisää vielä kreemijauhetta, joka toimii samaan tapaan kuin suklaa eli jämäköittää täytteen viileässä.
Keksikakuista löydät ideoita pursotettaviin täytteisiin:
Hei!
Voikohan tämän täytteen ( ja vadelmatäytteen) tehdä jääkaappiin odottamaan jo kakun täyttämistä edeltävänä päivänä?
Tarkoitus olisi tehdä ns. nakukakku merenneitoteemalla, haluaisin pursottaa kerrosten väliin, enkä sellaista tasaista täytekerrosta – onnistuuhan näillä täytteillä?
Kakku olisi tarkoitus täyttää perjantaina, joten mietin, että onnistuuko tehdä nämä täytteet jääkaappiim odottamaan jo torstai-iltana?
Mikähän täyte olisi paras kakun päälle, johon myös vain pursotellaan? Pitäisi olla vaalea, eikä mielellään pelkkä kermavaahto.
Kiitos vinkeistä!
Kinuskikissa: Oi, kiitokset! Ihan hämmennyn kehuista 🤭🙂
Lisäys: Kakkujuhlissa itsekin mukana olin nyt, ja kakku oli tosi hyvää kaikkien mielestä. 🙂
Taas päällystin kakun tällä täytteellä. Käytin nyt vispikermaa ja ihan ohjeen mukaan kaadoin suklaasulan kerma-rahkavaahtoon enkä ensin pelkkään rahkaan, kuten yleensä olen tehnyt 🙂 Hyvin onnistui 🙂 Vatkasin värjätyn kerman ja rahkan yhdessä vaahdoksi. Hyvin sujui sekin, olen arkaillut tuota, mutta nyt rohkenin tehdä noinkin.
Lilaa pastaväriä käytin annokseen, johon skaalasin kertoimeksi 0,6. Siitä riitti paksu kerros kakun alareunaan ja päälle. (Lisäys: kakun päällä on myös lakukinuski Hopeatoffeesta. Ja valumatkin. )
Joulunpunaisella pastavärillä värjäsin annoksen, johon skaalasin kertoimeksi 0,4. Siitä riitti sopivasti kakun loppujen sivujen peitoksi, kuten galleria-kuvassa näkyy.
En ilmeisesti uskaltanut ”jouluun asti” väriä lisätä, koska värihän on pinkki :/ mutta ehkä se sopii joulunpunaista paremmin tuon lilan (siniharmaan?) kanssa.
Kakussa on vaalea 70% pohja, 3 täyteväliä. Kahdessa Hopeatoffeetäyte ja keskimmäisessä vadelmatäyte, johon paseerasin vadelmat, kun mikään köökki- koneeni ei siemeniä hienonna.
(Synttärisankarin vanhempien häissä vuosia sitten yksi tekemistäni kakuista oli tällainen, paitsi kuorrute oli v.punaista sveitsiläistä marenkivoikreemiä. Kuvakin jossain galleria-osiossa. Lapsi on joskus pohtinut, missä hän oli silloin, kun ”kaikkia kakkuja syötiin ja oli ne häät” 😀 Vaikea ymmärtää, ”ettei ollut vielä missään” 😀 😀 )
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kinuskikissa: Kiitokset x 2 🌷