06.12.2018   18 kommenttia Kategoria: Joulu,  Konvehdit ja makeiset,  Yhteistyöreseptit
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Munaton

Valkosuklaa-salmiakkikrokantti


Kaupallinen yhteistyö Haganolin kanssa.

Nyt tulee kaikkien mustien karkkien ystäville jotain, johon tulette varmasti rakastumaan! Yksi ihanimmista lakritsijohdannaisista, joita olen valmistanut! 😋 Rapsahtavan krokantin salaisuutena on oikea keittoaika ja mantelin rouheisuus.

Karkintekijän täytyi kuitenkin ensin selvittää muutama haaste. Aluksi keitin seosta aivan liian pitkään ja niin kapeassa kattilassa, että keittoaika venyi ja seokseen tuli palaneen makua. Muutamien kriittisten säätöjen kautta tuli täydellistä karkkia.

Tämä ohje kannattaa ottaa haltuun, vaikka olisikin enemmän lakritsin ystävä, sillä salmiakki kesyyntyy muiden ainesten joukossa.

Vinkki: Salmiakkimixeriä myydään apteekeissa ja hyvin varustetuissa ruokakaupoissa. Tsekkaa Haganolin sivuilta ”mistä mixeriä” -kartasta lähin ostopaikkasi. Myös Kinuskikissan Toivepuoti myy mixeriä ja koristeluun tarkoitettua rouhetta.

Ainekset:
75 g voita
3 ½ dl sokeria
1 ½ dl Haganol Apteekin salmiakki -mixeriä
2 dl mantelijauhetta
1 dl mantelirouhetta
150 g valkosuklaata
Haganol Apteekin salmiakki -rouhetta


Vuoraa reunallinen vuoka (22 x 30 cm) leivinpaperilla. Vuoka saa olla isompikin tai vaikka uunipelti, jolloin salmiakkikrokantti leviää laajemmalle ja on ohuempi (silloin valkosuklaan määrää kannattaa kasvattaa).

Käytä keittämisessä mahdollisimman laakeaa (halkaisija 20 cm, isompi kuin kuvassa) kattilaa. Näin seos saavuttaa nopeammin vaaditun lämpötilan, eikä siihen ehdi muodostua palaneen makua.

Mittaa kattilaan voi, sokeri ja salmiakkimixeri. Keitä lieden keskiteholla välillä sekoittaen, kunnes seos saavuttaa 130 asteen lämpötilan. Keittoaika vaihtelee lieden lämpötilasta ja kattilasta riippuen, joten digitaalisen paistomittarin käyttö on suositeltavaa. Lisää kattilaan mantelijauhe ja -rouhe.

Levitä seos vuokaan. Anna jäähtyä. Nosta jääkaappiin, jotta krokantti kovettuu.

Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä (max 250 W) tai kuumassa vesihauteessa. Levitä suklaasula salmiakkikrokantin päälle. Voit kuvioida pinnan lastan kärjellä – epätasainen pinta on sileää mielenkiintoisemman näköinen.

Ripottele pinnalle salmiakkirouhetta. Nosta levy jääkaappiin jähmettymään.

Leikkaa veitsellä paloiksi. Säilytä makeiset jääkaapissa. Kylminä ne ovat kovia. Huoneenlämmössä rakenne pehmenee ja muuttuu toffeemaisemmaksi.

Yhteistyössä Haganol

haganol-logo

Avainsanat:
Lakritsi

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
12 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat