valkosuklaa-mokkapalat

Mokkapalojen vaaleammassa versiossa kuorrutteen kaakaojauhe on vaihdettu valkosuklaaseen. Kahvijauheen ansiosta väri muistutaa maitokahvia. Koristelu on helppo hoitaa makeisilla tai koristerakeilla, joiden värin voi valita juhlan mukaan.

1 pellillinen (25-30 kappaletta)

Pohja:
200 g voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria
3 munaa
4 dl vehnäjauhoja
4 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 ½ dl maitoa

Kuorrute:
200 g voita tai margariinia
1 dl kuohukermaa
1 ½ rkl cappuccino-pikakahvijauhetta
260 g valkosuklaata

Pinnalle:
sinivalkoisia suklaarakeita


Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle noin 1 cm:n paksuiseksi levyksi. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 10-13 minuuttia.

Mittaa kuorrutteen voi, kerma ja kahvijauhe kattilaan. Kuumenna lieden keskiteholla, kunnes voi on sulanut, mutta älä anna kiehahtaa. Ota kattila liedeltä ja lisää valkosuklaa paloina. Sekoita tasaiseksi. Jäähdyttele kuorrutetta kylmässä vesihauteessa sekoitellen, kunnes rakenne muuttuu paksummaksi. Levitä pohjan päälle.

Leikkaa suklaarakeet karkeaksi rouheeksi. Ripottele kuorrutteen päälle. Anna kuorrutteen kovettua jääkaapissa. Leikkaa neliöiksi.