Mokkapalojen vaaleammassa versiossa kuorrutteen kaakaojauhe on vaihdettu valkosuklaaseen. Kahvijauheen ansiosta väri muistutaa maitokahvia. Koristelu on helppo hoitaa makeisilla tai koristerakeilla, joiden värin voi valita juhlan mukaan.
1 pellillinen (25-30 kappaletta)
Pohja:
200 g voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria
3 munaa
4 dl vehnäjauhoja
4 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 ½ dl maitoa
Kuorrute:
200 g voita tai margariinia
1 dl kuohukermaa
1 ½ rkl cappuccino-pikakahvijauhetta
260 g valkosuklaata
Pinnalle:
sinivalkoisia suklaarakeita
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle noin 1 cm:n paksuiseksi levyksi. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 10-13 minuuttia.
Mittaa kuorrutteen voi, kerma ja kahvijauhe kattilaan. Kuumenna lieden keskiteholla, kunnes voi on sulanut, mutta älä anna kiehahtaa. Ota kattila liedeltä ja lisää valkosuklaa paloina. Sekoita tasaiseksi. Jäähdyttele kuorrutetta kylmässä vesihauteessa sekoitellen, kunnes rakenne muuttuu paksummaksi. Levitä pohjan päälle.
Leikkaa suklaarakeet karkeaksi rouheeksi. Ripottele kuorrutteen päälle. Anna kuorrutteen kovettua jääkaapissa. Leikkaa neliöiksi.
Pikkukokki12: oi miten mukavat kommentit sinulta ja äidiltäsi! Kiitos myös onnitteluista! 🙂
Tein tätä kavereilleni ja tämä oli tosi hyvää, ehkä jopa parempaa, kuin tummalla täytteellä, joskin makeampi, mutta tykkäsin. Ja hurjan paljon onnea 11 vuotias Kinuskikissa!! Täältä löytää kyllä parhaimmat ohjeet. Äidin mielestä mokkapalapohja oli pehmeä ja sulasi suuhun ihanasti. 😊
MamaBear: kahvi on tässä vähän kuin mausteena. Varmasti lastenkin makutottumukset vaihtelevat, mutta aika ”helppoja” nämä ovat.
Hei, tämä vaikuttaa ihanalta ohjeelta itsenäisyyspäivälle! Meillä juhlintaan osallistuu paljon lapsia, mietin, että jätän tuon kahvijauheen kokonaan pois. Onko joku kokeillut, millainen maku..?
HeliAnneHelena: näin on, jäähdyttely on tärkeää, jotta kuorrute ei mene harakoille. 🙂
Nyt löytyi uusi suokkari mokkapalan ohje 🙂 Kuorrutus aivan taivaallista! Kuorrutteen kannattaa kunnolla antaa jäähtyä, minä hieman malttamattomana laitoin liian aikaisin ja osa meinasi valua yli.. 😉
mari-johanna
Meillä nämä myös jo odottavat jääkaapissa huomisia Linnan juhlia! Sinä ehdit edelle Piparkakku, meillä ei ole maisteltu! 🙂
Näitä tehty huomiseksi. Koemaistelu suoritettu. Tuli törkeän hyviä! Suosittelen. 🙂
Aamuriemu
Hei Kinuskikissa, hauskaa, kun nappasit kommentistani leivosnimen! 🙂
tipu1: s-marketin joulukonvehtiosastolta. 🙂
Mistä löysit nuo sinivalkoiset suklaarakeet?
Kiitos Aamuriemulle ilahduttavasta tervehdyksestä ja toki kaikille muillekin kommenteista ja tarkennuksista. Hauska nimiehdotus Aamuriemulta tuo Suomi-pala. Täytyykin muistaa tuo. 🙂
Aamuriemu
Oi että, täällä blogissa niin tuoksuu jo joulu! Monenlaista ihanaa herkkua. Todella tunnelmallisia kaikki nämä itsenäisyyspäivän reseptit, niin kaunis luminen metsäkakku huurteisine kuusineen. Oikein onnistuneita otoksia näistäkin ”Suomipala”-leivoksesta. Pelkkä katsominenkin saa veden kielelle… Ihanaa joulunodotusta niin Kinuskikissalle kuin koko Kinuskiyhteisöllekin 🙂 !
Koiruuksia
always_baker: Kahvijauhetta on hyvin vähän suhteessa makeaan kuorrutteeseen, joten jos pitää tavallisten mokkapalojen kuorrutteesta, niin tietää, ettei kahvi siinä juuri maistu. Jos et kuitenkaan halua turhaan ostaa pikakahvijauhepurkkia nurkkiin pyörimään, niin voit hyvin jättää kahvijauheen vain pois. Kuorrute on varmasti hyvää niinkin. 🙂
Hanna84: Korvaavuudesta ei voi varmasti sanoa mitään kokeilematta, mutta yleisesti ottaen olisin varovainen vesinesteen sekoittamisessa suklaaseen.
Mäkin mietin että voiko ton jauheen korvata jotenkin ihan tavallisella suodatin kahvilla (ei siis puruilla. 😀 ), kuten siis mokkapaloissa tavallisestikin tehdään, eli nesteenä tulisi kahvi, kun ei viitsisi tollasta kahvijauhetta ostaa kaappiin pilaantumaan.
Hei! Voiko tuon pikakahvijauheen kuorrutuksesta jättää pois tai olisiko jotain millä voisi kyseisen aineen korvata? Minä kun en kahvia vielä ole innostunut juomaan, enkä sen mausta kauheasti pidä 😀
mari-johanna
Kyllä nyt tuli tämä ohje kuin tilauksesta,kiitos Kinuskikissa!! 🙂
Kuulin juuri että minulla on tädin ominaisuudessa kunnia leipoa veljen tytön synttäreille hyvää… tämä lähtee kokeiluun tyttömäisen punaisin koristein! 🙂 🙂