18.01.2016   17 kommenttia Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut,  Kevyet herkut,  Yhteistyöreseptit
Erityisruokavaliot: Gluteeniton

Välipalakakku


proteiinikakku

Oletko miettinyt, että terveellisen välipalan syöminen voisi tuntua hauskemmalta, kun se on leivottu kakuksi? Tällainen ajatus johdatteli minut tällä kertaa leivontapuuhiin. Ja kyllähän tuo erilaiselta maistui, kokeilapa sinäkin! 🙂 Reseptiä voi suositella keventäjille, kuntoilijoille ja seikkailunhaluisille leipureille, jotka haluavat kokeilla kakun leipomiseen vähän erilaista lähestymistapaa. Raaka-aineissa olen suosinut hyviä rasvoja ja panostanut ainesten proteiinipitoisuuteen. Tässä yhteydessä on mainittava ja vinkattava myös Vanillacherryn vuosi sitten julkaisemasta sporttikakusta. Siinä oli vastaavanlaista ideaa, joka toimi kipinänä myös minun reseptilleni.

Proteiinipitoinen kevytkakku

Koko kakku: n. 1975 kcal (ilman koristelua)
Yksi pala (12 kpl): 165 kcal

Pohja:
2 dl mantelijauhetta
2 rkl perunajauhoja
2 rkl SteviaSokeria
1 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
2 valkuaista
125 g vauvojen hedelmäsosetta
2 rkl rypsiöljyä

Täyte:

5 liivatelehteä
2 kypsää banaania
200 g mustikoita
2 valkuaista
1 ½ prk (à 250 g) rasvatonta maitorahkaa
2 rkl SteviaSokeria
1 dl vaniljan makuista proteiinijuomaa

Kiille:
3 liivatelehteä
4 dl vaniljan makuista proteiinijuomaa

Koristelu:

pensasmustikoita
mantelirouhetta

Lisäksi:
Iloleipurin irtopohjainen juhlavuoka ∅ 22,5 cm


Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Sivele reunan alaosaan öljyä.

Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita vatkaimella joukkoon valkuaiset, hedelmäsose ja öljy. Levitä taikina vuokaan. Paista 200 asteessa noin 12 minuuttia.

Laita vuoan sisäreunan suojaksi reunakalvo tai sivele siihen öljyä, jotta kakku irtoaa siistimmin.

proteiinikakku-vaihe

Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Soseuta banaanit ja mustikat. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Yhdistä banaani-mustikkasose, rahka ja SteviaSokeri keskenään. Kuumenna proteiinijuoma kiehuvaksi ja sulata siihen liotetut liivatteet. Sekoita liivatejuoma mustikkaseoksen joukkoon. Lisää lopuksi valkuaisvaahto vatkaimella rauhallisesti sekoittaen. Kääntele seosta lopuksi nuolijalla kulhon pohjaa myöten varmistaaksesi ainesten sekoittumisen. Kaada täyte vuokaan.

proteiinikakku-vaihe-2 proteiinikakku-vaihe-3

Anna jähmettyä jääkaapissa kolme tuntia.

Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna puoli desilitraa proteiinijuomaa kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Yhdistä lopun juoman kanssa. Kaada vuokaan täytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia.

proteiinikakku-vaihe-4

Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Koristele esimerkiksi pensasmustikoilla ja mantelirouheella.

Yhteistyössä Iloleipuri

logo-small

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
1 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Kinuskikissan jouluarvonta



Vuoden viimeisessä arvonnassa saat valita palkinnon itse Kinuskikissan Toivepuodin uutuuksista! Palkintotuotteiden yhteenlaskettu arvo on 30 €. Lue tarkemmat ohjeet arvontasivulta.

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat