16.07.2018   33 kommenttia Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut,  Kesä
Erityisruokavaliot: Munaton,  Pähkinätön

Vadelmainen cookie dough -kakku


Pikkuleipätaikinan ei tarvitse olla vain rippeitä kulhon pohjalla – tässä kesäkakussa sitä saa syödä ihan luvan kanssa. Alkukesästä julkaisemani cookie dough -karamellikakku sai niin innostuneen vastaanoton, että päätin tehdä siitä kesäisemmän ja raikaamman version. Tuoreista vadelmista saat marjatäytteen, joka tasapainottaa taikinakerroksen ja valkosuklaakuorrutteen makeutta. Kurkkaa reseptin lopusta video, jossa koko valmistus on näytetty alusta alkaen.

Vinkki: Miksi taikinassa on leivinjauhetta, vaikka sitä ei paisteta? Leivinjauhe antaa taikinaan sille ominaista pikanttia lisämakua. Jos olet herkkävatsainen, jätä leivinjauhe pois.

Pohja:
125 g Oreo-keksejä
35 g voita

Cookie dough -kerros:
75 voita
1 dl ruokosokeria
1 tl vaniljasokeria
½ tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl kuohukermaa
½ dl tummia suklaarakeita

Täyte:
4 liivatelehteä
1 ½ dl vispikermaa
450 g suomalaisia vadelmia
1 ½ dl sokeria
2 rkl vettä

Valkosuklaakuorrute:
½ dl kuohukermaa
100 g valkosuklaata
pakastekuivattuja vadelmia


Murskaa keksit tehosekoittimessa. Sulata voi ja yhdistä keksimurskan kanssa. Voitele pienen reunavuoan (halkaisija noin 20 cm) sisäpinta öljyllä. Laita tarjoilulautasen päälle. Jos käytät tavallista irtopohjavuokaa, peitä sisäpinta reunakalvolla tai leivinpaperista leikatuilla suikaleilla helpottaaksesi kakun irrottamista. Painele keksiseos vuoan pohjalle.

Vatkaa voi ja ruokosokeri vaahdoksi. Lisää vatkaimella sekoittaen loput aineet. Levitä taikina keksipohjan päälle jauhotetuin sormin painellen. Nosta jääkaappiin.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Soseuta vadelmat. Tehokkaalla sauvasekoittimella siemenetkin hienontuvat ainakin osittain. Tarvittaessa voit myös siivilöidä soseen. Sekoita vadelmasose kermavaahdon joukkoon yhdessä sokerin kanssa. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa noin 3 tuntia.

Lämmitä kuorrutteen kerma kattilassa, mutta älä anna lämmetä kiehumispisteeseen. Nosta liedeltä ja lisää joukkoon paloiteltu valkosuklaa. Sekoittele, kunnes valkosuklaa on sulanut ja kuorrute on tasaista. Jatka sekoittelua tarvittaessa liedellä, matalimmalla lämmöllä. Odota hetki, jotta kuorrute jäähtyy hieman. Kaada kakun päälle ja anna valua hieman reunoille. Ripottele pinnalle pakastekuivattua vadelmahippua. Nosta nopeasti jääkaappiin jähmettymään.

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
39 tassutusta

Kinuskikumppani

Kinuskikissa Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Toivepuodin lokakuun arvonta



Lokakuun arvonnassa on jaossa tuotepaketti, joka sisältää poro-lautasliinoja, salted caramel -makutomusokeria ja puolipallo-silikonivuoan.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit