Pikkuleipätaikinan ei tarvitse olla vain rippeitä kulhon pohjalla – tässä kesäkakussa sitä saa syödä ihan luvan kanssa. Alkukesästä julkaisemani cookie dough -karamellikakku sai niin innostuneen vastaanoton, että päätin tehdä siitä kesäisemmän ja raikaamman version. Tuoreista vadelmista saat marjatäytteen, joka tasapainottaa taikinakerroksen ja valkosuklaakuorrutteen makeutta. Kurkkaa ohesta video, jossa koko valmistus on näytetty alusta alkaen.
Ilman cookie-dough’ia tein vadelmakakun. Täyte on nyt mieluisan värinen, toisin kuin viimeksi. Valion vadelmarahka liekö uusi tuote, kun täysin yllätyksenä sen ”löysin”. Heti otin käyttöön, ihanaa!
Pohja: Oreot, voi, iso Daim-patukka tosi pienenä murskana. Ohje super-suosikkikakkuni sivulla https://www.kinuskikissa.fi/taivaallinen-espressokakku. Tuo kakku alunperin oli tarkoitukseni tehdäkin, mutta kun vadelmarahka ilmestyi köökkiini, niin villiinnyin siitä. Juuri nyt 😀
Täyte: 2 prk Valion vadelmarahkaa, 100g Viola-vaniljanmakuista tuorejuustoa, 2 dl vispikermaa, 1 dl OddlyGoodia (n.4 dl vaahtona), 200 g pakastevadelmia kiehautettuna ja paseerattuna ja hyvin vähän sokeroituna, Meiran liivatelehtiä 6 kpl, jotka sulatin sitr.mehuun. Liivatteita olisi ehkä riittänyt 5 kpl.
Mitä mieltä on Kinuskikissa ainesmääriä katsoessa? Aika jämäkät aineet, paitsi
paseerattu vadelmahan on lähes mehumaista.
Muutaman Oreo-keksin palasina laitoin täytteen ”väliin”. Olen käyttänyt tapaa ennenkin. Vinkki esim. tässä ohjeessa https://www.kinuskikissa.fi/gaggakakku.
Kakun pinnalle laitoin maitosuklaasta valumia makeutta tuomaan 🙂 Ja marmeladisydämille tein suklaasulasta ”pysäkit”. Arvelin, että alkaako ne sulaa pelkän (hyytyneen) täytteen päällä / sulattavatko täytettä. Niissä varmaan on liivatetta. Voiko pelkälle täytepinnalle marmeladit laittaa? Tähänkin toivon vastausta, kiitokset 😀 Kakku on vähän turhan kirpakka omaan makuuni, mutta apuri tykkää. Seuraavaan laitan sokeria hitusen enemmän. Muuten olen tyytyväinen ja odotan innolla, että pääsen seuraavaa värkkäämään 😀