Huomaathan, että ohjeessa kehotetaan käyttämään suomalaisia vadelmia. Ulkomaisia vadelmia ei voi käytännössä käyttää kokonaisina, sillä ne on aina keitettävä ennen käyttöä.
Kts. myös ohje täytteiden soveltamisesta.
9.9.2009
Tämä täyte on mitoitettu täytekakun kahteen väliin.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sekoita joukkoon mascarponejuusto ja sokeri.
Rouhi Daim-patukka ja lisää täytteeseen.
Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on riittävän jämäkkää.
Levitä kostutetun pohjan päälle ja upota siihen vadelmia.
Sonja: ei tarvita mielestäni erityistä tukevoitusta. Täytteen riittävyyden suhteen on tietenkin vähän makuasia paljonko sitä haluaa ja kaikkihan ei käytä täytettä lainkaan britakakun pinnalla. Jos haluat suoraa osvittaa, niin kannattaa kurkata tänne:
https://www.kinuskikissa.fi/britakakku
Siellä esim. kuohukermaa 6 dl ja rahkaa 400 g. Eli tämän sivun täyte vaatisi siihen nähden kertoimeksi noin 1,5.
Keitetyt vadelmat voisi mennä täytevaahdon alla, mutta saattaahan ne vähän pohjaa vetistää.
Olen tekemässä viikonlopun ristiäisiin vadelmadaim-britaa. Pohjat tein jo pakkaseen Kinuskikissan ohjeella ja ajattelin tehdä täytteeksi tämän ohjeen mukaisen. Onkohan kahden välin täyte sopiva määrä, kun kakun koko on uunipelti jaettuna kahtia? Kotimaisia vadelmia onnistuin metsästämään vain vähän, ja ne ajattelin säästää päällysteen. Mitähän täyte tykkäisi leitetyistä ulkomaisista vadelmista? Tulisiko täytettä tukevoittaa britakakkuun?
suklaapisara: toki, miksipä ei! Ehkäpä mustikka ja mansikka itselläni siitä syystä harvemmin käytössä tähän aikaan vuodesta, että pakastettuina tahtovat menettää muotonsa vadelmaa herkemmin. Daimin tilalle voisi laittaa Oreo-murskaa tai jotain muuta oman maun mukaista (ja allergioihin soveltuvaa) suklaata. Vaikka ihan maitosuklaakin käy.
Hei!
Sopiiko tähän esim mustikka/vadelma/mansikkasekoitus ?
Tietysti pakastettuina tulevat väliin.
Mikä suklaa voisi sopia Daimin tilalle, kun pitää välttää pähkinöitä ja mantelia.
Täyte tulee 3 levykakkupohjan väliin, eli n 30 henkilölle. Täyte ehkä siis kaksinkertaisena ?
Kiva jos ehtisit vastata pian 😊
Baker123: laittaisin 2 liivatetta. Pelkään, että muuten tulee liian tönkkö rakenne…
Hei, olen myös tekemässä tämän täytteen jenkki tyyliseen painavaan kakkuun ja huolestuttaa jaksaako täyte kantaa kakun. Millä suhteella liivatetta kannattaisi lisätä?
Sirpa: Kyllä tämä varmasti riittää 24 cm:n kakun kahteen väliin.
En ole tätä kyseistä täytettä tehnyt mutta ilmeisesti tämä on sopivan jämäkkää täytteeksi ilman kreemi jauhettakin, koska Ohjeessa ei liivatetta eikä kreemijauhetta mainita.
Jos kuitenkin katson täytteen tarvitsevan kreemijauhetta voit lisätä sitä pikkuhiljaa vähitellen ja katsoa milloin jämäkkyys aste on mieleistä.
Tulossa olisi kahden täytevälin 24cm vuokaan tehty pyöreä kakku.Riittäkö yksi annos täytettä kakkupohjaan? Voiko vaniljakreemijauhetta laittaa sekaan, joka jämäköittää täytteen. Paljonko kreemijauhetta voisi laittaa?
Riitta: voisihan siihen laittaa vaniljakreemijauhetta vähän rakennetta tukemaan. Ja kun painoa on, niin kakku kannattaa koota niin, että reunat ovat tuettuja (korkea vuoka tai reunakalvo).
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Herkkusuiden toiveita täytin tällaisella juustokakulla, täyteohje liivatteella tukevoitettuna. Sekaan laitoin Valion kinuskikreemiä lisäksi. Päälle sitä ei enää ollut kotona, joten peltikinuskista ja voista tein kuorrutteen tällä ohjeella ja onnistunut on 🙂 https://www.kinuskikissa.fi/smore-salted-caramel-cake
Koristelua on Kinder-patukoilla ja Domino-kekseillä.