16.07.2020   6 kommenttia Kategoria: Kesä,  Muffinssit
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Pähkinätön

Vaahtokarkkimuffinssit


Vinkki:

  • On tärkeää antaa vaahtokarkkikerman viilentyä jääkaapissa yön yli. Vain täysin kylmä kerma vatkautuu vaahdoksi.
  • Vaahtiskermaa voi hyödyntää monessa muussakin tarkoituksessa, esimerkiksi kakun kuorrutteena ja täytteenä. Sen voi tehdä myös kasvivispistä.

Nuotiolla grillattujen vaahtokarkkien makuun pääsee paahtamalla vaahtiksiin uunissa rapean ja tumman pinnan. Sisältä pehmenneet vaahtokarkit sulatetaan kermaan, joka myöhemmin vatkataan vaahdoksi. Näin vaahtokarkeista syntyy ihana, pursotettava kuorrute. Tässä reseptissä se kruunasi suklaamuffinssit.

Ainesosat

Kuorrute
  • 180 g vaahtokarkkeja (esim. Little Becky)
  • 4.5 dl kuohukermaa
Taikina
  • 2.25 dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta)
  • 1.5 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 0.75 dl tummaa kaakaojauhetta
  • 75 g voita tai margariinia
  • 1.75 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 1.5 dl kädenlämpöistä maitoa
  • 60 g suklaarouhetta

Valmistusohjeet

Peitä uunipelti leivinpaperilla ja voitele pinta öljyllä. Levitä päälle vaahtokarkit. Jätä karkkien väliin leviämisvaraa. Mittaa kerma kattilaan ja valmistele kuumentamalla lämpimäksi. Paahda vaahtokarkkeja 250 asteessa noin 5 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet selvästi ruskean pinnan.

Kaavi vaahtokarkit samantien leivinpaperin päältä lämpimän kerman joukkoon. Laita kattila liedelle ja keitä miedolla lämmöllä käsivispilällä sekoittaen, kunnes vaahtokarkit ovat liuenneet kermaan. Jäähdytä. Kaada vaahtokarkkikerma valmiiksi kulhoon ja nosta jääkaappiin. Anna olla viileässä ilman kantta yön yli (pitkä jääkaappiaika varmistaa kerman vaahtoutuvuuden).

Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Sekoita hitaalla teholla vatkaten joukkoon ensin reilusti jauhoseosta ja tämän jälkeen vuorotellen pienissä erissä loput jauhoseoksesta ja kädenlämpöinen maito. Lisää lopuksi suklaarouhe. Annostele taikina muffinssivuokiin.

Paista 200 asteessa noin 18 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.

Vatkaa vaahtokarkkikerma vaahdoksi (pintaan muodostunut kuori häviää vatkaamisen aikana).  Vaahto ei välttämättä muotoudu yhtä nopeasti kuin pelkkää kermaa vaahdotettaessa. Laita vaahto pursotuspussiin, jossa on tähtitylla. Pursota korkeita kekoja muffinssien päälle.

Resepti on julkaistu myös Unelmien Talo&Koti -lehden Kinuskikissan palstalla numerossa 5/2020.

Valmistusaika: 1 vrk tai yli

Vaikeusaste: Keskitaso

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
14 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat