Valloittaako Japanin hullaannuttanut vaahtokakku nyt Suomen? Ainakin minä ihastuin tähän erikoisuuteen ensisuupalasta alkaen. Kakkua on hankala määritellä, sillä se ei ole perinteinen kahvikakku sen enempää kuin meidän tuntemamme juustokakkukaan. Poikkeuksellisen kakusta tekee sen ilmava, superkuohkea ja moussemaisen kevyt rakenne. Minun reseptini on kehitetty tämän japanilaisen juustokakun pohjalta. Katso ohesta kuvaamani video, jolla näytetään valmistus vaihe vaiheelta samoin kuin lähikuvaa valmiin kakun rakenteesta.

Vaahtomaisuuden salaisuus on reilu kananmunien määrä. Koska kananmunissa on paljon kokoeroja ja niitä tulee tähän reseptiin reilusti, mittasin menekin desilitroissa. Toinen selittävä tekijä on matala paistolämpötila ja kuuma vesihaude, jossa kakku kypsyy hitaasti ja tasaisesti. Huomaathan, että uuneissa on eroja varsinkin matalissa lämpötiloissa, joten optimaalinen paistoaika selviää vain kokeilemalla. Jos kakkua paistaa liian pitkään, se menettää osan mehevyydestään.

Sydämen muotoinen kakku sopii ihanasti vaikka ystävänpäivään. ❤️ Kinuskikissa on ideoinut vuosien saatossa ystävänpäivän ympärille ison määrän reseptejä kakuista pienempiin naposteltaviin ja syötäviin lahjoihin. Löydät parhaat poiminnat ystävänpäiväaiheiselta teemasivulta.