Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 

Uutuuksia suklaahipuista pastaväreihin

27.10.2014

Syksyn aikana kauppoihin on tullut paljon leivontaan liittyviä uutuuksia, joita esittelen tässä nyt yhdellä kertaa. Otan mielelläni vastaan kommentteja ja kokemuksia näistä tuotteista ja toki vinkkejä muista esittelemisen arvoisista uutuuksista!

Suklaahiput

uutuudet_suklaanapit

Jo alkusyksystä K-ryhmän ruokakaupassa vastaan tulivat nämä Pirkan suklaahiput, jollaisia olen totta puhuen kaipaillutkin. Näistä tulee mieleen jenkkiläiset cookiet, joiden taikinassa usein näkee rouheen sijaan siistejä suklaanappeja. Suklaanapit sopivat myös koristeluun ja esimerkiksi muffinssi- tai kuivakakkutaikinaan.

Nappien pienestä koosta on etua myös silloin, kun haluaa sulattaa suklaata pursotuskäyttöön. Suklaanapit voi sulkea pieneen pakastuspussiin ja upottaa kuumalla vedellä täytettyyn astiaan, jossa ne sulavat nopeasti. Pursottaminen tapahtuu leikkaamalla pussin kulmaan aukon.

Hippuja löytyy valkosuklaan, maitosuklaan ja tumman suklaan makuisina.

Texmex-juustoraaste, uutuusrahka ja makuvoit

uutuudet-valio

Valio toi tänä syksynä kauppoihin useitakin uusia tuotteita, mm. texmex-juustoraasteen, luumu-kanelirahkan ja makuvoit. Näistä texmex-juustoraaste on ollut minulla eniten käytössä. Olen käyttänyt sitä kaikenlaisissa suolaisissa leivonnaisissa tavallisen juustoraasteen korvikkeena. Ehkä eniten kuitenkin lämpimissä leivissä, jotka eivät maustetun juustoraasteen kanssa vaadi muita mausteita. Helppoa ja maukasta ja juuri sopivan mausteista myös lasten suuhun.

Uusi rahkamaku luumu-kaneli on selkeä joulutuote. Se sopii kakun täytteisiin, jälkiruokiin ja vaikka jouluisiin tuulihattuihin kermavaahdon joukkoon sekoitettuna tai sellaisenaan. Muiden maustettujen rahkojen tapaan tuotetta voi käyttää myös juustokakun täytteessä.

Makuvoita myydään 100 gramman pakkauksissa, makuina on sitruuna ja valkosipuli. Leivonnassa tuotteen käyttö vaatii hieman edellisiä enemmän mielikuvitusta. Näkisin makuvoit luxus-levitteenä, kun halutaan tarjota esimerkiksi herkullisia voileipiä hieman erilaisella twistillä. Sopivissa yksityiskohdissa makuvoi saattaa olla piste i:n päälle, kuten vaikkapa sitruunainen aromi voisilmäpullassa tai kreemissä. Itse pidin erityisesti valkosipulivoista, jota on helppo yhdistellä erilaisiin ruokiin. Miksei makuvoi toimisi ihan sellaisenaan lihan tai kalan kanssa?

Pastavärit ja suklaarakeet

uutuudet_droetker

Tosi mukava uutuus varsinkin kaikille aloitteleville leipureille oli tämä Dr. Oetkerin värisetti. Nestemäiset, lasipulloissa myytävät värit eivät ole saaneet minulta kovin paljon suitsutusta, pastavärit (tai ”geelivärit”) ovat huomattavasti monipuolisempia ja tehokkaampia. Kiva, että niitä saa nyt ruokakaupoistakin. Pakkauksessa on sininen, punainen ja keltainen, joita sekoittamalla syntyy lisää värivaihtoehtoja. Esimerkiksi muumilaakson pelottavat otukset -kakun Mörkö on värjätty tämän setin punaisella ja sinisellä.

Myös Dr. Oetker on ajan hermolla ja toi vastaavia suklaanappeja kuin Pirkka, joskin nämä napit ovat pienempiä. Hyvä, että molempia kokoja on saatavilla. Pirkan nappeja käyttäisin taikinoissa, nämä Oetkerin rakeet taas sopivan paremmin koristeluun. Suklaarakeiden lisäksi Dr. Oetkerin valikoimaan kuuluu fudgepaloja.


Taustaa: Esittelen blogissani aika ajoin bongaamiani uutuuksia, jotka koen itse kiinnostaviksi ja hyödyllisiksi ja joiden arvelen kiinnostavan lukijoitakin. Tuotteet ovat useimmiten omia hankintojani kauppareissuilta, mutta välillä yritykset myös lähettävät bloggaajille tuotenäytteitä. Tällä kertaa esitellyistä uutuuksista Valion ja Dr. Oetkerin tuotteet oli saatu lahjoituksena. Yritykset eivät edellyttä tuotteiden esittelyä, eikä siitä makseta mitään. Kuluttajansuojalaki kuitenkin edellyttää mainitsemaan, jos jokin esitelty tuote on saatu lahjoituksena ja haluan olla tarkkana säännösten noudattamisesta. Siitä tämä selonteko. 🙂

Kommentit (6)

nalamuru
Kinuskileipomo nalamuru
23.11.2014 21:32

juu Munkkirinkeli juuri niin ja päälle sihtasin tomusokeria.

Munkkirinkeli
23.11.2014 19:40

nalamuru: siis olihan se niin, että paistetun ja jäähtyneen tortun halkaisit ja täytit?

nalamuru
Kinuskileipomo nalamuru
23.11.2014 17:21

Tuo luumu-kanelirahka oli hyvää joulutortun välissä kermavaahtoon sekoitettuna. Otin siis muotilla torttuja ilman mitään täytteitä ja halkaisin ja pursotin väliin.

MillaMarita
23.11.2014 17:06

Minä tykästyin kovasti tuohon valkosipulivoihin 🙂 Sopii tosi hyvin lihan ja kanan paistamiseen.

Kinuskikissa
6.11.2014 19:27

Lisäsin suklaahippujen kohdalle vielä yhden käytännön seikan, joka tuli esiin omissa askareissani. Nappien pienestä koosta on nimittäin etua, kun haluaa sulattaa suklaata pursotuskäyttöön. Suklaanapit voi sulkea pieneen pakastuspussiin ja upottaa kuumalla vedellä täytettyyn astiaan, jossa ne sulavat nopeasti. Pursottaminen tapahtuu leikkaamalla pussin kulmaan aukon.

Tiina
Kinuskileipomo Tiina
28.10.2014 11:16

Oi joi! tässhän alkoi aivosolut kunolla raksuttamaan mihin kaikkeen kivaan voisi noita suklaahippuja ja erityisesti tuota fudge hippuja käyttää 🙂 Pikkuleivissä nyt ainankin tai siten suoraan suuhun vaan 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa