Pienistä sormisyötävistä voi koota näyttäviä kokonaisuuksia juhlapöytään. Kakun roolin ottava tuulihattukuusi on kasattu sokerikuorrutteella. Tuulihattujen täyte on jouluinen ja helppotekoinen: luumu-kanelirahkan makuinen kermatäyte sulaa suussa.
8.12.2017
Kaupallinen yhteistyö Valion kanssa
Yksi kuusi = 45 tuulihattua.
leivinpaperi
pussinsulkija
Yksi kuusi = 45 tuulihattua.
leivinpaperi
pussinsulkija
Täytä tuulihatut ja kokoa kuusi mahdollisimman lähellä tarjoiluhetkeä.
TAIKINA. Mittaa voi ja vesi kattilaan. Valitse teräskattila, jotta voit käyttää samaa astiaa vatkausvaiheessa. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoittele, kunnes voi on sulanut.
Anna vesi-voiseoksen kiehahtaa kunnolla. Ota kattila liedeltä ja lisää voi-vesiseokseen kerralla jauhot. Sekoita lastalla tai kauhalla, kunnes neste on imeytynyt jauhoihin ja tuloksena on paksu taikina.
Jatka tarvittaessa sekoittamista vatkaimella saadaksesi tasaisen taikinan. Lisää munat yksitellen. Vatkaa taikinaa huolellisesti joka välissä. Lisää lopuksi leivinjauhe. Vatkaa vielä hetken aikaa.
Laita taikina pursotuspussiin, jossa on iso tähtitylla. Pursota ruusukkeita pellille leivinpaperin päälle. Jätä leviämisvaraa, sillä tuulihattujen koko noin kaksinkertaistuu uunissa.
Kaikki tuulihatut eivät mahdu samalle pellille, joten pursota seuraavat edellisten tultua uunista. Voit pursottaa toiselle pellille pienempiä ja toiselle vähän isompia tuulihattuja, koska kokoeroista on hyötyä kuusen rakentamisessa.
Paista 200 asteessa uunin keskitasolla koosta riippuen 20-25 minuuttia. Vältä avaamasta uunia paistamisen aikana, sillä tuulihatut lässähtävät helposti.
Anna tuulihattujen jäähtyä.
TÄYTE. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon luumu-kanelirahka.
Laita täyte pursotuspussiin, jossa on täytetylla. Työnnä tylla sivureunasta tuulihatun sisään ja täytä keskellä oleva ontto tila. Voit täyttää tuulihatut ilman tyllaakin, jolloin tuulihattu kannattaa leikata toisesta reunasta osittain auki ja täyttää pursotuspussin tai kulmasta auki leikatun pakastuspussin avulla pursottaen.
KUORRUTE. Mittaa valkuainen ja tomusokeri kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella 3-4 minuuttia. Värjää vihreäksi pastavärillä.
Laita kuorrute pursotuspussiin, jossa on pieni tylla tai pakastuspussiin, jonka kulmaan leikkaat pienen aukon.
Asettele isompia tuulihattuja ympyräksi tarjoilualustan päälle. Pursota reunoille ja päälle tulevien tuulihattujen kiinnityskohtiin kuorrutetta.
Ripottele pinnalle koristerakeita.
Laita päälle lisää tuulihattuja kerros kerrokselta määrää pienentäen.
Siivilöi juuri ennen tarjoilua pinnalle tomusokeria.
No on upea. Varmasti tulee kokeiluun 🙂
Vau, onpa upea! Hyvä idea verhota torni kuuseksi. 😊
Television kokkikilpailuohjelmissa olen näitä tuulihattutorneja nähnyt rakennettavan, ja on kyllä vaikuttanut tosi hauskalta ja mielenkiintoiselta puuhalta. Joskin myös vähän haasteelliselta. Olisi kyllä joskus kiva kokeilla itsekin. 🙂
Ei galleriakuvia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Ihana idea!Tämä kuusi tulee kyllä jouluna kokeiluun pitää vaan pikeerin sijaan käyttää sokerikuorrutetta, kun kuopus ei kestä kananmunaa raakana.