Tämän tyyppisiä pasteijoita söin vähän aikaa sitten siskoni laittamana. Aivan tarkasta reseptistä ei ollut tietoa, mutta tämä oli kuitenkin mielestäni hyvä mukaelma. Huom: näistä tuli kohtuullisen isoja ja mielestäni kahvipöytään sopisi puolta pienempikin koko, varsinkin jos muutakin suolaista on tarjolla. Voit siis tarvittaessa halkaista kaulimasi neliön niin, että saat kaksi kolmion muotoista taikinalevyä, laittaa nokareen täytettä kummallekin ja taitaa sitten kolmioksi. Pakastetaikinan tilalla voi käyttää myös itse tehtyä voitaikinaa tai rahka-voitaikinaa, jolloin kaulitusta taikinasta voi leikata noin 8,5 x 8,5 cm kokoisia neliöitä.
Tuliset tonnikalapasteijat
Ainekset
Pienempi kokoisia pasteijoita tulee 16 kappaletta.
Taikina
4 kpl voi- tai torttutaikinalevyjä
Täyte
1 prk (à 200 g) tonnikalaa chilikastikkeessa
100 g valkosipulituorejuustoa
Voiteluun
1 muna
Kumppanit
Ohje
Sulata voi/torttutaikinalevyt ja leikkaa kahtia. Ohenna neliöitä kaulimella.
Valuta tonnikala ja erota chilinpalot, mikäli haluat hieman vähentää täytteen tulisuutta (vahva siitä tulee joka tapauksessa).
Sekoita tonnikala ja tuorejuusto keskenään ja nosta nokare taikinalevylle.
Taita kolmioksi ja painele reunat yhteen.
Voitele munalla.
Paista 225 asteessa 10 – 15 min.
Kokeile myös näitä
Kommentit (16)
Ei kommentteja.
Kinuskigalleria (0)
Ei galleriakuvia.
Tärppilista
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Suosituimmat reseptit
Chocolate Chip Cookies
5352 tassutusta
Maailman paras mutakakku
2611 tassutusta
Mokkapalat
2340 tassutusta
Brookies
1555 tassutusta
Britakakku
1368 tassutusta