19.04.2020   2 kommenttia Kategoria: Kakkupohjat
Erityisruokavaliot: Pähkinätön

Tukeva ja mehevä levykakkupohja


Tällä ohjeella saat paksun, tukevan levykakkupohjan esimerkiksi erityiskorkeiden täytekakkujen valmistamiseen, jolloin kakkupohjalta vaaditaan vahvaa rakennetta. Jämäkkyydestä huolimatta pohja on mehevä ja suklainen. Pohja paistuu 31 x 39 cm kokoisella pellillä noin kaksi kertaa paksummaksi kuin tavallinen levykakkupohja.

Taikina:
5 dl vehnäjauhoja
2 ½ dl kaakaojauhetta
3 ½ dl sokeria
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
2 ½ dl täysmaitoa
2 ½ dl kuumaa vettä
¾ dl öljyä
3 munaa


Yhdistä taikinan kuivat aineet isossa kulhossa. Lisää maito, vesi ja öljy. Sekoita vatkaimella tasaiseksi. Lisää lopuksi munat ja sekoita huolellisesti vatkaamalla taikinaa jonkin aikaa.

Kaada pellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Kumoa heti paistamisen jälkeen ja irrota paperi pohjasta.


Valmistusaika: 30 min

Vaikeusaste: Helppo

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
8 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat