09.01.2014   12 kommenttia Kategoria: Leivokset
Erityisruokavaliot: Liivatteeton

Toscapalat


tosca neliottosca neliot 2

Perinteinen toscapiirakka ei ole koskaan oikein vakuuttanut minua. Olen tainnut syödä sellaista viimeksi lapsena joillain kutsuilla ja siitä jäi jokseenkin kuivakka mielikuva. Olen tehnyt toscapiirakasta oman version, joka löytyy blogista nimellä Kinuskikissan toscakakku. Mehevän pohjan pilkuttaa suosikkimausteeni kardemumma ja kuorrute on kinuskisempi. Pohjassa voi kokeilla muitakin mausteita, kuten kanelia ja inkivääriä. Tällä ohjeella teet leivokset isompienkin kekkereiden tarpeisiin.

Vinkki: Voit tehdä toscapalaohjeella myös pyöreän kakun. Kun käytät 24-senttistä vuokaa, ota määristä kolmannes pois. Vähennä myös uunissaoloaikaa ja kuorrutteen keittoaikaa. Voit paistaa pohjan myös korkeareunaisella uunipellillä, jolloin paloista tulee hieman matalampia.

30 kappaletta

Toscapiirakka-palat

Pohja:
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl kardemummaa
225 g voita tai margariinia
2 ¼ dl ruokosokeria
3 munaa
2 dl kevytkermaa

Kuorrute:
2 dl tummaa siirappia
2 dl kuohukermaa
200 g mantelilastuja
150 g voita


Vuoraa neliskanttinen, korkeareunainen uunivuoka (31 x 23 cm) leivinpaperilla.

tosca_neliot-vaihe

Yhdistä kuivat aineet keskenään.

Vatkaa voi ja ruokosokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon munat yksitellen. Lisää jauhoseos vuorotellen kerman kanssa.

tosca_neliot-vaihe-2

Levitä taikina vuokaan. Kypsennä 180 asteessa noin 25 minuuttia. Voit edetä kuorrutteen valmistamiseen pohjan kypsyessä.

tosca_neliot-vaihe-3

Mittaa siirappi, kerma ja mantelilastut kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja jatka keittämistä noin 10 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja lisää joukkoon voi. Sekoita, kunnes voi on sulanut, mutta älä kiehauta uudelleen.

tosca_neliot-vaihe-4

Jäähdytä kuorrutetta kylmässä vesihauteessa, kunnes se muuttuu paksummaksi. Levitä pohjan päälle. Laita jääkaappiin jähmettymään.

tosca_neliot-vaihe-5

Nosta kakku leivinpaperin avulla vuoasta ja leikkaa neliöiksi. Halutessasi voit koristella leivokset sitruunamelissan lehdillä.

tosca_neliot-vaihe-6

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
2 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Kinuskikissan kaupan loka-arvonta

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat