Monena jouluna meidän jouluaaton herkuttelua on tähdittänyt jäätelökakku joko jälkiruokana tai kahvipöydässä. Tämä siitä syystä, että jäätelökakku on yleensä varma menestys ja toisekseen on iso helpotus, kun kakun voi tehdä valmiiksi jo hyvissä ajoin. Tämänvuotisessa jäätelökakussa on joulua mukana hieman uudella tavalla, sillä kylmien kerrosten välissä lymyilee joulutortun maut. Torttutaikina on kaulittu hyvin ohueksi levyksi ja paistettu lehteväksi. Riittävän ohut taikinalevy takaa sen, että se ei jää sisältä taikinamaiseksi, vaan lehtevä rakenne antaa mukavaa suutuntumaa ja leikkautuu jäisenäkin. Kakku kannattaa täyttää samana päivänä, jona on paistanut pohjat. Tarvittaessa voi leikkaamisen apuna käyttää sahalaitaista veistä.