18.11.2013   10 kommenttia Kategoria: Helpot ja nopeat,  Jäätelökakut,  Joulu,  Yhteistyöreseptit
Erityisruokavaliot: Pähkinätön

Torttu-jäätelökakku


torttukakkutorttukakku 2

Monena jouluna meidän jouluaaton herkuttelua on tähdittänyt jäätelökakku joko jälkiruokana tai kahvipöydässä. Tämä siitä syystä, että jäätelökakku on yleensä varma menestys ja toisekseen on iso helpotus, kun kakun voi tehdä valmiiksi jo hyvissä ajoin. Tämänvuotisessa jäätelökakussa on joulua mukana hieman uudella tavalla, sillä kylmien kerrosten välissä lymyilee joulutortun maut. Torttutaikina on kaulittu hyvin ohueksi levyksi ja paistettu lehteväksi. Riittävän ohut taikinalevy takaa sen, että se ei jää sisältä taikinamaiseksi, vaan lehtevä rakenne antaa mukavaa suutuntumaa ja leikkautuu jäisenäkin. Kakku kannattaa täyttää samana päivänä, jona on paistanut pohjat. Tarvittaessa voi leikkaamisen apuna käyttää sahalaitaista veistä.

Joulun helppo jäätelökakku


Pohja:

250 g Myllyn Paras Torttutaikinalevyjä (tai Voitaikinalevyjä)

Täyte:
2 l vaniljajäätelöä
1 rkl vaniljasokeria
1 sitruunan kuoriraaste
300 g luumumarmeladia

Pinnalle:
pursotettavaa luumumarmeladia


Sulata torttutaikinalevyt huoneenlämmössä. Jaa taikina kahteen yhtä suureen osaan. Kauli jauhoja apuna käyttäen leivinpaperin päällä ohueksi, ympyrän muotoiseksi levyksi. Koska levy kutistuu paistuessaan, ympyrän tulee olla noin 3 cm irtopohjavuoan halkaisijaa (24 cm) suurempi. Paista kumpikin levy 200 asteessa noin 12 minuuttia. Anna jäähtyä.

torttukakku-vaihe

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Kierrä myös reunojen suojaksi leivinpaperisuikaleita, jotta kakku on helpompi irrottaa vuoasta.

Paloittele vaniljajäätelö kulhoon ja anna sulaa välillä sekoitellen sen verran, että jäätelö on notkeaa. Lisää vaniljasokeri ja sitruunan kuoriraaste.

Laita vuoan pohjalle torttutaikinalevy. Levitä päälle puolet marmeladista ja jäätelötäytteestä.

torttukakku-vaihe-4 torttukakku-vaihe-2
torttukakku-vaihe-3 torttukakku-vaihe-5

Laita päälle seuraava levy ja levitä jäljellä oleva marmeladi ja jäätelö. Pursota pinnalle luumumarmeladia. Vedä veitsellä pursotus rikki edestakaisin vedoin, jotta saat pintaan marmoroidun kuvion.

torttukakku-vaihe-6 torttukakku-vaihe-7

Nosta kakku pakastimeen jäätymään seuraavaan päivään.

Irrota vuoasta ja poista leivinpaperit reunoilta ja pohjasta. Nosta tarjoilulautaselle. Anna olla huoneenlämmössä puolisen tuntia ennen tarjoilua.

Yhteistyössä Myllyn Paras

mp_logo

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
6 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat