Kaupallinen yhteistyö Valion kanssa.

Tip tap tip tap, nyt tonttuillaan! Nämä veikeät jälkiruokamaljat on täytetty ihanalla suklaisella vaahdolla ja kruunattu näyttävällä luumu-kanelipursotuksella. Tontut kurkistelevat maljojen vastakkaisilta puolilta, jolloin ne katsovat kattauksessa sekä syöjää kohden että näkyvät pöydän ympärillä muille ruokailijoille.

Vinkit:

  • Näiden maljojen annoskoko on iso; 2 dl ilman pursotusta. Jouluaterian jälkiruoaksi voi riittää pienempikin määrä. Suklaavaahtoa ei tarvitse pursottaa tonttulakkien yläreunaan saakka, jolloin reseptillä saa enemmän maljoja.
  • Maljat voi esivalmistella edellisenä päivänä siihen vaiheeseen saakka, kun tonttujen kasvot on pursotettu lasien sisäpintaan ja maljat siirretään pakastimeen (johon ne voivat jäädä yön yli). Suklaapursotus on kuitenkin suositeltavaa tehdä samana päivänä, jotta mansikkasiivu säilyttää parhaiten raikkaan värinsä ja tuoreutensa. Jos haluat tehdä jälkiruoan täysin valmiiksi jo edellisenä päivänä, asemoi tonttu siten, että lakkiosa tulee suklaatäytteen yläpuolelle, jolloin sen voi laittaa paikoilleen vasta juuri ennen tarjoilua. Silloin maljat voisi jopa pakastaa!

 

Ainekset:
muutama pala tummaa suklaata (silmät ja suut)
5 dl Valio kuohukermaa
2 rkl sokeria
200 g Valio maustettua rahkaa, vanilja
tuoreita mansikoita
250 g tummaa suklaata
300 g Valio maustettua rahkaa, luumu-kaneli
1 rkl vaniljakreemijauhetta
puolukkajauhetta


Sulata muutama pala suklaata mikrossa miedolla lämmöllä (max 250 W) tai kuumassa vesihauteessa. Laita suklaasula pursotuspussiin, jossa on pieni tylla (1-2 mm). Tyllalla saat tarkempaa jälkeä, mutta tarvittaessa myös pieni pakastuspussi käy tarkoitukseen, kun leikkaat sen kulmaan pienen aukon. Pursota sileäpintaisten lasien sisäpinnan alaosaan tonttujen silmät ja suu. Tee jokaiseen lasiin kahdet kasvot, vastakkaisille puolille. Nosta lasit jääkaappiin, jotta suklaa jähmettyy. Jos suklaa vaikuttaa juoksevalta, lasit voi pitää vaakatasossa.

Vatkaa kuohukerma ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljarahka. Laita pieni määrä vaahtoa pursotuspussiin, jossa on pyöreä tylla (koko 13 mm). Pursota pallurat lasien sisäpintaan, silmien ja suun kohdalle. Laita lasit pakastimeen seuraavien valmisteluiden ajaksi.

Tyhjennä loput pursotuspussin sisällöstä takaisin kulhoon. Erota vaniljavaahdosta pari desilitraa vaahtoa toiseen astiaan. Se käytetään myöhemmin päälle tulevaan pursotukseen.

Leikkaa mansikoiden korkeimmasta kohdasta ohuita siivuja. Muotoile ”tonttulakin” alareuna kaarevaksi, jotta se istuu paremmin tontun päähän.

Sulata suklaa. Sekoita suklaasula ohuena nauhana rauhallisesti vatkaimella sekoittaen vaniljavaahdon joukkoon.

Ota maljat pakastimesta ja aseta tonttulakit kasvojen yläpuolelle tiiviisti lasin sisäpintaan painaen.

Annostele suklaavaahto laseihin. Tämä on helpointa tehdä pursottamalla, tyllaa ei tarvita. Varmista lasien täyttämisen aikana, että suklaavaahtoa tulee joka kohtaan, myös tiiviisti tonttujen ympärille. Tarvittaessa voit ohjata vaahtoa lusikalla. Nosta maljat jääkaappiin.

Sekoita pursotusta varten erottamasi vaniljavaahdon joukkoon luumu-kanelirahka ja vaniljakreemijauhe. Laita luumuvaahto pursotuspussiin, jossa on tähtitylla. Pursota korkeita ruusukkeita suklaatäytteen päälle. Siivilöi pinnalle puolukkajauhetta.

Yhteistyössä Valio


VALIO_logo_RGB53mm_12997_16