Tämä piirakkaohje on muisto reseptien keräilyni alkutaipaleelta. Ohje oli hautautunut unohduksiin, kunnes söin tätä hiljan ystäväni valmistamana: Pirkka oli julkaissut ohjeen uudelleen. Täytteessä voisi toimia hyvin lisänä vaikkapa purjosipuli.
16.10.2007
POHJA. Nypi margariini ja jauhot murumaiseksi seokseksi.
Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
Painele taikina voidellun piirasvuoan (halkaisija 24 – 26 cm) pohjalle ja reunoille.
TÄYTE. Valuta tonnikalasta ylimääräinen öljy ja levitä piiraspohjalle.
Silppua päälle tilli.
Sekoita kulhossa kerma, vesi, munat ja mausteet.
Kaada vuokaan ja kypsennä 200 asteessa 30 – 35 minuuttia (suojaa foliolla pinnan saatua sopivasti väriä).
Löysin tämän reseptin ja muuta en enää käytä, koska tämä on helpoin ja paras! Täytteet vain vaihtuu. Viimeksi tein kasvisversion Hetki valmiswokki pussista.
Kikka: Ohjeessa ei tosiaan mainita, itse paistan kaikki piirakat omassa uunissani keskivaiheilla (viimeksi eilen illalla kinkkupiirakan) ja hyvä tulee.
Hei.
Paistetaanko piirakka uunin alatasossa?
tiinaeam: voit tehdä pakastimeen etukäteen. Piirakka kannattaa sulattaa jääkaapissa (eli ottaa pakastimesta edellisenä päivänä). Uunissa olen tavannut lämmittää foliolla peitettynä.
Oletteko pakastaneet tätä? Säilyykö hyvänmakuisena? Miten lämmititte (miel.uunissa, ei mikrossa)? Haluaisin leipoa juhliin etukäteen suolaista ja makeaa. Kaikki vinkit ei niin hyvälle leipurille kelpaa. 🙂
Hyvä, kiitos! 🙂 Katsotaan, mitä tulee – eiköhän se maito-versiokin aika nopeasti valmistumisen jälkeen häviä 😛
sasa:
Minä olen sitä mieltä, että voi. Olen tehnyt tämän tyylisiä piirakoita paljon, ja täytteiden päälle laitan aina 2 dl täysmaitoa ja 2 munaa. Ei pitäisi vaikuttaa koostumukseen, vaikka käyttäisit ihan rasvatonta maitoa. Makuun nyt vähän vaikuttaa, ei sitten maistu tosiaan niin kermaiselta. 🙂
Kertokaahan, paremmin tietävät, että voiko kerman korvata tavallisella maidolla? Vai vaikuttaako se jotenkin siihen koostumukseen ja jähmettymiseen? Maun puolesta tietenkin kerma olisi ykkösvaihtoehto, mutta kun kotoa ei juuri nyt sitä löydy ja hirveästi tekisi mieli tehdä piiras, kun siitä tulee aina niin hyvä 🙂
lisasin taytteeseen kourallisen fetamurusia, tuli herkkua!
Ei galleriakuvia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5517 tähteä
Maailman paras mutakakku
2747 tähteä
Mokkapalat
2500 tähteä
Brookies
1766 tähteä
Britakakku
1457 tähteä
huukotto: et ole muuten ainoa. 😊 Hyvä ystäväni on tehnyt tätä aikojen alusta (en enää muista, kumpi meistä teki tätä ensin) ja vaikka blogi on pullollaan piirakkaohjeita, tämä pitää aina vaan pintansa. Suloista! 😊