Tämä maukas resepti on Pirkka-lehdestä poimittu. Suosittelen ehdottomasti nauttimaan tuoreeltaan. Silloin muffinssit ovat pehmeimmillään!
30.7.2008
ESIVALMISTELU. Halkaise kirsikkatomaatit. Jätä syrjään 4 porosiivua koristelua varten. Hienonna loput.
TAIKINA. Riko munien rakenne kulhossa. Sekoita joukkoon jäähtynyt voi- tai margariinisula / juokseva margariini.
Lisää maito.
Sekoita jauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe, suola ja hienonnettu rosmariini keskenään.
Lisää jauhoseos, poro ja juustoraaste taikinaan.
Jaa taikina muffinssivuokiin. Käytä muffinssipeltiä, jos mahdollista: kypsät muffinssit tarttuvat hieman kiinni paperisiin vuokiin (kannattaa siis mieluummin voidella muffinssipellin kolot kuin käyttää niissäkään paperivuokia).
Paina jokaiseen muffinssiin kaksi tomaatinpuolikasta.
Paista 200 asteessa n. 15 – 20 min.
KORISTELE muffinssit esimerkiksi rullalle käärityllä porosuikaleella ja rosmariininoksalla.
Aivan mahtavaa, olen etsinyt tällaisten pikkusuolaisten ohjeita ja ideoita ties kuinka kauan ja täällä on aivan ihania ja inspiroivia juttuja! Olen itsekin kiinnostunut kokkailusta ja kaikesta pikku ideoinnista ja täältä olen saanut paljon inspiraatiota. Huippua! 🙂
Martina: kiitoskiitoskiitos. 🙂 Olipa ilahduttavaa kannustusta! Kyllähän sitä kirja-asiaa olen miettinyt. Minulla ei vaan ole mitään alan koulutusta, joten pientä uskottavuusongelmaa löytyy siinä suhteessa. Pitää kompensoida sitä asiaa jatkamalla sitkeästi harjoituksia ja opiskelemalla oman tekemisen kautta. Mutta kyllä se vakavassa harkinnassa on, sitten joskus. Siihen asti tämä blogi on minun leivontakirjani.
Oon monesti miettinyt, että sun pitäis (kans vähän Svenskin Ullan tapaan) kerätä nää kaikki blogin jutut – ohjeet, neuvot, vinkit yms. – kirjaksi..! Täällä on hirveesti kaikkee muutakin hyvää kuin itse repeptit – esimerkiksi täytteet, vinkit, neuvot, todella hyvät step-by-step – kuvat yms. Täältä käynkin monesti katsomassa jotain neuvoja ja ohjeita..
Martina: kiitos, oli kiva palata, kun on näin lämmin vastaanotto. 🙂
Herra isä, täällähän on vaikka kuinka paljon uutta! Ihanaa, kun olet palannut..! Tätä on odotettu 🙂 Ihana blogi!
Kiitos Epa ja Heini!
Heini: ei ole ollenkaan turha juttu, päinvastoin! Kovasti olen sitä yrittänyt, tuon logon saamista linkiksi siis. Ei vaan kerta kaikkiaan ole onnistunut. Mutta tuon näyteikkuna-kuvan onnistuin saamaan etusivu-linkiksi, kannattaa hyödyntää sitä. Ja suurkiitos kehitysideasta, juuri tällaisia tarvitaan!! 🙂
Ai niin, pieni hölmö juttu, mutta voisiko tähän sivulle tehdä siten tuon otsikon, että se olisi linkki? Tuo blogisi nimi siis. että pääsisi siitä aina takaisin pääsivulle. Kommentoinnin jälkeen ei taida olla mitään linkkiä suoraan takasin? paitsi jos menee back-painikkeella. Siis ihan turha juttu, mut tällasena pikku toiveena 😀
Ooh, ihania herkkuja ilmestynyt tänne! jokunen kerta on tullut täällä pyörähdettyä, hakemassa apuja ja katsomassa joko olisit palannut 🙂 kiva kun olet! ja mukavaa saada suolaisiakin ohjeita, niitä jo kaipaakin kun on koko kesän tullut vain makeaa leivottua. syksy ja suolaiset piiraat, njam!
Kylläpä olet saanut kauniita näistä muffareista 🙂 Nams!!!
Ei galleriakuvia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Tosi kiva kuulla, kiitos viestistä Anni!