25.12.2019   4 kommenttia Kategoria: Helpot ja nopeat,  Kevyet herkut,  Muut suolapalat
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Maidoton,  Munaton,  Pähkinätön,  Vegaaninen

Tomaatti-avokadoleivät


Tämä resepti syntyi, kun tein nachojen kanssa guacamole-dippiä, jota jäi yli. Käytin sitä sitten leivän päällä levitteenä ja ihastuin ikihyviksi avokadon ja tomaatin raikkaaseen yhdistelmään. Tarjoilin näitä sittemmin syntymäpäivillä suolapalana. Alle sopii ohut ruisleipä tai (gluteeniton) siemennäkkäri. Näkkäriä voi valmistaa itsekin!

n. 20 kappaletta

  • Avokadotahna:
  • 2 syöntikypsää avokadoa
  • 1 limen mehu
  • ½ punasipulia
  • 1 iso valkosipulinkynsi
  • ½ tl suolaa
  • mustapippuria
  • ½ dl hienonnettua korianteria (tai lehtipersiljaa)
  • Lisäksi:
  • ohutta ruisleipää tai siemennäkkäriä (tarvittasessa gluteeniton ja/tai vegaaninen)
  • 4 tomaattia
  • mustapippuria


  • Halkaise avokadot pituussuunnassa leikkaamalla veitsellä hedelmän ympäri kiveen saakka. Erota puolikkaat ja irrota kivi ja kuoret. Muussaa rakenne haarukalla. Purista limen mehu, hienonna punasipuli ja murskaa valkosipulinkynsi. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
  • Levitä tahnaa ruisleipien tai näkkäreiden päälle. Leikkaa tomaatit ohuiksi siivuiksi. Laita tomaattisiivut leipien päälle ja rouhi pinnalle mustapippuria.

Valmistusaika: 30 min

Vaikeusaste: Helppo

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
10 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat