Näiden suupalojen juju piilee pehmeässä toffeetäytteessä. Se on valmistettu ns. lehmätoffeesta, joka on mureaa kermatoffeeta. Testasin reseptiä varten muutamaa merkkiä ja tämä Fleckin toffee säilytti hyvin pehmeän rakenteensa valmistusprosessin aikana. Myös niiden maku oli erittäin hyvä. Muilla merkeillä onnistuu, mutta rakenne voi mennä sitkeämmäksi, jolloin kuvioiden leikkaaminen muotilla ei onnistu.
Kuorrutteessa käytin maitosuklaata, joka sisälsi runsaasti kaakaota, eikä ollut yhtä makeaa kuin moni tavallinen maitosuklaa. Vastaavaan lopputulokseen voisi päästä yhdistämällä keskenään maitosuklaata ja tummaa suklaata.
Söpöt sydänleivokset sopivat ihanasti esimerkiksi ystävänpäivään. ❤️ Kinuskikissa on ideoinut vuosien saatossa ystävänpäivän ympärille ison määrän reseptejä kakuista pienempiin naposteltaviin ja syötäviin lahjoihin. Löydät parhaat poiminnat ystävänpäiväaiheiselta teemasivulta.
25 kappaletta
Pohja:
125 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
2 keltuaista
1 tl vanilja- tai vanilliinisokeria
3 dl vehnäjauhoja
Toffeekerros:
1 ps (400 g) Emotionali Flecki kermatoffeeta
½ dl kuohukermaa
Suklaakuorrute:
200 g J.D. Gross maitosuklaata (kaakaopitoisuus 51 %)
½ dl kuohukermaa
50 g Fin Carre valkosuklaata
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset ja vaniljasokeri. Sekoita joukkoon vehnäjauhot muutamassa erässä. Levitä taikina jauhotetuilla sormilla painellen pellille leivinpaperin päälle n. 20 x 30 cm:n kokoiseksi levyksi. Paista 200 asteessa 10-12 minuuttia.
Laita kattilaan toffeet ja kuohukerma. Nosta kattila lieden keskilämmölle ja painele toffeita lastan avulla pieniksi paloiksi. Ota liedeltä, kun toffeet ovat sulaneet ja seos on tasaista.
Kaada toffeeseos pohjalevyn päälle. Levitä lastan avulla. Nosta jääkaappiin jähmettymään.
Paloittele maitosuklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W). Lämmitä kuohukerma kattilassa, mutta älä kuumenna kiehuvaksi. Lisää suklaasula kerman joukkoon. Sekoita, kunnes kuorrute on tasaista. Tarvittaessa voit siirtää kattilan hetkeksi takaisin liedelle miedolle lämmölle. Kaada kuorrute toffeekerroksen päälle ja levitä tasaiseksi. Anna jähmettyä hetken aikaa jääkaapissa.
Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä. Valuta valkosuklaata lusikan avulla kuorrutteen päälle. Nosta vielä hetkeksi jääkaappiin.
Ota levystä sydänmuotilla kuvioita tai leikkaa levy veitsellä neliöiksi. Säilytä leivokset jääkaapissa.
SaaraP: muutaman päivän varmasti säilyy. Lisää säilyvyyksistä täällä: http://www.kinuskikissa.fi/kotileipurin-sailyvyysopas/.
Kuinkahan kauan nämä säilyy jääkaapissa?
Herkku: tuli mieleen, että jos ja kun syytä ei saada selville, niin voisit kokeilla jättää kerman kokonaan pois. Se ainakin tekisi täytteestä paksumpaa.
Aiempaan viestiini liittyen toffeen ns. sulamisesta, sama juttu kävi tälläkin kertaa :/ lisäsin kuvan tämän reseptin galleriaan! Mistä lie voisi johtua, niin harmillinen juttu, vaikka maku onneksi säilyi mielettömän herkullisena 😛
sokerihiiri82: Vellu ainakin joskus oli havainnut, että ipadilla kommentti katkeaa hymiöstä. Eli tämä selittynee sillä. Voisiko tupla/triplakommentit johtua siitä, että sivusto latautuu nyt hitaasti suuresta kävijämäärästä johtuen, jonka vuoksi lähetä-nappia tulisi painettua useamman kerran?
mari-johanna
Sokerihiiri82: Et varmasti ole ainoa joka ihmettelee.Tiedän asiasta senverran,että sivusto on ollut melko ylikuormittunut,minäkään en päässyt välillä sivustolle ja kommentit tulivat moneen kertaan sekä joidenkin kommentit eivät alkuun ole näkyneet etusivulla.Muuta en tiedä muuta kuin että asiaa selvitellään parhaillaan! 🙂
Näköjään kännykän kautta temppuilee tuo kirjoittelu kun teksti ei näytä näkyvän kokonaan ja sama kommentti näkyy monta kerta :/ Ensimmäisestä kirjoituksesta puuttu se että hopeatoffee täyte oli hiukan työläämpää tehdä kuin tuo toffee koska sulaminen vei enempi aikaa. Tein osasta tähden näköisiä ja loput vain paloittelin. Tänään saatiin syödä vain tähdistä jääneet hukkapalat kun loput jätettiin äitienpäiväkahville 🙂 Ja jonkin näköistä kuvaakin löytyy tähdistä 🙂
Mikähän tuossakin on..kommentti näkyy monta kertaa ja kaikissa puuttuu loppu
sokerihiiri82: Vieläkö niitä on jäljellä? 😉 Jos, niin olisi kiva saada kuva sydämistä Galleriaan.
Viimein uskaltauduin muokkaamaan tätä ihanaa reseptiä ja vaihdoin toffeen hopeatoffeeseen ja suklaan fazerin punaiseen (sinistä ei ollut kaupassa
Herkku: kuulostaa kyllä siltä, että olet toiminut ihan oikein. Minulle ei tule nyt tähän hätään muuta mieleen kuin se, että karkeissa olisi jokin eri resepti käytössä, mutta sekin tuntuu kaukaa haetulta. Nyt täytyy vaan luottaa hyvään onneen lauantain juhliasi ajatellen! Moni on kuitenkin onnistunut, jospa tähdet olisivat tällä kertaa suotuisammassa asennossa sinunkin kohdallasi. Tulehan kertomaan, miten kävi!
Itsekin koitin pohtia että missäköhän kohdin tein jotain poikkeuksellista että toffee reagoi näin, vaikka mielestäni kyllä noudatin reseptiä orjallisesti. Käytin tavallista kuohukermaa ja juurikin samaisia lehmäkarkkeja, ja lisäsin toffeemassan levyn päälle pienen hetken jäähdyttyään, annoin toffeiden siis vain sulaa kermaan ja otin liedeltä pois samantien. Toki voisin vielä varmistaa lauantaita ajatellen, että tuleeko keksilevyn olla täysin jäähtynyt ja viileä toffeeta levitettäessä (pidin levyä jääkaapissa vartin ennen toffeekerrosta) ja entä päällimmäisen suklaakerroksen lisääminen, tuleeko taas toffeen olla silloin täysin kylmä? Näissä kohdin muistan hieman pohtineeni että kuinka kauan kerroksia tai täytteitä pitäisi aina välissä jäähdytellä.
Katsotaan kuinka lauantaina käy! Maku oli niin herkullinen että näitä on saatava kahvipöytään ehdottomasti 🙂
Herkku: kerrassaan kummallista. Jokin selitys tähän varmasti on, mutta pitäisi hoksata mikä. Kermakin oli varmasti tavan kuohukermaa? Etkä keittänyt toffeeseosta sen kummemmin?
Minulla kävi aivan samanlailla kuin tuijalla! Käytin täysin samoja Lidlin raaka-aineita kuin ohjeessa ja noudatin reseptiä. Toffeiden teko onnistui hienosti ja samoin leikkaaminen, neliöt olivat juurikin Twixin makuiset ja näköiset, mutta seuraavana aamuna jääkaappiin kurkatessani oli toffeetäyte valunut välistä pois 😮 enpä tajunnut kuvaakaan ottaa näystä mutta kumma juttu kyllä! Maku oli kyllä aivan mielettömän hyvä ja aionkin tehdä näitä tyttömme ristiäisiin lauantaina, teen nämä nyt vain varmuuden vuoksi samana aamuna jottei käy samanlailla kuin viimeksi 🙂
tuija: mystistä, muuta en osaa sanoa! Tsemppiä kuitenkin kutsujen järjestelyyn, toivottavasti muiden leipomusten kanssa on parempaa onnea. 🙂
Käytin täsmälleen samoja tuotemerkkejä, samat määrät. Alku oli lupaava ja levy kiinteä. Leikkaus sujui ongelmitta ja kylmässä ovat olleet. Aamuisen viestin jälkeen kun leikkasin reunoja niin nyt ovat suhtkoossa pysyneet. Ovat laatikossa, mutta säilyttää täytyy vaaka tasossa, ei voi kallistella kuten kinuskin sydämet ovat tarjoilu astialla. Tarvii varmaan laittaa kylmäkalle alle kahvipöytään…
tuija: tosi vaikeaa sanoa, mikä meni vikaan, kun lopputulos on noinkin erilainen kuin minulla. Voi olla, että jotain teit kuitenkin erilailla, mitä en ole ohjeessani ymmärtänyt tähdentää. Käytitkö saman merkkisiä toffee-karkkeja?
mari-johanna
Tuija: Voi harmin paikka, on todella harmillista jos noin kävi. Joku viisaampi saa sanoa mitä on tapahtunut,koska jos teit kuten ohjeessa sanottiin minä tein myös ja minun toffee kerros oli erittäin jämäkkää. Ehkä siis Kinuskikissa itse osaa sanoa mikä oikku sinulle on sattunut.
Tein näitä lastenkutsuille, mutta ongelma on, ettei toffeeseos pysy suklaan alla vaan valuu pois. Sain nämä nätisti neliöiksi leikattua ja vein kylmään säilytykseen, mutta nyt hakiessani toffee on valunut ja suklaa päällinen roikkuu miten sattuu. Leikkasin taas reunoja siistiksi ja vein kylmään. Tarkoitus laittaa tarjolle 2 vuotiaan kahvipöytää, mutta taitaa lämpimässä huoneilmassa sulaa velliksi. Aineet on juurikin samat kuin Kinuskilla. Mikä neuvoksi?
Kiitos ja hymy mari-johannalle ja kermatassulle! 🙂
mari-johanna
Eilen illalla oli näiden vuoro.Kyllä oli ihanan makuisia. Pehmeä lehmätoffee (jonka olemassaolosta meidän perhe ei edes tiennyt) osoittautui myös hyväksi namiksi pojalleni joka juuri sai raudat suuhunsa ja onnyt ollut suruissaan kun ei voi enää toffeeta syödä. Tämä toffee oli niin pehmeää että syöminen onnistui hyvin ja turvallisesti.Kiitos kinuskikissa! Ilman tätä ohjetta emme olisi kyseistä karkkia tajunneetkaan. Ja nyt kohti karjalanpiirakka leipojaisia….siitä lisää myöhemmin! 🙂
Tein näitä leivoksia ja oli älyttömän hyviä nam. Näitä teen toisteki.
Betty: kiitos palautteestasi! Kiva kuulla, että olit soveltanut reseptiä onnistuneesti. 🙂
jauhopussi: ihanaa, että välillä näin päin! Mukavaa, että te ystävykset olette molemmat täällä Kinuskeina!
Aivan mahtavia! Ei ollut kotona kuohukermaa, joten tein sekä toffee- että suklaakuorrutteen kahvikermaan. Ihan hyvä tuli, eikä yhtään rakeista, kun malttaa vain sekoittaa. Toffeekuorrutteeseen sekoitin vielä pari riviä valkoista ja tavissuklaata (FinCarre’). Ja jähmettyikin kunnolla! 🙂
Seuraavana päivänä entistäkin parempia, ja säilytys huoneenlämmössä, niin keksipohjakin maistuu! Nam!! <3
jauhopussi
Nam, olipas ihanan herkullisia! Mutta tällä kertaa en tehnytkään näitä itse, vaan sain näitä ystävänpäivälahjaksi ihanalta ja rakkaalta ystävältäni, Heidiii…:ltä. Kiitos siis Kinuskikissalle reseptistä ja Heidille mahtavasta makuelämyksestä! ♥
Jennuliini: kyllä vaan!
Voikohan näitä pakastaa? 🙂
Tofferiina: se on kokeilemisen arvoinen juttu! Saattaisi hyvinkin onnistua.
Tofferiina
Onnistuisikohan toffeeseos omar-karkeista ?
Blue11: vau, hienoa! 😀
Kiitos Aamuriemu, on lämmittävää ja palkitsevaa kuulla, että myös kuviin kiinnitetään huomiota. 🙂
On hyvää, just maisteltiin 🙂
Kiitos tiedosta! 🙂
Aamuriemu
Ihastuttava kuva, sydämet ja tulppaanit. Jotakin suloista herkkyyttä siinä. Ja kuvan lisäksi oikein oivallinen reseptikin kutsuu kokeilemaan!
mari-johanna
Kiitos tiedosta! 🙂
mari-johanna: onneksi tuo on positiivinen ongelma. 🙂 Kaikki ainekset löytyvät Lidlistä, sillä periaatteella olen ohjeen laatinut.
Mindeliini: suklaakuorrute ja toffeekerros jähmettyvät nopeasti, 10-15 minuutissa. Eli olisiko valmistusaika yhteensä reilu tunti?
mari-johanna
Nyt pistit pahan, mistä valita!? Päätin jo tehdä hetki sitten julkaistut ystävänpäivän muffinssit ja sydänpiparit ja nyt julkaisit näin taivaallisen näköiset piparit.Täytyy pohtia kokeileeko kaikkia vai minkä jättää myöhäisemmäksi. Kun ohjeen perässä lukee yhteistyössä lidl niin onko nuo suklaat ja toffeet lidl:n tuotteita?
Kauanko sydämien tekoon menee yhteensä aikaa,kun huomio ajat jääkaapissa? 🙂