07.05.2020   7 kommenttia Kategoria: Leivontahaasteet,  Muffinssit
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Toffeeruusumuffinssit


Kaunis koristelu saa leivonnaisen kukoistamaan! Toffeeruusujen valmistamisessa selviät minimaalisilla välineillä ja saat upean lopputuloksen. Tämä taiteellinen askartelu on mukavaa puuhaa vaikka äidin kanssa yhdessä tai yllätykseksi äidille. Toffeeruusujen valmistamiseen totesin toimiviksi kaksi toffeemakeista: Omarit ja Toffeetsinuskit. Nämä ovat rakenteeltaan hieman erilaisia. Omar on kuivempaa ja pysyy valmiina ruusuna napakasti muodossaan. Tsinuski taas venyy enemmän ja terälehteä on helppo työstää tarvitsematta pelätä repeytymistä. Molemmilla onnistuu hyvin. Myös Hopeatoffee sopii materiaaliksi.

Syömisen kannalta pienet ruusut ovat mukavampia, sillä isompiin menee helposti parikin makeista. Pikkuväkeä ajatellen Omar on suositeltavampi valinta, koska se ei tartu hampaisiin ja on helppo syödä haukkaamalla.

Minulla oli käytössä tässä klassinen Daim-suklaamuffinssien resepti, mutta valitse mieleisesi muffinssit-kategoriasta. Tämä resepti on viikon toinen Kinuskikissan leivontahaaste. Lue ohjesivulta tarkemmin haasteiden ideasta ja miten olet mukana. Haasteresepteistä julkaistaan videot Instagramin tarinassa.

14 kappaletta (isoja)

Taikina:
100 g Daim-maitosuklaata *)
150 g voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 ½ rkl kaakaojauhetta
1 ½ dl maitoa tai kermaa

Koristelu:
Omar- ja Tsinuskitoffee-makeisia
tomusokeria

*) Halutessasi voit käyttää toisen puolikkaan suklaalevystä piilottamalla yhden kokonaisen palan jokaisen muffinssin sisään.


Leikkaa suklaalevy rouheeksi. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan vuorotellen maidon/kerman kanssa. Lisää lopuksi suklaarouhe.

Annostele taikina muffinssivuokiin. Paista 200 asteessa 18-20 minuuttia. Anna jäähtyä ennen koristelua.

Laita toffeemakeiset lautaselle ja pehmitä niitä mikrossa miedolla lämmöllä (tai kuumassa vesihauteessa), kunnes toffeen rakenne pehmenee ja ”antaa periksi” sormella painettaessa. Muotoile tiiviiksi möykyksi ja kauli tomusokeria apuna käyttäen ohueksi levyksi. Leikkaa levy suikaleiksi.

Ohenna suikaleen toista sivureunaa kaulimella. Suikaleen paksumpi reuna jää ruusun sisään piiloon. Kieritä suikale rullalle. Tsinuskitoffee on rakenteeltaan joustavaa ja siihen voi ”venyttää” kierittämisen aikana terälehtimäistä vaikutelmaa. Samalla reuna ohenee. Tasoita ruusun toinen pää veitsellä tasaiseksi. Voit ottaa kaulitusta toffeelevystä myös kuvioita muotilla. Esimerkiksi kukkasia tai lehtiä ruusun ympärille.

Massa pysyy työstettävänä ihanteellisen pitkään, mutta tarvittaessa sitä voi lämmittää myös uudelleen. Tsinuskiruusut kannattaa laittaa jääkaappiin, jossa ne jähmettyvät muotoonsa. Lämmin huoneilma saattaa mikron tavoin aiheuttaa niiden sulamista.

Ripottele muffinssien pinnalle tomusokeria ja asettele päälle ruusuja lehtineen.

Valmistusaika: 75 min

Vaikeusaste: Keskitaso

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
10 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat