12.03.2020   4 kommenttia Kategoria: Konvehdit ja makeiset,  Leivokset,  Muuta makeaa,  Ystävänpäivä
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Toffeella täytetyt suklaasuukot


Maitosuklaakuorrutetta, suklaista vaahtoa ja toffeeta – herkkupäivän hurmio on taattu! 🙂 Suukot jäädytetään valmistuksen aikana, joten voit tehdä ne kuorruttamista vaille valmiiksi pakastimeen. Halutessasi voit koristella suukot ripottelemalla kuorrutteeseen nonparelleja tai koristerakeita.

10 Marie-keksiä

Täyte:
n. 150 g karamellisoitua maitotiivistettä
2 rkl vaniljakreemijauhetta
1 ½ rkl kaakaojauhetta
4 valkuaista
3 dl sokeria

Kuorrute:
150 g maitosuklaata
1 ½ rkl rypsiöljyä


Laita karamellisoitu maitotiiviste (eli valmiiksi keitetty kinuski) kattilaan ja lämmitä kiehumispisteeseen, jotta rakenne notkistuu. Laita kinuski pursotuspussiin ja anna jäähtyä rauhassa. Yhdistä vaniljakreemijauhe ja kaakaojauhe vaahdon joukkoon siivilöimistä varten. Varaa lähettyville valmiiksi kaikki tarvikkeet ennen kuin aloitat vaahdotuksen.

Kaada isoon kattilaan vettä ja kuumenna kiehuvaksi. Laita valkuaiset ja sokeri reilun kokoiseen teräskulhoon, joka mahtuu kattilan päälle vesihauteeseen (vatkauskulhon ei tarvitse koskettaa vettä). Vatkaa valkuaisvaahtoa kuumassa vesihauteessa noin 10 minuuttia, kunnes vaahdon lämpötila on 60 astetta. Ota kulho kattilan päältä ja jatka vatkaamista reippaalla teholla toiset 10 minuuttia, jotta vaahto jäähtyy. Siivilöi joukkoon kaakaojauheseos rauhallisesti vatkaten pieni määrä kerrallaan.

Laita marenkivaahto isoon pursotuspussiin, jossa on pyöreä tylla (koko 13 mm). Pursota vaahtoa keksien päälle noin 2,5 päällekkäistä kierrosta siten, että keskiosa jää tyhjäksi. Pursota aukosta sisään reilusti kinuskia niin, että kinuski tulee aukon ulkopuolelle saakka. Peitä jatkamalla päälle kierteistä pursotusta. Jäähdytä huoneenlämmössä tai jääkaapissa ja laita suukot sitten pakastimeen jäätymään (tarvittaessa pakastusteholle).

Paloittele maitosuklaa lautaselle ja lisää rypsiöljy. Sulata mikrossa matalalla lämmöllä (n. 180 W). Dippaa jäiset suukot suklaakuorrutteessa niin, että pinta peittyy joka kohdasta. Ota suukkoja pakastimesta vain pari kerrallaan, sillä pinta sulaa nopeasti. Laita suukot jääkaappiin. Odota, että ne ovat sulaneet sisältä saakka ennen tarjoilua.

Resepti on julkaistu myös Unelmien Talo&Koti -lehdessä numerossa 2/2020.

Valmistusaika: 4 t

Vaikeusaste: Keskitaso

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
18 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat