Tämä kuorrute sopii täytekakun päälle levitettäväksi kreemin tai kermavaahdon sijaan. Maku on herkullisen toffeemainen. Annos riittää yhteen korkeaan, halkaisijaltaan 16-senttiseen kakkuun tai matalampaan 24-senttiseen kakkuun ohueksi kerrokseksi.
17.9.2018
Notkista tuorejuusto vatkaimella.
Lisää joukkoon karamellisoitu maitotiiviste eli valmis toffee.
Sekoita nopeasti tasaiseksi – vaahdottaa ei tarvitse.
Lisää lopuksi kreemijauhe.
Levitä kuorrute samantien kakun päälle.
Soja: Uusi aluevaltaus ja herkku löytynyt!!! 🙂
Mokkatoffeepalat….. Jee,taltuttaa varmasti makean nälän! 🙂
kuorrutettiin äsken tällä mokkapalapohja, toimii tosi hyvin!
Tiia: uskoisin, että melko hyvin kestävät. Ehkä pienemmät/hennommat nonparellit tai sokerirakeet laittaisin vasta tarjoilupäivänä. Mitä isompi koriste, sen kestävämpi.
Hei, ajattelin tehdä tämän kuorrutteen nyt vklp synttäri kakkuun. Miten koristeet esim. Nonparelli ym. kestää tämän päällä? Voiko koristella edeltävänä päivänä vai pitäisikö koristella vasta juhlapäivänä? 🙂
soja 👍🥳❤️😊
nyt tuli kokeiltua tätä ensi kertaa, ja oikein helppo, nopea ja sairaan hyvä (tyttären sanoin!)
pellavapaita: sinun kotileipomostasi syntyy läheisten iloksi upeita kakkuja, ei ole kahta samanlaista. Kiitos taas kuvasta! Olet päässyt hienosti sinuiksi noiden putous-valumienkin kanssa. Omatekemät hillot iso plussa. Tulee uniikkia makua!
Teinpäs taas tämän kuorrutteen yhden pienen lapsenlapsen kakkuun. Tämä on pomminvarma onnistumisen suhteen ja maistuvakin on. Koristeluun voisin panostaa jatkossa, toistaiseksi olen suosinut helppoa, yksinkertaista ja hyvin kuljetuksen kestävää koristelua. Kuljetuskin on aina haaste.
Täytteenä on omatekemää kanelista omenahilloa, peltikinuskia seassa pari rkl, sitruunarahkaa, vaniljakreemijauhetta ja kaikki kermavaahtoon sekoitettuna.
Omenatäytteen alla ohuesti sitruunakiisseliä ja appelsiinikrokanttisuklaarouhetta, jonka päällä vielä täytevaahtoa, jotta seuraava pohja tarttui kiinni kivasti.
Toinen täyte: omatekemää (tää on tärkeä sanoa 🙂 ) mansikkahilloa, sitruunarahkaa, 2 liivatetta, kaikki kermavaahtoon sekoitettuna myös tässä.
Pohja on tuttu 70% vaalea. Täytteet olivat oikein herkullisia. Olen tyynni ihastunut omiin hilloihini, joita pakastemansikoista ja edullisista omenoista teen 🙂
Kiva, erilainen, helppo, helposti levittyvä kuorrute. Ei ollenkaan niin makea, kuin voisi äkkiä luulla. Tuorejuusto nappaa makeutta pois. Reilun kerroksen sain kolmikerroksiseen kakkuun, 24cm vuoassa paistettu pohja. (Vuoka onkin kyllä 22cm vain sisämitoiltaan, mittasin juuri, mutta myyty 24cm kokoisena aikoinaan.)
Kuvat kakuista Blue velvet-pohjan ohjesivulla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
soja: njam, siinä vasta hyvän kuuloinen yhdistelmä! Peukut tälle kokeilulle! 👍👍