17.12.2009   55 kommenttia Kategoria: Konvehdit ja makeiset,  Ystävänpäivä
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Toffeekonvehdit


toffeekonvehdit1
toffeekonvehdit2

Lukija kysyi jonkin aikaa sitten, voisiko kondensoidusta maidosta keitetystä toffeesta/kinuskista tehdä täytekonvehteja. Ajatus kuulosti niin houkuttelevalta, että sitähän piti testata. Aivan ihanasti se onnistui. Kiitos siis Sannalle ideasta!

Nämä konvehdit eivät todennäköisesti säily tavallisten suklaakonvehtien tapaan sisältämänsä täytteen vuoksi. Päättelen tämän siitä, että konvehdin pinta muuttui hieman kostean oloiseksi muutaman päivän sisällä. Säilytin konvehteja toffeen takia jääkaapissa, vaikka se ei olekaan suklaalle oikea säilytyspaikka. Suosittelisin näitä siis ennen kaikkea omaan käyttöön, muutaman päivän sisällä nautittaviksi herkkupaloiksi.

Itse käytin näihin valmiiksi toffeeksi keitettyä kondensoitua maitoa, jota löysin venäläisestä ruokakaupasta. Tämä nopeutti konvehtien valmistusta huomattavasti. (Lisäys 16.7.15: Nykyään valmiiksi keitettyä kondensoitua maitoa myydään suurimmassa osassa tavallisia ruokakauppoja.)

Täytekonvehtien valmistusta on selostettu seikkaperäisemmin pähkinätäytekonvehtien kohdalla. Lisäohjeita, kuvitusta ja tietoa kondensoidusta maidosta puolestaan löydät karpalo-toffeekakun yhteydestä.

Koosta riippuen 15 – 30 konvehtia

Toffee-täytekonvehdit

Ainekset:
½ prk (á 397 g) kondensoitua maitoa tai valmista toffeeta
200 g tummaa suklaata
sokerikuorrutetta tuubista
nonparelleja


Keitä kondensoitu maito toffeeksi n. 2 tuntia kiehuttamalla tai käytä valmiiksi keitettyä toffeeta.

Sulata ja temperoi tumma suklaa. Lusikoi suklaata muotin reunoille. Jähmetä hetken aikaa jääkaapissa.

Lusikoi muotteihin toffeeta. Jätä muotit n. 3 mm vajaiksi.

toffeekonvehdit_1 toffeekonvehdit_2

Temperoi jäljelle jäänyt suklaa uudelleen. Lusikoi suklaata muottiin reilu määrä, jotta se on helpompi levittää ilman, että pehmeä toffee sekoittuu suklaaseen. Tasoita pinta heiluttamalla konvehtivuokaa ja/tai vetämällä pinnalta ylimääräiset suklaat palettiveitsellä tai teräväreunaisella lastalla. Anna konvehtien jähmettyä jääkaapissa.

Kopsauta konvehdit irti vuoasta. Levitä/pursota päälle sokerikuorrutetta.

toffeekonvehdit_3 toffeekonvehdit_6

Kasta konvehti nonparelleihin.

toffeekonvehdit_4 toffeekonvehdit_7

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
1 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Kinuskikissan kaupan loka-arvonta

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat