tiramisu_pavlova-1

Pavlova on kuuluisa rapean tahmeasta marenkipohjastaan, tiramisu puolestaan hurmaa italialaisena jälkiruokasuosikkina. Näistä kahdesta klassikosta syntyy valloittava yhdistelmä, jota voi tarjota niin jälkiruokana kuin kahvipöydän antimena. Tämä resepti saattaa olla joillekin entuudestaan tuttu, sillä tein sen Unelmien Talo & Koti -lehden helmikuun numeroon osana Kinuskikissan leivontakoulu -sarjaa.


Vinkit:

  • Koristeet voi tehdä myös tummasta suklaasta. Suklaa pehmenee nopeasti huoneenlämmössä, joten kestävimmät koristeet saat Candy meltseistä.
  • Marsalaviinin tilalla voi käyttää esimerkiksi Disaronno-likööriä.
  • Vaniljakreemijauhe (esim. Sallinen) tekee täytteestä jämäkämmän. Voit käyttää sen tilalla myös vaniljakastikejauhetta.

10 hengelle

Tiramisukakku

Marenkipohja:
6 valkuaista
2 ¾ dl sokeria
2 tl maissitärkkelystä
2 tl vaniljasokeria
1 ½ tl etikkaa

Kahvitäyte:

3 dl kuohukermaa
2 ps (à 12,5 g) cappuccino-pikakahvijauhetta
250 g mascarponejuustoa
4 keltuaista
½ dl sokeria
1 ½ rkl vaniljakreemijauhetta

Keksikerros:

1 ¼ dl vahvaa kahvia
4 tl sokeria
4 tl marsalaviiniä
n. 11 savoiardikeksiä

Pinnalle:
25 g maitosuklaata

Koristeet:
ruskeita Candy melts -nappeja


Erottele valkuaiset. Säästä neljä keltuaista täytettä varten. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi (n. 5 min). Vaahto on valmista, kun voit kääntää kulhon ylösalaisin ilman, että vaahto putoaa. Lisää sokeri pienissä erissä rauhallisesti vatkaten. Siivilöi joukkoon maissitärkkelys. Lisää vaniljasokeri ja etikka.

Piirrä leivinpaperiin ympyrä (halkaisija n. 24 cm). Käännä paperi toisinpäin ja sivele sille ruokaöljyä. Laita pursotuspussiin tähtitylla ja täytä pussi marenkivaahdolla. Pursota vaahto ympyrän sisään ja tee reunoille isot ruusukkeet. Paista marenkia 125 asteessa n. 1,5 tuntia. Anna jäähtyä ja irrota leivinpaperista.

tiramisu_pavlova_vaihe2-1

Tee koristeet marengin paistuessa. Laita Candy melts -napit lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä. Kaada karkkisula pursotuspussiin, jossa on pieni, pyöreä tylla (koko 1 mm). Voit käyttää myös paksua pakastuspussia, jonka kulmaan leikkaat pienen aukon. Pursota pyörrekuvioita leivinpaperin päälle. Nosta leivinpaperi leikkuulaudan päällä jääkaappiin, jotta koristeet jähmettyvät.

tiramisu_pavlova_vaihe-1

Kaada kuohukerma kulhoon ja lisää cappuccino-jauhe. Vatkaa vaahdoksi. Lisää mascarponejuusto. Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Yhdistä kermakahvivaahdon kanssa. Sekoita joukkoon vaniljakreemijauhe.

tiramisu_pavlova_vaihe-3

Keitä kahvi annostelemalla 1,5 kahvimittaa kuppia kohden. Sulata kuumaan kahviin sokeri. Lisää marsalaviini. Laita marenkipohja tarjoilulautaselle ja levitä päälle puolet täytevaahdosta. Kasta savoiardikeksejä rauhallisesti molemmilta puolilta kahvi-viinikostukkeeseen. Aseta vieri viereen täytteen päälle.

tiramisu_pavlova_vaihe-4 tiramisu_pavlova_vaihe-5

Levitä päälle loput täytteestä.

Raasta maitosuklaa ja ripottele raaste kakun pinnalle. Voit käyttää suklaaraasteen tilalla myös tummaa kaakaojauhetta.

tiramisu_pavlova_vaihe-2 tiramisu_pavlova_vaihe-6

Irrota koristeet varovaisesti leivinpaperista ja työnnä tyviosasta täytteeseen. Tarjoa kakku mahdollisimman pian, jotta marenki säilyttää rapeutensa.