23.04.2014   26 kommenttia Kategoria: Jälkiruoat,  Muuta makeaa,  Vappu
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Tippaleivät


20 – 25 kappaletta

Taikina:
4 munaa
½ dl sokeria
½ sitruunan kuori (n. 1 tl kuoriraastetta)
2 dl kevytmaitoa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
½ tl suolaa

Paistamiseen:
rypsiöljyä (kattilan koosta riippuen ½-1 litraa)

Pinnalle:
tomusokeria

Välineet:
tyhjä, teräksinen ananaspurkki
pursotuspussi
pihdit
reikäkauha


Irrota ananaspurkista purkinavaajalla sekä kansi että pohja. Poista paperinen etiketti. Näin saat renkaan paistamisen apuvälineeksi – se estää taikinaa karkaamasta ympäri kattilaa. Putsaa ja kuivaa rengas huolellisesti. Jos haluat paistaa useampia tippaleipiä kerralla, varaa purkkeja sen mukaan.

Riko munat kulhoon. Sekoita vispilällä rakenne rikki. Lisää joukkoon sokeri, sitruunan kuoriraaste ja maito.

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää vispilällä sekoittaen taikinaan. Kaada taikina kertakäyttöiseen pursotuspussiin tai pakastuspussiin. Leikkaa kulmaan noin 3 mm:n kokoinen aukko. Huom! Älä laita taikinaa välillä jääkaappiin, vaan paista tippaleivät huoneenlämpöisestä taikinasta.

Syttymisvaaran vuoksi varaa lähelle kattilan kansi tulen tukahduttamista varten.

Laita rengas kattilaan ja kaada öljyä kattilan pohjalle sen verran, että öljyn pinta jää hieman renkaan yläreunaa matalammalle tasolle. Kuumenna öljy 170-180-asteiseksi. Älä anna öljyn kuumentua tätä enempää, sillä silloin tippaleivät palavat herkästi, mutta eivät kypsy sisältä rapeiksi.

Pursota rauhallisella tahdilla taikinasta kiemurtelevaa nauhaa kerroksittain renkaan sisäpuolelle.

tippaleivat-vaihe tippaleivat-vaihe-2

Anna paistua hetken aikaa ja nosta rengas ympäriltä esimerkiksi grillipihtien avulla. Anna paistua, kunnes tippaleivän alapinta on kauniin ruskea. Käännä reikäkauhalla ympäri ja paista toiselta puolelta.

tippaleivat-vaihe-3 tippaleivat-vaihe-4

Nosta tippaleipä reikäkauhalla talouspaperin päälle kuivumaan ja jäähtymään. Kerää välillä öljyyn eksyneet taikinahiput kattilasta.

Halutessasi voit antaa tippaleipien kuivua talouspaperialustalla seuraavaan päivään. Näin tippaleivät rapeutuvat entisestään. Ripottele ennen tarjoilua pinnalle tomusokeria.

Älä kaada paistoöljyä viemäriin, vaan kaada se tiiviiseen astiaan ja heitä sekajätteen mukana pois.

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
7 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Toivepuodin kesäarvonta



Nordic Waren kullanhohtoinen Jubilee Loaf -vuoka edustaa uusinta muotoilua ja on yksi Kinuskikissan Toivepuodin tähtituotteista. Osallistu Toivepuodin kesäarvontaan ja voit voittaa vuoan itsellesi.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat