20.04.2015   11 kommenttia Kategoria: Muut juhlapöydän kakut,  Täytekakut,  Vappu
Erityisruokavaliot: Liivatteeton

Tippaleipäkakku


tippaleipakakku

Tippaleivistä voi mainiosti tehdä myös isompia levymäisiä ympyröitä, joista kokoat vapun herkullisimman kakun! Rapeiden kerrosten välissä on vaniljaista kermavaahtoa ja tuoreita mansikoita. Täältä voi kerrata perinteisten tippaleipien valmistusta. Näistä tuoksuista tunnistaa vapun!

Vinkki: Jätti-tippaleivät voi paistaa jo edellisenä päivänä. Näin ne rapeutuvat entisestään. Kokoa kakku kuitenkin vasta tarjoilupäivänä, jotta tippaleivät säilyttävät rakenteensa.

2 pikkukakkua

Tippaleipä-levyt (9 kpl):
4 munaa
½ dl sokeria
½ sitruunan kuori (n. 1 tl kuoriraastetta)
2 dl kevytmaitoa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
½ tl suolaa

Paistamiseen:
laakea kattila (halkaisija ainakin 20 cm)
reikäkauha ja grillipihdit
rypsiöljyä (kattilan koosta riippuen ½-1 litraa)

Täyte (2 kakkuun):
7 dl vispikermaa
1 rkl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
200 g vaniljatuorejuustoa
500 g mansikoita

Koristeluun:
kokonaisia mansikoita
tomusokeria


Riko munat kulhoon. Sekoita vispilällä rakenne rikki. Lisää joukkoon sokeri, sitruunan kuoriraaste ja maito.

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää vispilällä sekoittaen taikinaan. Kaada taikina kertakäyttöiseen pursotuspussiin tai pakastuspussiin. Leikkaa kulmaan noin 3 mm:n kokoinen aukko. Huom! Älä laita taikinaa välillä jääkaappiin, vaan paista tippaleivät huoneenlämpöisestä taikinasta.

Syttymisvaaran vuoksi varaa lähelle kattilan kansi tulen tukahduttamista varten.

Kuumenna öljy 170-180-asteiseksi. Pursota rauhallisella tahdilla taikinasta kiemurtelevaa nauhaa kuumaan öljyyn koko kattilan kokoiseksi, ympyrän muotoiseksi levyksi. Anna paistua, kunnes alapinta on kauniin ruskea. Nosta tippaleipälevyä yhdeltä reunalta reikäkauhalla ja tartu kiinni grillipihdeillä. Käännä pihtien avulla ympäri. Anna paistua toiselta puolelta.

tippaleipakakku-vaihe tippaleipakakku-vaihe-2

Nosta tippaleipä talouspaperin päälle kuivumaan ja jäähtymään. Kerää reikäkauhalla öljyyn eksyneet taikinahiput kattilasta muutaman kerran paisto-operaation aikana. Taikinasta tulee levyjä vähän enemmän kuin kahteen kakkuun tarvitaan. Lopun taikinan voi paistaa perinteisiksi tippaleiviksi tai syödä jättikokoisina levyinä.

tippaleipakakku-vaihe-3 tippaleipakakku-vaihe-4

Älä kaada paistoöljyä viemäriin, vaan kaada se tiiviiseen astiaan ja heitä sekajätteen mukana pois.

Mittaa kulhoon vispikerma ja sokerit. Vatkaa vaahdoksi. Sekoita kermavaahdon joukkoon vaniljatuorejuusto. Laita pursotuspussiin, jossa on iso tähtitylla. Leikkaa mansikat siivuiksi.

Kokoa tippaleivistä ja täyteaineksista kaksi kakkua. Pursota jokaiseen väliin kakun päällinen mukaan lukien reilusti kermatäytettä ja asettele päälle mansikkasiivuja. Vinkki: tippaleipien pinnalle voi siivilöidä tomusokeria jo ennen kakun kokoamista.

tippaleipakakku-vaihe-5 tippaleipakakku-vaihe-6

Viimeistele koristelu kokonaisilla mansikoilla, kermapursotuksilla ja tomusokerilla.

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
3 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Toivepuodin syysarvonta



Syysarvonnan palkintoina on Premium kaakaota, toffeearomia, vaniljatahnaa ja kettupillejä.

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat