Tällaista vähän erilaista voileipäkakkua ehdotettiin illanistujaisiin ja minä sain kakun tehtäväkseni. Tulisuutensa vuoksi en tätä kahvipöytään suosittelisi, mutta meillä tämä teki hyvin kauppansa, kun tarjottavat olivat muutenkin meksikolaisteemalla. Ainakin minun makuuni tämä oli juuri sopivan tulinen. Kakun päälle kannattaa latoa runsaasti salaattiaineksia. Raikkaat kasvikset tasapainottavat sopivasti voimakkaita täytteitä ja sittenpä ei tarvitse salaattiakaan tehdä erikseen.
Tulinen kanavoileipäkakku
Leipäkerrokset:
3 pkt (36 palaa) täysjyväpaahtoleipää (esim. Pirkka)
Broileritäyte:
450 g maustamattomia broilerinfileesuikaleita
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
1 tlk (320 g) salsa mexicana -meksikolaiskastiketta (esim. Pirkka)
1 tlk (300 g) texmex juustodippiä (esim. Pirkka)
Guacamoletäyte:
½ tlk (à 300 g) guacamoledippiä (esim. Pirkka)
1 punainen paprika
Kostutus:
1 ½ dl vettä
½ dl sitruunamehua
Kuorrutus:
½ tlk (à 300 g) guacamoledippiä (esim. Pirkka)
150 g ranskankermaa
Koristeeksi:
1 keltainen parika
kirsikkatomaatteja
punasipulia
jääsalaattia
1 keskikokoinen pussi nachoja
herneenversoja
Ruskista broilerinsuikaleet öljyssä. Mausta ne suolalla ja pippurilla. Hienonna lihat leikkuulaudalla. Sekoita joukkoon salsakastike ja juustodippi. Kuutioi punainen paprika.
Leikkaa leipäviipaleista reunat ohuelti pois. Lado tarjoiluvadille 9 leipäviipaletta: 3 rinnakkain ja 3 peräkkäin. Kostuta leivät sitruunavedellä. Levitä päälle puolet broileritäytteestä. Lisää toinen leipäkerros ja kostuta. Levitä päälle guacamoledippiä ja ripottele pinnalle paprikakuutiot. Lisää kolmas leipäkerros. Kostuta ja täytä lopulla broileritäytteellä. Lado vielä neljäs leipäkerros ja kostuta pinta.
Suojaa kakku tuorekelmulla. Paina kerroksia kevyesti yhteen tai laita päälle kevyt paino, esim. leikkuulauta. Nosta kakku kylmään ja anna kostua yön yli.
Sekoita guacamoledippi ja ranskankerma. Levitä kuorrutus kakun reunoille ja pinnalle. Laita kakun päälle runsaasti salaattiaineksia koristukseksi, esim. paprikasuikaleita, kirsikkatomaatteja, punasipulia, jääsalaattia, nachoja ja herneenversoja.
Lähde: Pirkka
Mummo-Ankka: paahtoleipäviipaleiden koko taitaa vaihdella jonkin verran merkistä riippuen. Mutta jos karkeasti arvioisi, että yksi leipäviipale olisi n. 10 cm sivunsa. Tällöin kakun koko olisi n. 30 cm x 30 cm, eli tarjoilualustan tulisi olla vähintään tuon kokoinen, mieluummin tietysti reilumpi.
Tämä oli tosiaan karkea arvioni, kun ei sattunut olemaan yhtään paahtoleipäviipaletta, josta olisin voinut vähän mittailla. 😊