Kanapiirakkaa on monesti toivottu täydentämään suolaisten piirakoiden valikoimaa ja kun ajatus meksiko-teemasta tuli mieleeni, tajusin tässä olevan viimein oiva tilaisuus kanan käytölle. Jauhelihaversionakin tämä toki voisi toimia erinomaisesti. En ole aiemmin kauheasti inspiroitunut kanapiirakoista johtuen valmiiden kanasuikaleiden laadusta (tai laadun puutteesta). Mielestäni piirakassa lihan on oltava ensiluokkaista – vastaan ei siis saa tulla mitään sitkeitä yllätyksiä. Asia oli kuitenkin loppujen lopuksi helposti ratkaistu; suikaleiden leikkaaminen kokonaisista fileistä ei ole monen minuutin homma. Piiraasta löytyy makua, mutta täyte ei ole varsinaisesti tulinen. Tulisuutta saa helposti lisää, kun käyttää valmiin piiraan koristelussa reilusti jalapenoa ja/tai taco-kastiketta tai lisää täytteeseen vaikkapa teelusikallisen chiliä.