Kanapiirakkaa on monesti toivottu täydentämään suolaisten piirakoiden valikoimaa ja kun ajatus meksiko-teemasta tuli mieleeni, tajusin tässä olevan viimein oiva tilaisuus kanan käytölle. Jauhelihaversionakin tämä toki voisi toimia erinomaisesti. En ole aiemmin kauheasti inspiroitunut kanapiirakoista johtuen valmiiden kanasuikaleiden laadusta (tai laadun puutteesta). Mielestäni piirakassa lihan on oltava ensiluokkaista – vastaan ei siis saa tulla mitään sitkeitä yllätyksiä. Asia oli kuitenkin loppujen lopuksi helposti ratkaistu; suikaleiden leikkaaminen kokonaisista fileistä ei ole monen minuutin homma. Piiraasta löytyy makua, mutta täyte ei ole varsinaisesti tulinen. Tulisuutta saa helposti lisää, kun käyttää valmiin piiraan koristelussa reilusti jalapenoa ja/tai taco-kastiketta tai lisää täytteeseen vaikkapa teelusikallisen chiliä.

Vinkki: Voit käyttää myös valmiita broilerin fileesuikaleita.

Tulinen kanapiirakka

Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl ruisjauhoja
1 tl suolaa
150 g voita tai margariinia
½ dl kylmää vettä

Täyte:
n. 400 g broilerin fileeleikkeitä
1 punainen paprika
1 sipuli
2 rkl tacomausteseosta
1 tl paprikajauhetta
½ tl suolaa
200 g valkosipulituorejuustoa
200 g ranskankermaa
2 munaa
100 g maissia
2 dl juustoraastetta (esim. emmental)

Pinnalle:

nachoja
jalapenoja
taco-kastiketta
maissia


Sekoita jauhot ja suola kulhossa. Paloittele joukkoon voi ja nypi sekaisin. Lisää lopuksi vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 – 26 cm)pohjalle ja reunoille.

Leikkaa broilerin fileeleikkeet suikaleiksi. Suikaloi myös paprika. Hienonna sipuli.

Kypsennä fileesuikaleet paistinpannulla, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Lisää kypsentämisen puolivälissä mukaan paprikasuikaleet ja lopussa hetkeksi aikaa pehmentymään sipulisilppu.

Mausta seos tacomausteella ja paprikajauheella sekä suolalla.

Sekoita valkosipulituorejuuston joukkoon ranskankerma ja munat. Lisää joukkoon kana-kasvisseos ja maissi. Kaada täyte vuokaan. Ripottele pinnalle juustoraastetta.

Paista 200 asteessa n. 35 minuuttia. Suojaa pinta, kun se on saanut hieman väriä.

Koristele piirakka nachoilla, jalapenoilla, taco-kastikkeella ja maissinjyvillä.