04.03.2019   12 kommenttia Kategoria: Helpot ja nopeat,  Kevyet herkut,  Kinuskikissa kokkaa
Erityisruokavaliot: Kasvisruokavalio,  Liivatteeton,  Pähkinätön

Terveellisemmät pinaattiletut


Me tyttären kanssa rakastamme pinaattilettuja. Varsinaista terveysruokaa ne eivät ole – paitsi kun pinaattiletut valmistaa itse ja tuunaa ohjetta hieman paremmaksi. Olen päättänyt karsia einekset mahdollisimman pitkälle pois ruokavaliostamme ja tämä resepti on osa projektia. Uskon, että moni ruoka on loppujen lopuksi hyvin helppoa valmistaa itse, kun ottaa sen asiakseen. En pidä itseäni kummoisena kokkina, mutta olen oppimiskykyinen. 🙂 Olisitko sinä kiinnostunut Kinuskikissan ruokaresepteistä? Vaikka olenkin aiemmin pitäytynyt tiukasti leivonnaisissa, avaan nyt kokeeksi blogiin Kinuskikissa kokkaa -kategorian. Katsotaan, miten tämä tästä kehittyy. Toiveita saa esittää!

Pinaattilettutaikinan rikastaminen tapahtuu siten, että vihanneksia on reilusti mukana ja pinaatti täydentyy lehtikaalilla. Näin saadaan lettuihin niin rauta, kalsium kuin proteiini mukaan. Vehnäjauhojen tilalla vatsaystävällisemmät kaurajauhot toimivat yhtä hyvin. Paistamiseen käytän mieluiten voita tai oliiviöljyä. Oliiviöljyä suosittelen, mikäli lapset eivät vierasta sen makua. Tyttäreni otti terveellisemmät pinaattiletut omakseen ja näitä syödään meillä varmasti jatkossakin!

Vinkki: Jos käytät tuoretta, isolehtistä pinaattia, kiehauta ja valuta pinaatti. Babypinaattia ei tarvitse kiehauttaa. Pinaatin ja lehtikaalin voi hienontaa veitsellä leikkaamalla. Hienommaksi rakenteen saa sauvasekoittimella, mukaan voi lisätä osan reseptin maidosta.

40-45 kappaletta

Taikina:
100 g pakastepinaattia
100 g pakastelehtikaalta
3 munaa
5 dl kevytmaitoa
1 tl suolaa
2 ½ dl kaurajauhoja

Paistamiseen:
voita tai oliiviöljyä


Sulata pakastepinaatti/lehtikaali mikrossa. Sekoita kananmunien rakenne rikki kulhossa. Yhdistä kaikki ainekset keskenään.

Ota kulhosta taikinaa pohjaa myöten ja annostele lettupannulle, jossa on voita tai oliiviöljyä. Paista molemmin puolin. Me totesimme, että kaupan pinaattilettuja ohuempi rakenne on näissä toimivampi. Ei siis kannata ahnehtia liikaa taikinaa kerralla.

Valmistusaika: 40 min

Vaikeusaste: Helppo

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
73 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat