04.03.2019   3 kommenttia Kategoria: Helpot ja nopeat,  Kevyet herkut,  Kinuskikissa kokkaa
Erityisruokavaliot: Kasvisruokavalio,  Liivatteeton,  Pähkinätön

Terveellisemmät pinaattiletut


Me tyttären kanssa rakastamme pinaattilettuja. Varsinaista terveysruokaa ne eivät ole – paitsi kun pinaattiletut valmistaa itse ja tuunaa ohjetta hieman paremmaksi. Olen päättänyt karsia einekset mahdollisimman pitkälle pois ruokavaliostamme ja tämä resepti on osa projektia. Uskon, että moni ruoka on loppujen lopuksi hyvin helppoa valmistaa itse, kun ottaa sen asiakseen. En pidä itseäni kummoisena kokkina, mutta olen oppimiskykyinen. 🙂 Olisitko sinä kiinnostunut Kinuskikissan ruokaresepteistä? Vaikka olenkin aiemmin pitäytynyt tiukasti leivonnaisissa, avaan nyt kokeeksi blogiin Kinuskikissa kokkaa -kategorian. Katsotaan, miten tämä tästä kehittyy. Toiveita saa esittää!

Pinaattilettutaikinan rikastaminen tapahtuu siten, että vihanneksia on reilusti mukana ja pinaatti täydentyy lehtikaalilla. Näin saadaan lettuihin niin rauta, kalsium kuin proteiini mukaan. Vehnäjauhojen tilalla vatsaystävällisemmät kaurajauhot toimivat yhtä hyvin. Paistamiseen käytän mieluiten voita tai oliiviöljyä. Oliiviöljyä suosittelen, mikäli lapset eivät vierasta sen makua. Tyttäreni otti terveellisemmät pinaattiletut omakseen ja näitä syödään meillä varmasti jatkossakin!

40-45 kappaletta

Taikina:
100 g pinaattia
100 g lehtikaalta
3 munaa
5 dl kevytmaitoa
1 tl suolaa
2 ½ dl kaurajauhoja

Paistamiseen:
voita tai oliiviöljyä


Jos käytät pakastepinaattia/lehtikaalta, sulata ne mikrossa. Vaikka pakastetuotteet ovat valmiiksi hienonnettuja, soseutin ne sauvasekoittimella. Lehtikaali on isompina paloina ja se voi häiritä kriittisempää pikkuväkeä. 😉

Sekoita kananmunien rakenne rikki kulhossa. Yhdistä kaikki ainekset keskenään.

Ota kulhosta taikinaa pohjaa myöten ja annostele lettupannulle, jossa on voita tai oliiviöljyä. Paista molemmin puolin. Me totesimme, että kaupan pinaattilettuja ohuempi rakenne on näissä toimivampi. Ei siis kannata ahnehtia liikaa taikinaa kerralla.

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
41 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Toivepuodin heinäkuun arvontaHeinäkuun arvonnassa palkintona tyylikäs love-kakunkoriste, flamingo-muotolautasia, LorAnn-vaniljauutetta ja gerbera-reunavuoka.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat