Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 

Tempaus Kultakinuskeille: kuorruta ja koristele vaniljamassalla!

23.9.2016

kinuskitempaus

Kinuskikissan ikioma sokerimassa, keväällä Toivepuodin valikoimaan saatu vaniljamassa, tarjoaa herkullisen aiheen tälle Kinuskitempaukselle. Tehtäväsi on suunnitella kakku tai muu leivonnainen, jossa vaniljamassaa on käytetty joko kuorruttamiseen, koristeluun tai mieluusti molempiin. Hyödynnä luomuksessasi yhtä tai useampaa väriä (lumivalkoinen, auringonkeltainen, hempeän vaaleanpunainen, ruohonvihreä ja yönmusta).

vaniljamassat-pieni

Kekseliäimmät ja näyttävimmät leivonnaiset palkitaan. Palkitsemisessa huomioidaan myös ideoiden monipuolisuus. Palkintoja on jaossa kolme: Unelmien Talo&Koti -lehden vuosikerta (12 numeroa), uniikki virkattu Kinuskikissa-kori (samaa sarjaa kuin Kinuskikissa-pannunaluset) sekä 20 euron lahjakortti Toivepuotiin.

utk-kansi virkattu-kori lahjakortti

Kultakinuskeille kilo vaniljamassaa

Kultakinuskeille lähetetään kilo vaniljamassaa kilpailuleivonnaisen toteuttamiseen. (Mikä Kultakinuski? Lue täältä lisätietoa jäsenyydestä.) Ilmoittaudu osoitteeseen apukissa_osoite. Massapaketteja on tarjolla rajoitettu määrä, joten vastaanottamalla massat sitoudut samalla osallistumaan kilpailuun. Mikäli et ole Kultakinuski, voit osallistua tilaamalla massaa Toivepuodista.

Ohjeet osallistumiseen

  • Tehtävänä on laatia herkullinen leivonnainen, jonka kuorruttamisessa ja/tai koristelussa olet hyödyntänyt Kinuskikissan vaniljamassaa.
  • Lisää resepti leipomoosi ja valitse kategoriaksi ”Vaniljamassa-tempaus” ja ”Yhteistyöreseptit”. Liitä resepti ainakin yhteen muuhunkin leivonnaistasi kuvaavaan kategoriaan (Täytekakut, Muffinssit yms.).
  • Useammallakin eri reseptillä osallistuminen on sallittua!
  • Julkaise reseptisi 31.10. mennessä.

Voittajareseptejä ja kuvia saatetaan julkaista myös Toivepuodin verkkosivuilla, Kinuskikissan Instagram-tilillä tai Toivepuodin Facebook-sivulla. *Vinks* Eikö sinulla ole vielä leipomoa? Tutustu ohjeeseen, joka neuvoo oman leipomon perustamisessa!

Vaniljaisin syysterveisin

Kinuskikissa

Kommentit (6)

Kinuskikissa
18.10.2016 17:10

soja: oi kiitos paljon kivasta palautteesta! ☺️ Ja kiva, että junioritkin mukana testailemassa!

soja
Kinuskileipomo soja
16.10.2016 12:04

siis on niin pakko hehkuttaa! Tässä omaa tempauksen ideaani kokeilin ja samalla lätkäsin junnuille (6v 6v ja 3v) pallot massaa, kaulimet ja muotteja….. Ja mikä tulos, upeita koristeita, eikä missään vaiheessa sotkua. Lapset jaksoivat varmaan puoli toista tuntia!

Ja lasten koristeet taitaisi olla paremmin tempaus kamaa kuin omani =D

Kinuskikissa
3.10.2016 10:51

Nallakarhu: hyvä kysymys! Kuten mari-johanna kirjoittikin, tässä tempauksessa pääroolissa on kakun ulkokuori. Ohjeen toivoisin siis sellaiseksi, että sen perusteella joku muukin osaisi tehdä samanlaisen. Toki voit viitata valmiisiin ohjeisiin. Esimerkiksi jos kyse on kakun kuorruttamisesta massalla, josta Kinuskikissalta löytyy valmis erillinen ohje ja video, niin riittää linkkaus siihen. Näin minäkin toimin eli en joka kakussa kerro kaikkea alusta alkaen. Jos taas tekniikka on uusi ja ennennäkemätön, tarkempi ohjeistus on paikallaan.

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
3.10.2016 06:55

Nallakarhu: En ihan tarkalleen tiedä mitä Kinuskikissa on ajatellut tämän asian kohdalla, mutta itse ajattelisin niin, että jos sinulla on joku kiva uusi koristelu idea niin ota ihmeessä kuvia teko vaiheesta ja selitä enemmän, niin se homma aukeaa kaikille helpommin.
Mutta jos taas koristelussa on kyse vaikka jonkun hahmon muovaamisesta niin silloin varmaan riittää, kun kerrot sen vain jossain lauseessa.
Minä jo myös innolla odotan omaa kakku projektia, ja itse ainakin ajattelin muutamalla sanalla ja kuvalla selventää koristelu vaiheita (vaikka minulla ne ovatkin helpot) koska tuo koristeluhan se tässä tempauksessa kai pointti olikin!
Onnea kisaan! 🙂

Nallakarhu
2.10.2016 16:11

Odotan jo innolla että pääsen leipomaan. Täydentävä kysymys: tuleeko reseptissä olla tarkat ohjeet myös koristeiden tekoon? 🙂

soja
Kinuskileipomo soja
24.9.2016 18:43

Ihana tempaus! Tuskin maltan odottaa kaikkia upeita luomuksia mitä tulee!

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa