07.05.2015   18 kommenttia Kategoria: Kahvikakut,  Pääsiäinen,  Täytekakut,  Yhteistyöreseptit
Erityisruokavaliot: Liivatteeton

Täytetty maustekakku


taytetty-maustekakku-2

taytetty-maustekakku

Maustekakku koki Kinuskikissan hyppysissä muodonmuutoksen täytekakuksi. Leipuri pääsee kuorruttamisen suhteen helpolla, sillä kuivakakkuvuoassa paistettu pohja on kaunis sellaisenaan. Sen vuoksi se sopii täydellisesti trendikkääksi ”nakukakuksi” (naked cake). Nakukakku-nimitys tulee kakun riisutusta ulkomuodosta: pohja- ja täytekerrokset jäävät rennosti näkyviin. Tavallinen täytekakku voi jäädä kuorruttamattomana minun mielestäni turhankin vaatimattoman näköiseksi. Tässä kohtaa nakukakun idea kuitenkin toimii, sillä kuorrute peittäisi vuoassa muotoutuneen näyttävän pinnan. Kun kakun täyttää pursottaen, täyte on helppo saada siistin näköiseksi ja siitä tulee kakun koristelua täydentävä elementti.

Naked cake appelsiinitäytteellä

15 hengelle

Maustekakku:
225 g Valio voita
5 ¼ dl vehnäjauhoja
1 ½ tl ruokasoodaa
1 rkl pomeranssinkuorta
1 rkl kanelia
1 ½ tl neilikkaa
2 tl kardemummaa
3 munaa
3 dl sokeria
1 ½ prk (à 200 g) Valio kermaviiliä

Kostutus:
2 ½ dl Valio kevytmaitoa
2 tl vaniljasokeria

Appelsiinitäyte:
2 dl Valio vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sokeria
600 g Valio maustettua rahkaa appelsiini
1 ½ rkl vaniljakreemijauhetta

Koristelu:
helpot miniruusut
sokerikuorrutetta
tomusokeria


Sulata voi ja anna voisulan jäähtyä. Sekoita vehnäjauhojen joukkoon ruokasooda ja mausteet.

Vatkaa munat ja sokeri kevyeksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon voisula ja kermaviili. Lisää sitten jauhoseos muutamassa erässä. Kaada taikina voideltuun (ja vuoasta riippuen korppujauhotettuun) vuokaan (tilavuus 2,4 l).

Kypsennä 175 asteessa uunin keskitasolla 40-50 minuuttia. Varmista kypsyys puutikulla: kakku on kypsä, jos tikkuun ei tartu taikinaa. Anna jäähtyä hetki vuoassa ja kumoa.

taytetty-maustekakku-vaihe taytetty-maustekakku-vaihe-2

Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Saat leikattua tasapaksut levyt, kun vedät ennen leikkaamista ”apuviillot” ympäri kakkua oikealle korkeudelle. Leikattaessa veitsi kulkee viiltojen kautta.

taytetty-maustekakku-vaihe-3 taytetty-maustekakku-vaihe-4

Yhdistä kostutusta varten maito ja vaniljasokeri.

Mittaa kulhoon vispikerma ja sokerit. Vatkaa vaahdoksi. Lisää vaahdon joukkoon appelsiinirahka ja vaniljakreemijauhe. Laita täyte pursotuspussiin, jossa on tähtitylla. Sulje pussin toinen pää pussinsulkijalla.

taytetty-maustekakku-vaihe-5

Nosta ensimmäinen pohjalevy tarjoilulautaselle. Kostuta vaniljamaidolla. Pursota päälle reilusti täytettä. Nosta päälle seuraava levy, kostuta ja pursota loput täytteestä. Päällimmäisen pohjalevyn voi kostuttaa leikkauspinnasta ennen kakun päälle nostamista. Laita kakku jääkaappiin, jotta täyte jähmettyy.

taytetty-maustekakku-vaihe-6 taytetty-maustekakku-vaihe-7
taytetty-maustekakku-vaihe-8 taytetty-maustekakku-vaihe-9

Tee miniruusut erillisen ohjeen mukaan. Kiinnitä koristeet kakun päälle sokerikuorrutteen avulla. Siivilöi pinnalle tomusokeria.

taytetty-maustekakku-vaihe-10

Yhteistyössä Valio

VALIO_logo_RGB53mm_12997_16

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
49 tassutusta

Kinuskikumppani

Kinuskikissa Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Toivepuodin syyskuun arvonta



Syyskuun arvonnassa on jaossa tuotepaketti, joka sisältää pitsimaton, hämähäkinverkko-koristepapereita ja violetteja suklaapalloja.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit