30.08.2009   36 kommenttia Kategoria: Kevyet herkut,  Suolaiset piirakat
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Munaton,  Pähkinätön

Täytetty lohileipä


lohileipa

Jonkin aikaa sitten tein tällaisen vastaavan leivän/piirakan porotäytteellä. Jo tuolloin ajattelin, että olisipa kiva kokeilla myös lohitäytettä. Nämä olisivat hyvä pari kahvipöydässäkin: sama pohja mutta eri täytteet. Tein tähän lohiversioon kuitenkin vähän erilaisen pohjan, ilman perunasosejauhetta. Perunasosejauhe antoi pohjaan enemmän makua, mutta toisaalta tästä pohjasta tuli kuohkeampi.

Valmistuksessa kinkkisin kohta on täytetyn piiraan nostaminen ehjänä leivinpaperille paistamista varten. Vinkkinä annankin, että kaulimisvaiheen voi tehdä myös leivinpaperin päällä ja kun leipä on valmis, leikata leivinpaperia sen verran, että kumpikin leipä mahtuu pellille. Toinen vaihtoehto on leivinpaperin päälle nosto ennen täyttämistä.

Vinkki: Voit korvata osan vehnäjauhoista myös ruisjauhoilla.

2 leipää

Kevyempi lohipiiras

Taikina:
3 dl rasvatonta maitoa
½ pkt hiivaa
1 tl suolaa
2 rkl öljyä
1 rkl siirappia
1 ½ dl kauraleseitä
6 dl vehnäjauhoja

Täyte:
1 ½ sipulia
1 pieni purjo
250 g kylmäsavulohisiivuja
100 g ruohosipulituorejuustoa
valkopippuria
1 dl tilliä


Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut maitoon. Lisää suola, öljy ja siirappi. Sekoita taikinaan pienissä erissä kauraleseet ja vehnäjauhot ensin puuhaarukalla sekoittaen, sitten kädellä vaivaten. Anna kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä täytteen valmistamisen ajan.

Hienonna sipuli ja leikkaa purjo siivuiksi. Kuullota sipuli-purjoseosta öljytilkassa n. 5 minuuttia. Anna jäähtyä. Paloittele lohi.

Kauli taikinasta kaksi soikion muotoista levyä. Sivele pinnalle ruohosipulituorejuustoa. Levitä keskiosaan sipuli-purjoseos ja ripottele päälle lohenpalat. Mausta valkopippurilla ja tillisilpulla.

Käännä levyn reunoja hieman sisäänpäin ja taita ne sitten keskiosaa kohti siten, että reuna tulee hieman täytteen päälle. Nosta pellille leivinpaperin päälle. Painele reunoihin sormilla ryppyjä karjalanpiirakan tyyliin. Kohota liinan alla 5 – 10 minuuttia. Reunat voi voidella kananmunalla.

Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 20 – 25 minuuttia. Mikäli leivän reunat uhkaavat tummua uunissa liikaa, suojaa pinta foliolla.

lohileipa_1 lohileipa_3
lohileipa_4 lohileipa_5

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
1 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Kinuskikissan marraskuun arvonta



Toivepuodin joulutuotteista marraskuun arvontaan pääsivät piparipojat-silikonimuotti pienten leivosten tai konvehtien valmistamiseen, jouluiset minimuffinssivuoat, kultaiset makeisvuoat ja Christmas time -kakkukoriste.

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat