Milja kirjoittaa:

Lauantaina 10. marraskuuta suoritin taksvärkki- eli päivätyökeräys-päiväni sydänsairaiden hyväksi Kinuskikissan kotona leivonta-apulaisena.

Lähdin kotoani Espoosta kohti Kinuskilaa puolen päivän aikoihin ja noin tunnin kuluttua olin saavuttanut määränpääni. Vastoinkäymisiltä ei vältytty puhelinliikenteen takkuillessa, mutta loppu hyvin kaikki hyvin – pääsin sisälle lämpimään. Ovella minua vastassa olivat Sinin lisäksi kaksi varmaankin suloisinta näkemääni viisivuotiasta: Lilja ja Iiris. Sisälle astuessani olin suorastaan hämmentynyt. Koko paikka oli kuin sadusta, joka tietysti tarkoittaa, että vaaleanpunaisella värillä oli paikkansa. (Söpöä!) Tytöt esittelivät minulle huoneensa. Siinä vaiheessa kukaan ei vielä uskaltanut sanoa mitään.

Aloitimme leipomalla muffinsseja jouluteemaa hyödyntäen. Aina yhden erän paistuessa ehdin tutustua tyttöihin paremmin ja juttu alkoi luistaa. Pelasimme mm. leppäkerttupeliä. Sain nähdä myös hienoja tanssiesityksiä, jotka toivat mieleen muistoja lapsuuden tanssitunneilta. Sinin käydessä kaupassa tytöt esittelivät minulle lelujaan. Päivän aikana kävi myöskin ilmi, että iäkseni oli arvioitu n. 7 vuotta.

Onnistuimme polttamaan osan ensimmäisistä muffinsseista. Koko vuoka heivattiin nopeasti parvekkeelle, jotta sprinklerijärjestelmä ei olisi mennyt päälle. Sini otti kuvan palaneista muffinsseista. ”Epäonnistumiset pitää dokumentoida!”, kuuluivat bloggaajan sanat.

Kun kaksinkertainen muffinssitaikina oli viimeistä pisaraa myöten paistettu (Iiris ja Lilja taisivat hieman pettyä) ja leivonnaiset jäähtyneet, aloitimme koristelun. Pöydälle nostettiin värikästä sokerimassaa, koristerakeita ja toinen toistaan erikoisempia muotteja. Mikä voisi olla hauskempaa kuin vapaat kädet koristeluun?

Koristelu: Älä ujostele kun koristelet, vaan päästä hulluiltakin tuntuvat ideat valloilleen! Parasta näissä muffinsseissa on se, että kaikista tulee erilaisia ja tekijänsä näköisiä. (Paitsi jos tietenkin välttämättä haluat tehdä kaikista identtisiä.) Joululeivonnaisia tehdessä voi käyttää niin paljon väriä ja kimallusta kuin silmät kestävät.


Koristellessamme Sinin sisko Satu tuli ottamaan meistä valokuvia. Pääsin haastattelun kohteeksi, sillä Satu tuntui olevan kiinnostunut tanssiharrastuksestani. Pidimme pian tauon syödäksemme ruoan, jonka jälkeen koristelimme loput muffinssit. Siihen mennessä kello olikin jo viisi, joka oli työpäiväni sovittu päättymisaika. Otin mielestämme parhaan näköiset muffinssit mukaani, sillä sain tehtäväkseni valokuvata ne tätä reseptiä varten. Lähdin Kinuskilasta hymyjen saattelemana, enkä usko että päivä olisi voinut olla onnistuneempi.

Jälkikäteen sain pienen leivontakassin, joka sisälsi erilaisia tarpeellisia asioita kotona leivontaa varten.

Kiitokset Kinuskikissalle perheineen ihanasta ja unohtumattomasta päivästä! Toivottavasti tapaamme jälleen leivonnan merkeissä.

Toivotan myös leipomisen iloa ja maistuvaa joulunodotusta kaikille Kinuskeille leivontayhteisössä!

-Milja 15v, taksvärkkiläinen

Kaneli-valkosuklaamuffinssit

Taikina:
150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
½ rkl kardemummaa
½ dl ruokosokerisiirappia
2 dl Bulgarianjugurttia
130 g valkosuklaata

Koristeluun:

sokerimassaa
sokerikuorrutetta
koristerakeita, sokerihelmiä, nonparelleja jne.


Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat joukkoon yksitellen vatkaimella sekoittaen.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne taikinaan vuorotellen siirapin ja jugurtin kanssa.

Leikkaa suklaa rouheeksi. Sekoita suklaarouhe taikinaan.

Laita paperiset vuoat muffinssipellin koloihin. Täytä kolot taikinalla.

Paista 200 asteessa 15 – 20 minuuttia. Anna muffinssien jäähtyä ennen koristelemista.