12.06.2020   1 kommentti Kategoria: Helpot ja nopeat,  Lapset,  Muuta makeaa,  Taikinat
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Munaton,  Pähkinätön

Syötävä keksitaikina


Kuulutko sinäkin heihin, jotka tykkäävät jättää leivonnaiset keskeltä hieman raa’oiksi, taikinaisiksi? Pidätkö kulhojen kaapimisesta? Tykkäätkö taikinasta? Kyllä kyllä kyllä. Sinua ajattelen tämä resepti, jonka valmistaminen lopetetaan ennen uunia. Taikina on valmis – sitten herkuttelemaan!

Raakaa taikinaa olen toki käyttänyt resepteissä aiemminkin. Helpoiten nämä ohjeet löytää käyttämällä hakusanaa cookie dough. Herkkävatsaiset kuitenkin saattavat saada oireita raa’an taikinan syömisestä. Siksi tässä ohjeessa käytetään pientä hämäystä: jauhot kypsennetään erikseen. Myöskään kananmunaa ei käytetä.

Vaikka leivinjauhe on kohotusaine, myös se on mukana taikinassa ihan syystä. Leivinjauheen miellyttävällä tavalla pistävä makuaromi häviää uunissa, mutta maistuu taikinassa. Siksi taikina ei maistu täydelliseltä ilman sitä. Itse olen aina pystynyt syömään taikinaa huoletta, mutta jos tiedät vatsasi oikuttelevaksi, leivinjauheen voi varmuuden vuoksi jättää pois.

Miten taikinalla herkutellaan? Rakenne on hieman murumaista ja sen vuoksi minusta miellyttävää syödä. Annostele valmiiksi pieniin kupposiin tai laita tarjolle kipossa, josta jokainen voi annostella itse. Nauti jälkiruokana tai kahvin kylkiäisenä. Sopii myös ihanasti leivonnaisten viimeistelyyn, esimerkiksi muffinssien tai kakun päälle. Taikinaa tulee pieni kipollinen, mutta siitä riittää mukavat klöntit noin 6 hengelle.

6 annosta

Taikina:
2 dl vehnäjauhoja
100 g huoneenlämpöistä voita
¾ dl fariinisokeria
½ dl sokeria
1 ½ tl vaniljasokeria
½ tl leivinjauhetta
1 dl suklaarakeita tai -rouhetta


Levitä vehnäjauhot pellille leivinpaperin päälle mahdollisimman tasaiseksi kerrokseksi. Kypsennä jauhoja 200 asteessa 6-7 minuuttia. Ota uunista juuri ennen kuin ne ehtivät saada väriä. Jäähdytä.

Vatkaa voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää leivinjauhe. Sekoita joukkoon jauhot muutamassa erässä. Lisää lopuksi suklaarakeet (osan rakeista voi jättää koristeluun).

Annostele valmiiksi pieniin kippoihin tai nosta tarjolle sellaisenaan. Huomioi, että taikina kovettuu jääkaapissa. Sitä on kivaa myös kylmänä, mutta murenna taikina leikkuulaudan päälle ja koveta siinä, jotta annostelu on helpompaa.

Valmistusaika: 30 min

Vaikeusaste: Helppo

Avainsanat:
Cookie dough

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
14 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat