19.01.2010   35 kommenttia Kategoria: Muffinssit,  Ystävänpäivä
Erityisruokavaliot: Liivatteeton

Sydänmuffinssit


sydanmuffinssit2sydanmuffinssit1

Joskus minulta kysytään, mistä leivonnaisideat saavat alkunsa. No, tekevälle sattuu ja välillä ideat syntyvätkin silkasta vahingosta, kuten tässä. Alun perin kokeilin reseptiä tällä silikonisella sydänmuffissivuoalla siten, että rouhitut kermakaramellit oli sekoitettu taikinaan. Keittiössä oli monta rautaa tulessa, kuten tyypillistä, ja muffinssit unohtuivat vuokiin pitkäksi aikaa. Kun kopsautin muffinssit irti, huomasin, että karamellinpalat olivat jähmettyneet hauskasti vuoan reunoja vasten. Tästä syntyikin sitten ajatus täyttää rouheella vuoan urat, jolloin siitä muodostuisi rapsahteleva karamellireunus. Idea on toki sovellettavissa muunkin mallisiin silikonivuokiin.

Oleellista tässä on, että muffinssit jäähtyvät kunnolla, jolloin karamellit kovettuvat uudelleen. Talvella muffinssipellin voi viedä vaikka ulos viilentymään. Loppu taikina säilyy sen aikaa jääkaapissa. Jos haluaa välttää paistoerien välisen odotteluvaiheen, voi tehdä kaksi erilaista erää kuten tässä. Ensimmäinen satsi pelkkää taikinaa ja toinen karamellirouheen kera (silloin yksi karamellipussi riittää hyvin). Tavallisistakin muffinsseista saa koristeellisia täyttämällä keskiosan värikkäällä sokerikuorrutteella tai herkullisella kinuskikastikkeella.

Karamellireunus on näyttävimmillään samana päivänä. Näissä kuvissa olevat muffinssit ovat olleet välillä pakkasessa, ja lopputulos oli vieläkin fiinimpi heti tuoreeltaan. Koska muffinssit kohoavat keskeltä korkeammiksi, kannattaa niitä tasoittaa veitsellä leikaten, jotta herkkupalat pysyvät paremmin pystyssä.

16 sydänmuffinssia (+ mahdollisesti max 4 tavallista)

Karamellisoidut muffinssit

Reunoille:
1 ½ ps (á 135 g) Werther's Original -kermakaramelleja

Taikina:
150 g voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 ½ rkl kaakaojauhetta
1 ½ dl maitoa tai kermaa

Koristelu:
tomusokeria
1 dl kinuskikastiketta
TAI
1 dl mansikkatomusokeria + 3 tl vettä


Mikäli teet karamellireunuksen, rouhi karamellit veitsellä ja ripottele muffinssipellin vuokiin, sydänten reunoille.

Vaahdota voi/margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan maidon/kerman kanssa.

Lusikoi taikinaa vuokiin. Paista 225 asteessa 12 - 15 min. Mikäli käytit rouhetta, anna muffinssien jäähtyä täysin ennen vuoasta irrottamista. Muussa tapauksessa voit irrottaa muffinssit samantien.

Täytä kumottujen muffinssien keskiosa valmiilla kinuskikastikkeella tai tomusokeri-vesiseoksella.

sydanmuffinssit_1 sydanmuffinssit_2
sydanmuffinssit_3 sydanmuffinssit_4

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
1 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Kinuskikissan maaliskuun arvontaMaaliskuun arvonnassa palkintona Bonne Maman -merkkisiä marmeladeja ja tahnoja sekä Städterin irtopohjavuoka. Osallistu kertomalla minulle, mikä leivonnan raaka-aine olisit ja perustele vastauksesi. :)

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat