10.09.2008   41 kommenttia Kategoria: Kesä,  Syntymäpäivät,  Täytekakut
Erityisruokavaliot: Pähkinätön

Sydämellinen pionikakku


Tämän kakun aihe oli lukijan ehdotus (terveiset Jaanalle!). Kukka-aiheet ovat aina lähellä sydäntäni – näin kakkukin sai sydämen muodon. Koska pionit ovat näyttäviä kukkia, halusin yhden ison kukan hallitsemaan koko kakkua. Sävyn suhteen pyrin mahdollisimman lähelle sitä lajia, joka lumosi entisellä pihallamme tumman pinkin sävyisillä kukillaan.

Pitkästä aikaa käytin kakun kuorrutteena lemppariani, vaahtokarkkitaikinaa, jonka värjäsin hennon vaaleanpunaiseksi Wiltonin Pink-sävyllä. Taikina onnistui paremmin kuin koskaan, sillä maltoin mieleni tomusokerin kanssa. Koostumus on oikea, kun kakku leikkaantuu hyvin eikä kuorrute tunnu sitkeältä suussa. Häpeäkseni vaahtistaikinan ohje on ollut täällä omassa blogissanikin pitkään epämääräinen (”lisää tomusokeria kunnes taikina tuntuu siltä ja tältä” – äh, liian subjektiivista, liikaa erehtymisen mahdollisuuksia! ;)), mutta nyt asia on korjattu, kun otin käyttämäni tomusokerin tarkan määrän ylös ja täydensin sen ohjeeseen. Täydellisesti desilitramäärään ei voi luottaa, koska todellinen määrä voi heitellä ihan mittaustavasta riippuen ja vaahtokarkkien koostumuksellakin voi olla vaikutusta tomusokerin tarpeeseen. Hyvää osvittaa tuo kuitenkin antaa.

Pohjan tein tummasta levykakkupohjasta. Kakku oli kooltaan vähän peruskakkua pienempi ja vastasi tilavuudeltaan ehkä 16-18 cm kokoista vuokaa. Tällä kertaa en tehnyt mitään ihmeellistä täytteeksi vaan pilkoin väliin vain tuoreita mansikoita ja levitin makukermaa päälle.

Mokka-mansikkakakku

Pohja:
tumma levykakkupohja

Kostutus:
vaniljamaito (n. 2 dl maitoa ja 1 tl vaniljasokeria)

Täyte:
lohkottuja mansikoita
toiseen väliin 2 ½ dl mansikkakermaa
toiseen väliin 2 ½ dl mokkakermaa (kuohu- tai vispikermaa, ¼ dl cappuccino-pikakahvijauhetta, 2 tl sokeria, 2 tl vaniljasokeria)

Koristelu:
sokerikreemi
vaahtokarkkimassa
pioni


Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
3 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat