29.5.2012
VALMISTELE AINEKSET. Keitä riisi kypsäksi.
Kuumenna riisiviinietikka ja sulata siihen sokeri ja suola. Sekoita riisin joukkoon.
Raasta kurkku ja valuta se hyvin.
Leikkaa paahtoleivistä reunat pois.
Paloittele kylmäsavulohi.
Valuta katkaravut.
KOKOA kakku. Laita neljä paahtoleipäviipaletta neliöksi tarjoilulautaselle. Kostuta maidolla (koska päälle tulee levämatto, voi kostuketta laittaa normaalia voileipäkakkua runsaammin).
Leikkaa levämatto samankokoiseksi neliöksi ja laita se paahtoleipien päälle.
Levitä sormilla painellen päälle riisiä. Sivele riisiin kevyesti wasabia.
Levitä soijakastiketta sudilla. Sivele päälle kerros Philadelphia-juustoa.
Levitä päälle lohikuutiot ja kurkkuraaste.
Tee seuraava kerros samaan tapaan, mutta laita lohen tilalle katkaravut.
Lado päällimmäiseksi kerros paahtoleipiä ja kostuta.
KORISTELU. Tee koristeeksi maki-rullia ylijääneestä riisistä, levämatoista, lohesta ja kurkusta. Saat 2-3 pitkää rullaa. Leikkaa ne parin sentin paloiksi.
Laita voileipäkakun päälle salaatinlehtiä ja asettele päälle maki-rullia, katkarapuja ja ruusukkeiksi kieritettyä inkivääriä.
Tarjoile kakku mielellään samana päivänä.
Tein testiksi 1/4 kakun. Väleihin lohen ja katkaravun sijasta laitoin avocadoa ja wakame-levää. Maitona maustamatonta soijamaitoa (! tällaisen keksin ja löysin – ja toimi hyvin, voisi joskus kokeilla tuota sitruunavettäkin). Hyvää tuli, myös tää yksi epäilijä yllättyi positiivisesti. Ainoastaan wasabia tuli laitettua liian vähän, vaikka mukamas ihan kunnolla sivelin. Kai se hukkui leipään ja ylipäätään niin runsaaseen täytteeseen.
Yön yli jääkaapissa ”levännyt” kakku ei ollut mielestämme yhtä hyväää, kuin suoraan tuoreeltaan syötynä. Sushista kun on kyse, niin se ei oikein millään kestä säilytystä, vaikka kuinka suojaisi, saati sitten muuten parane vanhetessaan.
On muuten tuhtia tavaraa tämä riisi+leipä yhdistelmä, huhhuh.
Herkkuhauva: ehkä vedellä laimennettu sitruunamehu kostutukseen?
Milllä voisi kostuttaa, jos tekee vegeversion? Soijamaidot ym. tuppaavat olemaan usein vähän (liian?) makeita tai vaihtoehtoisesti vetisiä, valjuja tai muuten oudon makuisia.
Ajattelin kokeilla, vaikka tämä hurjasti herättää epäilystä puoliskossani, joka on suuri sushin ystävä. Toivottavasti hänen epäilyksensä osoittautuvat turhiksi. 😉
Ihan pakko kokeilla seuraaviin juhliin! Meidän perhe on todellinen sushiperhe…
Teemajuhlija: kiitos sulle rehellisestä palautteesta! Uskon todellakin, että jakaa mielipiteitä, kuten sushi yleensäkin. Aijai, nyt alkoi kyllä tehdä mieli sushia, piiiitkästä aikaa! 🙂
Tein tätä taas synttärijuhliin ja se jakaa ihmiset joko tykkääjiin tai ei-todellakaan-tykkääjiin 🙂 Tämä täytyy kyllä säilyttää kylmässä tosi tiiviin suojan alla, muuten koko jääkaappi tuoksuu sushille, joka ei välttämättä ole suotavaa, jos samassa kylmätilassa on vaikka kermakakkukin 😉
Voisin sanoa, että kakku on vähintäänkin yhtä hyvää ja jopa maukkaampaa seuraavana päivänä, vaikka tässä ohjeistetaankin tarjoamaan samana päivänä 🙂 Tämä on todella loistava!
Tätä haluan ehdottomasti sushin suurena ystävänä kokeilla joku kerta. Poikaystäväkin tykkää varmasti koska syömme aina yhdessä sushia turun kauppahallissa missä on parasta sushia mitä tähän mennessä olen maistanut! Kiitos tästä ohjeesta! 🙂
Tämä on loistava idea. Pitäisi vain keksiä syy miksi tehdä!
Ei galleriakuvia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Herkkuhauva: kiitos, oli kiva kuulla että kokeilusi oli onnistunut ja löysit sopivia vaihdokkeja raaka-aineille. Se on iso plussa, että sait puolisonkin käännytettyä. 🙂