31.05.2010   13 kommenttia Kategoria: Muut suolapalat
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Sushi-rieskarullat


Näiden pienten suolapalojen esikuvana ovat japanilaiset makirullat. Levämaton sijaan käytin suomalaisempaa rieskaa ja täytteinä omia makirullien suosikkejani, joiden käytön olen omaksunut pitkälti omilta kavereiltani. Täytteitä laitoin runsaammin kuin sushia tehdessäni, sillä rieska on paljon miedomman makuinen kuin levämatto. Wasabi eli piparjuuritahna tuo rulliin tulisuutta ja lisämakua. Se on todella vahvaa, joten aloita varovasti, mikäli et ole ennen sitä käyttänyt.

Rullat kannattaa tehdä jo hyvissä ajoin valmiiksi (tarjoilupäivän aamu / edellisilta), jotta maut ehtivät tasaantua.

Riisiviinietikkaa ja wasabitahnaa saa isoista marketeista. Dashi-jauhetta ja sushiriisiä olen ostanut japanilaisesta ruokakaupasta Annankadulta (Tokyokan).

Tällä ohjeella rullia syntyy iso määrä (n. 60 kpl), joista puolessa on tonnikala- ja puolessa lohitäyte.

Lohi- ja tonnikala-rieskarullat

Riisi:
3 dl keittämätöntä puuroriisiä tai sushiriisiä
¾ dl riisiviinietikkaa

Keitä riisi. Sekoita kypsään riisiin riisiviinietikka. Jäähdytä.


Tamagoyaki eli makeahko munakas:
½ tl dashi-jauhetta
1 rkl sokeria
¼ dl vettä
2 kananmunaa
ripaus suolaa

Sekoita dashi-jauhe, sokeri ja vesi keskenään. Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja lisää joukkoon dashi-seos ja suola. Kuumenna paistinpannu ja lisää öljy. Paista yksi lettu. Leikkaa lettu suikaleiksi.




Tonnikalatäyte (3 rieskaan):
½ prk (á 200 g) tonnikalapaloja öljyssä
1 rkl riisiviinietikkaa
½ rkl sokeria

Kaada tonnikalan öljyliemi pannulle ja kuumenna. Lisää tonnikala, riisiviinietikka ja sokeri. Paista, kunnes tonnikalaan tulee hieman väriä.




Lohitäyte (3 rieskaan):
100 g kylmäsavulohta
100 g philadelphia-tuorejuustoa

Leikkaa kylmäsavulohi suikaleiksi.




Muut ainekset:
6 rullarieskaa
½ kurkku TAI porkkanaa TAI avokadoa
wasabitahnaa

Leikkaa kurkku pituussuunnassa ohuiksi suikaleiksi. Kurkun keskiosan voi jättää suikaleista pois. Samaan tapaan voit suikaloida porkkanan tai avokadon.




Rullien kokoaminen:

Voit käyttää apuna sushimattoa, mutta se ei ole välttämätön. Levitä rieskalle lusikalla painellen riisiä ohut, peittävä kerros. Sivele rieskamaton alareunaan pieni määrä wasabitahnaa.

Aseta wasabin päälle valitsemasi täytteet. Tonnikalarulliin voi laittaa tonnikalaa sekä munakas- ja kurkkusuikaleen.

Lohirulliin voi levittää philadelphia-tuorejuustoa ja asettaa sitten päälle kaksi lohisuikaletta sekä munakas- ja kurkkusuikaleen.

Kääri rieska rullalle.

Leikkaa rulla n. 1,5 cm leveiksi annospaloiksi.

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
1 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Toivepuodin kesäarvonta



Nordic Waren kullanhohtoinen Jubilee Loaf -vuoka edustaa uusinta muotoilua ja on yksi Kinuskikissan Toivepuodin tähtituotteista. Osallistu Toivepuodin kesäarvontaan ja voit voittaa vuoan itsellesi.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat