Alkusyksystä sain tehtäväksi järjestää makeat tarjoilut isolle, noin 70 hengen, juhlaväelle. Yhdeksi teemaksi valitsin Suomi 100 -hankkeen, koska virallista juhlavuoden leivosta en ole vielä julkaissut. Tämä oli hyvä tilaisuus testata reseptin ”monistettavuus”, sillä identtisiä leivoksia piti taikoa iso määrä. Liian aikaavievään kikkailuun ei siis ollut mahdollisuutta. Mietin, kuinka saisin Suomen lipun ujutettua juustokakkumaiseen täytteeseen ja lopputuloksena oli pursotustyyli, joka aukenee parhaiten alempana esitetyistä vaihekuvista.

Suomalaista makumaailmaa minulle edustaa oma metsämustikkamme. Mustikkapiirakka on ikuinen klassikko, joka iskee minulla vahvasti tunteisiin. Siksi halusin täytteelle mustikkapiirakan makuisen pohjan. Kaikkein helpoin tapa oli paistaa pohja erikseen ja ripotella se maljojen pohjalle murusina. Mustikat on keitetty kattilassa hillokkeeksi, joka painuu murusten lomaan.

Sopivaksi tarjoiluastiaksi löytyy kotioloista jalallisia juomalaseja tai pieniä lasikippoja. Nämä kuvassa näkyvät astiat ovat kertakäyttöisiä konjakkilaseja johtuen isosta vierasmäärästä. Myös kokonsa ja muotonsa puolesta nämä olivat aivan passeleita.