07.11.2018   6 kommenttia Kategoria: Leivokset,  Yhteistyöreseptit
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Suolakinuskilla täytetyt piiloleivokset


Suklaata, kinuskia ja ripaus suolaa – tämä makeansuolainen yhdistelmä taltuttaa tehokkaasti herkkuhampaan kolotuksen. Isossa uunivuoassa saat kerralla reilun määrän leivoksia. Ohjetta on helppo kasvattaa vaikka koko pellin kokoiseksi paistokseksi, jos kyseessä on isot juhlat.

Näiden leivosten jujuna on pohjaan kaiverretut kolot. Ne voisi täyttää myös kreemillä tai jollain muulla makealla. Ihana yllätys paljastuu vasta leivosta haukatessa.

24 kappaletta

Suklaataikina:
150 g tummaa suklaata
175 g voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 ½ dl maitoa tai kermaa

Suolakinuski:
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
½ tl hienoa merisuolaa

Kuorrute:
100 g tummaa suklaata
¾ dl kuohukermaa
sormisuolaa

Koristeet:

85 g temperoitua tummaa suklaata (tai Candy meltsejä)
koristerakeita, strösseliä ym.


Leikkaa suklaa rouheeksi. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan vuorotellen maidon/kerman kanssa. Lisää lopuksi suklaarouhe.

Vuoraa uunivuoka (18 x 30 cm) leivinpaperilla. Levitä taikina vuokaan. Paista 200 asteessa 20-25 minuuttia.

Anna suklaakakun jäähtyä vuoassa. Viillä pintaan veitsenkärjellä apuviivat, jotka jakavat pinnan neliöiksi. Tee jokaisen neliön keskelle 1,5-2 cm syvä kuoppa (leveys 2,5-3 cm). Kuopan voi tehdä esimerkiksi painamalla tyllan leveämällä päällä pintaan ympyrän ja nostamalla ”kannen” lusikan avulla paikoiltaan. Kuopan sisuksen voi painella sormenpäällä tiiviiksi. Nosta leivonnainen jääkaappiin kinuskin valmistamisen ajaksi.

Mittaa kattilaan kerma ja fariinisokeri ja keitä välillä sekoitellen, kunnes kinuski on 110-asteista. Lisää joukkoon suola. Jäähdyttele hetken aikaa, jotta kastikkeen rakenne muuttuu paksummaksi. Täytä sitten kolot suolakinuskilla. Nostä jääkaappiin jäähtymään ja jähmettymään.

Laita paloiteltu suklaa ja kerma kattilaan. Lämmitä liedellä alhaisimmalla teholla koko ajan pohjaa myöten sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut ja seos on tasaista ja juoksevaa. Peitä kinuskitäyte suklaasulalla. Laita jääkaappiin, jotta kuorrute jähmettyy.

Nosta leivonnainen leivinpaperin avulla vuoasta. Leikkaa neliöiksi. Ripottele pinnalle sormisuolaa.

Jäljennä piparkakkumuottien kuvioita valkoiselle paperille. Käytä tummaa tussia, joka erottuu pursotusvaiheessa leivinpaperin läpi. Sulata ja temperoi suklaa (voit käyttää myös Candy melts -nappeja, joita ei tarvitse temperoida). Laita suklaasula pieneen pakastuspussiin. Leikkaa kulmaan pieni aukko.

Leikkaa leivinpaperista ison leikkuulaudan kokoinen pala. Aseta kuviopaperi pöydälle ja laita päälle leivinpaperi. Pursota leivinpaperille kuvioita piirrettyjä malleja hyödyntäen. Voit tehdä vain ääriviivat tai täyttää koko kuvioalueen suklaalla. Ripottele suklaan päälle halutessasi koristerakeita. Siirrä leivinpaperia siten, että saat tehtyä riittävän monta koristetta. Nosta leivinpaperi lopuksi leikkuulaudan päällä jääkaappiin jähmettymään. Irrota koristeet paperista ja aseta pystyyn suklaakuorrutteeseen.

Yhteistyössä SAGA

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
15 tassutusta

Kinuskikumppani

Kinuskikissa Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Toivepuodin marraskuun arvonta



Marraskuun arvonnassa on jaossa tuotepaketti, joka sisältää jättikokoisen kuusimuotin, poromukeja, porolautasliinoja sekä 2019-pallokoristeet kakkuun.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit