05.12.2019   2 kommenttia Kategoria: Helpot ja nopeat,  Joulu,  Muuta makeaa
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Suolakinuski-joulutortut


Erilaiset joulutorttumuunnelmat ovat viime vuosina yleistyneet ja niiden joukosta jokainen voi löytää suosikkinsa. Perinteisen luumumarmeladitäytteen suosio pitää siinä ohessa yhä pintansa, mutta pitkään joulusesonkiin mahtuu monia muitakin makuja. Omaksi suosikikseni on päässyt suolakinuskin makuinen torttu. Työstin ideaa pitkään, kunnes viimein löytyi viisasten kivi: toffeeta ei suinkaan paisteta tortun kanssa, vaan se asetetaan paistetun, lämpimän tortun päälle. Näin se sulaa juuri ihanteellisesti! Ripaus suolaa viimeistelee nautinnon.

  • Ainekset:
  • torttutaikinalevyjä
  • 1 muna (voiteluun)
  • Pretzel-suolarinkeleitä
  • pehmeitä toffeekarkkeja (Werther’s Original) *)
  • sormisuolaa

*) Löytyy mm. K-supermarketin ja Saiturinpörssin valikoimasta. Rakenne on täydellinen, koska toffee on riittävän pehmeää sulaakseen itsestään lämpimän tortun päälle.

  • Sulata torttutaikinalevyt huoneenlämmössä. Leikkaa kahdeksi neliöksi. Tee teräväkärkisellä veitsellä neliön vastakkaisiin kulmiin kolmion malliset viillot noin 1 cm:n etäisyydelle reunasta. Voitele pinta munalla. Taita kaistaleet neliön yli. Voitele myös alta paljastunut pinta munalla.
  • Paista tortut pakkauksen ohjeen mukaan. Anna torttujen jäädä kuumalle pellille ja aseta keskelle suolarinkeli ja 1-2 toffeekarkkia. Odota noin 15 minuuttia, jonka aikana toffee sulaa sopivasti. Ripottele päälle sormisuolaa ja nauti mahdollisimman pian.

Valmistusaika: 60 min

Vaikeusaste: Helppo

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
11 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat