spelttimuffinssit

Spelttimuffinssit ovat muunneltavissa pääraaka-ainetta vaihtamalla esimerkiksi lohi-, salami- tai fetaversioiksi. Spelttijauhot on tehty jalostamattomasta ”alkuvehnästä”, joka on yli 8000 vuotta vanha viljalaji. Speltti maistuu pähkinäisen aromikkaalta ja siinä on runsaasti kuitua ja proteiinia. Käytä paperisten muffinssivuokien sijaan alumiinivuokia, joihin taikina ei tartu kiinni. Myös silikonivuoat toimivat hyvin.

 

Ruokaisat lohi-juustomuffinssit speltistä

Taikina:
4 dl spelttijauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
½ dl siemeniä (esim. auringonkukan-, kurpitsan- tai pinjansiemeniä)
150 g emmentaljuustoraastetta
100 g valkosipulituorejuustoa
2 ½ dl maitoa
2 munaa
¾ dl öljyä
300 g kylmäsavulohiviipaleita
1 sipuli
1 ½ dl aurinkokuivattua tomaattia kuutioina


Sekoita kulhossa kuivat aineet, siemenet ja juustoraaste.

Yhdistä tuorejuusto ja maito sekoittamalla vähitellen maitoa tuorejuuston joukkoon. Lisää seokseen munat ja öljy.

Leikkaa kylmäsavulohi kuutioiksi. Hienonna sipuli.

Sekoita kuivien aineiden joukkoon tuorejuustoseos, lohikuutiot, sipuli ja aurinkokuivattu tomaatti.

Annostele taikina alumiinisiin leivosvuokiin. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.