01.12.2015   14 kommenttia Kategoria: Helpot ja nopeat,  Jälkiruoat,  Leivokset,  Muuta makeaa
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Maidoton,  Pähkinätön

Suklainen laavakakku – Chocolate Lava Cake


chocolate-lava-cake

Laavakakku tarkoittaa sisältä taikinaiseksi jätettävää paistosta – useimmiten suklaista sellaista. Kyseessä on yleensä pieni annosleivonnainen, joka sopii esimerkiksi jälkiruoaksi tai muutoin vain makeannälkään. Paistoksen voi tarjoilla suoraan vuoasta, mutta paras laavaefekti syntyy, kun sisus pääsee syötäessä valumaan lautaselle. Sopiva paistoaika on onnistumisen a ja o. Uunien tehoissa on eroja, joten suosittelen paistamaan ensin yhden koekappaleen. Reunuksen täytyy olla paistunut ja myös pinnasta kakkunen näyttää kypsältä. Näin sen saa kumottua ehjänä.

5-6 kappaletta

Taikina:
100 g voita (tai tarvittaessa maidotonta margariinia)
100 g tummaa suklaata
1 dl ruokosokeria (tai tavallista sokeria)
½ tl vaniljauutetta (tai vaniljasokeria)
ripaus suolaa
3 munaa
¾ dl vehnäjauhoja

Pinnalle:
tomusokeria

Tarjoiluun:
kermavaahtoa, jäätelöä ja/tai tuoreita marjoja


Sulata voi kattilassa. Ota kattila liedeltä. Jos voi ehti kiehua, jäähdytä noin minuutti. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Lisää sokeri, vaniljauute ja suola. Sekoita munat joukkoon yksitellen hyvin vispilällä vatkaten. Lisää lopuksi vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi.

Leikkaa pikkuvuokien (tilavuus 1,25 dl) pohjalle leivinpaperi. Jätä leivinpaperiin kieleke, josta voi tarvittaessa auttaa paistoksen irtoamista. Voitele vuoan reunat. Vaihtoehtoisesti voit käyttää paperisia amerikanmuffinssivuokia.

Annostele taikina vuokiin. Nosta vuoat pellin päälle. Paista 200 asteessa noin 12 minuuttia. Anna jäähtyä hetki.

chocolate-lava-cake-vaihe chocolate-lava-cake-vaihe-2
chocolate-lava-cake-vaihe-3 chocolate-lava-cake-vaihe-4

Jos käytit pieniä kakkuvuokia, irrota kakku ensin veitsen avulla varovasti reunoista. Kumoa sen jälkeen lautaselle. Paperiset muffinssivuoat kannattaa irrottaa kääntämällä ensin reunat auki. Tämän jälkeen paistoksen voi kumota tai nostaa tarjolle paistopinta ylöspäin.

Tarjoile kakut lämpiminä. Ripottele ennen tarjoilua pinnalle tomusokeria. Tarjoa esimerkiksi jäätelön ja tuoreiden marjojen kera.

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
7 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Kinuskikissan jouluarvonta



Vuoden viimeisessä arvonnassa saat valita palkinnon itse Kinuskikissan Toivepuodin uutuuksista! Palkintotuotteiden yhteenlaskettu arvo on 30 €. Lue tarkemmat ohjeet arvontasivulta.

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat