Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Suklaaseepra

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Suklaaseepra

23.1.2016

suklaaseepra

Erilaiset seeprakakut ovat tulleet tutuiksi parin viime vuoden ajan mitä erilaisimpina makuversioina. Linkkilistan seepraohjeisiin löydät viimeisimmästä lokakuussa julkaistusta appelsiinin ja lakritsin makuisesta raitakakusta, jonka nimesin värityksen vuoksi tiikerikakuksi. Oli nimi mikä hyvänsä, samasta asiasta puhutaan: tekniikasta, jossa kahta (tai useampaa) eriväristä täytettä kaadetaan vuorotellen vuoan keskelle. Näin kakun pintaan muodostuu rengaskuvio ja kakkupaloissa on hauska raidoitus.

Ihan ensimmäisen juustokakkuseepran tein pari vuotta sitten julkaistuun kirjaan. Kirjaa valmistellessani olin leiponut kuivakakkumaisen seeprakakun ja sen jälkeen mieleeni hiipi ajatus, voisiko samaa ideaa hyödyntää hyydykekakussa. Muistaakseni jouduin muutaman eri version tekemään, mutta voitonriemuinen lopputulema oli hyydykeseepran onnistuminen.

Periaatteeni on olla julkaisematta kirjojen reseptejä blogissa, mutta teen suklaaseepran kohdalla poikkeuksen, sillä tämä resepti löytyy jo muualtakin netistä ja toisekseen suklaaversiota kysellään monesti. Suklaasta huolimatta tämän kakun maku on – jos suklaakakusta näin voi sanoa – raikas ja kevyt.

Pohja:
200 g dominokeksejä
50 g voita tai margariinia

Täytevaahto:
6 dl vispikermaa
500 g vaniljakastiketta *)

Valkosuklaatäyte:
½ täytevaahdosta
4 liivatelehteä
120 g valkosuklaata
½ dl vettä

Tumma suklaatäyte:
½ täytevaahdosta
4 liivatelehteä
100 g tummaa suklaata
¾ dl vettä

*) Valio Vanilla vaniljakastike, joka on vanukasmainen tuote. Eri asia kuin vaahtoutuva vaniljakastike!


Vuoraa irtopohjavuoan (∅ 24 cm) pohja leivinpaperilla. Suojaa reunat reunakalvolla tai sivele reunaan öljyä, jotta kakku irtoaa vuoasta siistimmin.

Murskaa dominot tehosekoittimella. Sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle.

Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Lisää vaniljakastike. Jaa täytevaahto kahteen yhtä suureen osaan.

Laita kummankin täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Paloittele tumma suklaa ja valkosuklaa eri lautasille ja sulata molemmat mikrossa miedolla lämmöllä.

Kuumenna täytteiden vedet kiehuvaksi. Sulata molempiin liivatteet.

Valmista ensin vaalea täyte, niin sinun ei tarvitse pestä vatkaimia välillä. Sekoita toiseen vaahtopuolikkaaseen valkosuklaa ja liivateseos ja toiseen puolikkaaseen tumma suklaa ja liivateseos.

Kaada vuoan keskelle vuorotellen tummaa ja vaaleaa täytettä (vaihekuvista poiketen kaatamisen voi tehdä myös suoraan kulhoista, mikäli niissä on kaatonokat). Jatka näin, kunnes kaikki täyte on käytetty. Loppua kohden annosta voi pienentää, niin saat myös keskiosaan tiheän rengaskuvion. Jos täyte painuu pohjaan, kaada se lähempää täytteen pintaa. Jos taas täyte jää kellumaan pinnalle, kaada ylempää. Mikäli jompi kumpi täyte tuntuu kaadettaessa liian paksulta, siihen voi lisätä ”lennosta” hieman vettä.

suklaaseepra-vaihe suklaaseepra-vaihe-2 suklaaseepra-vaihe-3

Laita kakku jääkaappiin hyytymään kolmeksi tunniksi. Irrota vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.

Ohje kirjasta Kinuskikissan helpot suosikit.

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
4 h Vaativampi 12 henkilölle 108

Avainsanat

SeeprakakkuSuklaakakkuValkosuklaa

Ainesosat

Suklaa

Kategoriat

Juusto- ja hyydykekakut

Erityisruokavaliot

Pähkinätön

Tykkäsitkö?

(38)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (108)

Kinuskikissa26.7.2020 11:21

Mira: seeprojen pakastuksesta on hieman vaihtelevia kokemuksia, vaikka yleisesti ottaen hyydykekakkujen pakastus onnistuu hyvin. Mustikkaseeprasta en siis voi luvata varmaa, mutta suklaaseepran pakastus onnistuu kyllä.

Mira Pakarinen22.7.2020 12:21

Hei. Voiko tämän ja mustikka seepran tehdä valmiiksi pakkaseen?

Kinuskikissa21.6.2020 11:03

Eeva: mahtavaa kuulla! Kiitos, että tulit kertomaan. Voisin itsekin testata tuota versiota jossain vaiheessa!

mari-johanna20.6.2020 09:16

Eeva: Ihanaa kuulla että onnistuit ja lisääkin on jo tilattu!!

Eeva Puumalainen19.6.2020 18:04

Hyvin onnistui😀. Kehuja tuli ja kaverin kesähäihin näitä tilattiin. Ehkä ois voinu olla 1 tai 2 liivatelehteä vähemmän

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/30672_IMG-20200619-WA0004_220x220.png
Eeva Puumalainen18.6.2020 19:49

Nyt on laitettu hyytymään. Saa nähä hyytyykö. Ihan kaikki täyte ei mahtunut vuokaan. Tein 20cm vuokaan. Vanukasta laitoin vain 625g koska se oli tosi keltaista.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/30672_IMG-20200618-WA0014_220x220.png
Kinuskikissa12.6.2020 17:17

Voin kertoa mielipiteeni. 🙂 Se on, että henkilökohtaisesti vältän liivatejauhetta kuin ruttoa. Kaiketi silläkin saa onnistumisia aikaan, koska tuotetta myydään, mutta en vaihtaisi toimintavarmoja liivatelehtiä missään tapauksessa jauheeseen. Varsinkaan seepran kohdalla.

mari-johanna11.6.2020 07:22

Eeva: Sen tiedän, että seeprat ovat hyvin alttiita muutoksille, joten mikäli liivatteen vaihtaisi jauheeseen kannattaa ainakin olla extra tarkkana.
1 tl liivatejauhetta vastaa 2 liivatelehteä ja dr.oetkerin ohjeen mukaan hyydyttää 1 dl. Sanoisin, että kannattaa käyttää oikeaa mittaa mittaamiseen eikä lusikkaa, että varmasti jauhetta tulee oikea määrä.
Mutta kannattaako tämä vaihdos tässä kakussa, siihen saa kyllä vielä Kinuskikissa sanoa oman mielipiteensä!!

Eeva Puumalainen10.6.2020 16:33

Voiko tätä tehdä liivatejauheella?Kumpaa itse suosittelisit? En ole koskaan käyttänyt liivatejauhetta

Kinuskikissa29.5.2020 15:30

Eeva: varmin tulos syntyy pitäytymällä mahdollisimman lähellä olemassa olevaa seepraa. Ainakin neuvominen on näin turvallisempaa, koska isompien muutosten kyseessä ollessa pitäisi melkein testata ensin itse ennen kuin uskaltaa luvata mitään. Minä yhdistäisin kaksi eri seeprakakkua. Mangotäytteen tekisin kinuski-mansikkaseepran mukaan vaihtamalla mansikkasoseen tilalle saman määrän mangososetta.

https://www.kinuskikissa.fi/kinuski-mansikkakakku

Ymmärsin, että haluat toisestakin täytteestä mangon makuisen, mutta siinä olisi mukana myös ”jotain vaaleaa”. Sen soveltaisin hyydytetystä tiikerikakusta eli lakritsi-appelsiiniseeprasta siten, että appelsiinitäytteen jogurtti, rahka tai molemmat (maistele ja tunnustele sävyä) on korvattu mangososeella. Jos korvaat vain esim. rahkan soseella, laita kuitenkin jogurtti myös. On tärkeää pitää täytteen massa samana, jotta liivate on oikein suhteutettu.

https://www.kinuskikissa.fi/hyydytetty-tiikerikakku/

Arvostaisin kovasti, jos laitat jälkikäteen kommenttia miten kävi ja mieluusti kuvan tuosta galleria-välilehden kautta. Kiitos! 🙂

Kinuskigalleria (7)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa
Kinuskikissa

Suklaaseepra

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Suklaaseepra

23.1.2016

suklaaseepra

Erilaiset seeprakakut ovat tulleet tutuiksi parin viime vuoden ajan mitä erilaisimpina makuversioina. Linkkilistan seepraohjeisiin löydät viimeisimmästä lokakuussa julkaistusta appelsiinin ja lakritsin makuisesta raitakakusta, jonka nimesin värityksen vuoksi tiikerikakuksi. Oli nimi mikä hyvänsä, samasta asiasta puhutaan: tekniikasta, jossa kahta (tai useampaa) eriväristä täytettä kaadetaan vuorotellen vuoan keskelle. Näin kakun pintaan muodostuu rengaskuvio ja kakkupaloissa on hauska raidoitus.

Ihan ensimmäisen juustokakkuseepran tein pari vuotta sitten julkaistuun kirjaan. Kirjaa valmistellessani olin leiponut kuivakakkumaisen seeprakakun ja sen jälkeen mieleeni hiipi ajatus, voisiko samaa ideaa hyödyntää hyydykekakussa. Muistaakseni jouduin muutaman eri version tekemään, mutta voitonriemuinen lopputulema oli hyydykeseepran onnistuminen.

Periaatteeni on olla julkaisematta kirjojen reseptejä blogissa, mutta teen suklaaseepran kohdalla poikkeuksen, sillä tämä resepti löytyy jo muualtakin netistä ja toisekseen suklaaversiota kysellään monesti. Suklaasta huolimatta tämän kakun maku on – jos suklaakakusta näin voi sanoa – raikas ja kevyt.

Pohja:
200 g dominokeksejä
50 g voita tai margariinia

Täytevaahto:
6 dl vispikermaa
500 g vaniljakastiketta *)

Valkosuklaatäyte:
½ täytevaahdosta
4 liivatelehteä
120 g valkosuklaata
½ dl vettä

Tumma suklaatäyte:
½ täytevaahdosta
4 liivatelehteä
100 g tummaa suklaata
¾ dl vettä

*) Valio Vanilla vaniljakastike, joka on vanukasmainen tuote. Eri asia kuin vaahtoutuva vaniljakastike!


Vuoraa irtopohjavuoan (∅ 24 cm) pohja leivinpaperilla. Suojaa reunat reunakalvolla tai sivele reunaan öljyä, jotta kakku irtoaa vuoasta siistimmin.

Murskaa dominot tehosekoittimella. Sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle.

Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Lisää vaniljakastike. Jaa täytevaahto kahteen yhtä suureen osaan.

Laita kummankin täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Paloittele tumma suklaa ja valkosuklaa eri lautasille ja sulata molemmat mikrossa miedolla lämmöllä.

Kuumenna täytteiden vedet kiehuvaksi. Sulata molempiin liivatteet.

Valmista ensin vaalea täyte, niin sinun ei tarvitse pestä vatkaimia välillä. Sekoita toiseen vaahtopuolikkaaseen valkosuklaa ja liivateseos ja toiseen puolikkaaseen tumma suklaa ja liivateseos.

Kaada vuoan keskelle vuorotellen tummaa ja vaaleaa täytettä (vaihekuvista poiketen kaatamisen voi tehdä myös suoraan kulhoista, mikäli niissä on kaatonokat). Jatka näin, kunnes kaikki täyte on käytetty. Loppua kohden annosta voi pienentää, niin saat myös keskiosaan tiheän rengaskuvion. Jos täyte painuu pohjaan, kaada se lähempää täytteen pintaa. Jos taas täyte jää kellumaan pinnalle, kaada ylempää. Mikäli jompi kumpi täyte tuntuu kaadettaessa liian paksulta, siihen voi lisätä ”lennosta” hieman vettä.

suklaaseepra-vaihe suklaaseepra-vaihe-2 suklaaseepra-vaihe-3

Laita kakku jääkaappiin hyytymään kolmeksi tunniksi. Irrota vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.

Ohje kirjasta Kinuskikissan helpot suosikit.

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
4 h Vaativampi 12 henkilölle 108

Avainsanat

SeeprakakkuSuklaakakkuValkosuklaa

Ainesosat

Suklaa

Kategoriat

Juusto- ja hyydykekakut

Erityisruokavaliot

Pähkinätön

Tykkäsitkö?

(38)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (108)

Kinuskikissa26.7.2020 11:21

Mira: seeprojen pakastuksesta on hieman vaihtelevia kokemuksia, vaikka yleisesti ottaen hyydykekakkujen pakastus onnistuu hyvin. Mustikkaseeprasta en siis voi luvata varmaa, mutta suklaaseepran pakastus onnistuu kyllä.

Mira Pakarinen22.7.2020 12:21

Hei. Voiko tämän ja mustikka seepran tehdä valmiiksi pakkaseen?

Kinuskikissa21.6.2020 11:03

Eeva: mahtavaa kuulla! Kiitos, että tulit kertomaan. Voisin itsekin testata tuota versiota jossain vaiheessa!

mari-johanna20.6.2020 09:16

Eeva: Ihanaa kuulla että onnistuit ja lisääkin on jo tilattu!!

Eeva Puumalainen19.6.2020 18:04

Hyvin onnistui😀. Kehuja tuli ja kaverin kesähäihin näitä tilattiin. Ehkä ois voinu olla 1 tai 2 liivatelehteä vähemmän

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/30672_IMG-20200619-WA0004_220x220.png
Eeva Puumalainen18.6.2020 19:49

Nyt on laitettu hyytymään. Saa nähä hyytyykö. Ihan kaikki täyte ei mahtunut vuokaan. Tein 20cm vuokaan. Vanukasta laitoin vain 625g koska se oli tosi keltaista.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/30672_IMG-20200618-WA0014_220x220.png
Kinuskikissa12.6.2020 17:17

Voin kertoa mielipiteeni. 🙂 Se on, että henkilökohtaisesti vältän liivatejauhetta kuin ruttoa. Kaiketi silläkin saa onnistumisia aikaan, koska tuotetta myydään, mutta en vaihtaisi toimintavarmoja liivatelehtiä missään tapauksessa jauheeseen. Varsinkaan seepran kohdalla.

mari-johanna11.6.2020 07:22

Eeva: Sen tiedän, että seeprat ovat hyvin alttiita muutoksille, joten mikäli liivatteen vaihtaisi jauheeseen kannattaa ainakin olla extra tarkkana.
1 tl liivatejauhetta vastaa 2 liivatelehteä ja dr.oetkerin ohjeen mukaan hyydyttää 1 dl. Sanoisin, että kannattaa käyttää oikeaa mittaa mittaamiseen eikä lusikkaa, että varmasti jauhetta tulee oikea määrä.
Mutta kannattaako tämä vaihdos tässä kakussa, siihen saa kyllä vielä Kinuskikissa sanoa oman mielipiteensä!!

Eeva Puumalainen10.6.2020 16:33

Voiko tätä tehdä liivatejauheella?Kumpaa itse suosittelisit? En ole koskaan käyttänyt liivatejauhetta

Kinuskikissa29.5.2020 15:30

Eeva: varmin tulos syntyy pitäytymällä mahdollisimman lähellä olemassa olevaa seepraa. Ainakin neuvominen on näin turvallisempaa, koska isompien muutosten kyseessä ollessa pitäisi melkein testata ensin itse ennen kuin uskaltaa luvata mitään. Minä yhdistäisin kaksi eri seeprakakkua. Mangotäytteen tekisin kinuski-mansikkaseepran mukaan vaihtamalla mansikkasoseen tilalle saman määrän mangososetta.

https://www.kinuskikissa.fi/kinuski-mansikkakakku

Ymmärsin, että haluat toisestakin täytteestä mangon makuisen, mutta siinä olisi mukana myös ”jotain vaaleaa”. Sen soveltaisin hyydytetystä tiikerikakusta eli lakritsi-appelsiiniseeprasta siten, että appelsiinitäytteen jogurtti, rahka tai molemmat (maistele ja tunnustele sävyä) on korvattu mangososeella. Jos korvaat vain esim. rahkan soseella, laita kuitenkin jogurtti myös. On tärkeää pitää täytteen massa samana, jotta liivate on oikein suhteutettu.

https://www.kinuskikissa.fi/hyydytetty-tiikerikakku/

Arvostaisin kovasti, jos laitat jälkikäteen kommenttia miten kävi ja mieluusti kuvan tuosta galleria-välilehden kautta. Kiitos! 🙂

Kinuskigalleria (7)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa