Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Suklaaperhoset

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Suklaaperhoset

28.5.2008

suklaaperhonen1.JPG

suklaaperhonen2.JPG

Suklaaperhosista saa helposti näyttäviä koristeita kakkuihin. Perhoset voi tehdä hyvissä ajoin pakkaseen valmiiksi. Vain mielikuvitus on rajana perhosten koristelumahdollisuuksissa: nonparelleja, useampia suklaalaatuja, helmiä, glitteriä… Kauniin mallin mukaan tehty yksivärinen pursotus on näyttävä sellaisenakin.

Kun itse tein suklaaperhosia ensimmäistä kertaa jonkin aikaa sitten, perhosen hahmottelu aiheutti päänvaivaa. Varsinainen perhosten valmistusperiaate oli kaikessa yksinkertaisuudessaan tuttu (lienee jossain toisessa blogissa nähty *edit* kuulin, että ainakin Ebellä on perhosohje), mutta valmiita malleja en ole nähnyt. Kiireessä hutaistu piirros ja sen pohjalta tehty toteutus ei lopulta ollut kovin onnistunut. Kun malleja pyydettiin julkaisemaan blogissa, tuli asiaan paneuduttua tarkemmin. Näitä tulee varmasti itsekin jatkossa hyödynnettyä ja ne ovat myös teidän käytettävissänne. Näiden pohjalta on ehkä helpompi jatkaa myös omien ”perhoslajikkeiden” kehittelyä. Alla lisäksi muutama netistä löydetty piirros. Viimeisen mallin Ebe lähetti minulle, suurkiitokset!

Käyttämälläsi suklaalaadulla ja -merkillä on vaikutusta lopputuloksen kestävyyteen, joten kannattaa lukaista suklaakoristeohjeesta vinkit tähän!



Perhosten malleja

perhonen_oma1.JPG

perhonen_oma2.JPG

perhonen_oma3.JPG

perhonen11.JPG

perhonen2.JPG

perhonen3.JPG

perhonen_ebe.JPG


Työvaiheet

Tulosta malli haluttuun kokoon (omien vaihekuvieni perhoset ovat n. 8 cm kokoisia, perhosen keskiosa n. 3 cm). Saat tallennettua kuvan koneellesi koon muokkaamista ja tulostusta varten klikkaamalla mallikuvan kohdalla hiiren oikeaa painiketta ja valitsemalla alasvetovalikosta kohdan ”Save Image As…”.

suklaaperhonen_vaihe1.JPG

Leikkaa hieman perhosta isompi pala vaaleaa leivinpaperia. Laita mallikuva leivinpaperin alle ja kopioi perhosen kuva leivinpaperille. (Tämä vaihe ei ole välttämätön; voit myös pursottaa suklaan vain pitämällä mallikuvaa leivinpaperin alla ja teippaamalla leivinpaperin pöytään kiinni. Leivinpaperille kopioidut piirrokset voi kuitenkin säästää ja näin ne palvelevat myöhemminkin.)

suklaaperhonen_vaihe2.JPG

suklaaperhonen_vaihe3.JPG

Taita leivinpaperi keskeltä kahtia (piirtämäsi perhosen keskiosaa halkoen). Huom: tee taitos niin päin, että kynällä piirtämäsi puoli jää ulkopuolelle. Taitos auttaa myöhemmin perhosen asettelemista ”jähmettymisasentoon”.

suklaaperhonen_vaihe4.JPG

Laita perhonen pöydälle puhdas puoli ylös päin, piirrospuoli alaspäin. Sulata suklaa. Käytä pursottamiseen pursotuspussia ja kirjoitustyllaa (esim. 2 mm) tai valjasta pieni minigrip-pussi pursotuskäyttöön leikkaamalla kulmaan pieni reikä (kolmas vaihtoehto on tehdä leivinpaperista ”pursotustötterö”, jonka suu leikataan auki). Kahden eri suklaan käyttäminenkin onnistuu. Käytännössä suklaa ei jähmety niin nopeasti, etteikö molempia voisi sulattaa yhtä aikaa valmiiksi.

Pienten yksityiskohtien viimeistelyyn ja terävien kärkien muotoiluun voit hyödyntää coctail-tikkua. Perhosten tekemisessä ei onneksi tarvitse suoranaisesti kiirehtiä: suklaa ei jähmety niin äkkiä kuin itse etukäteen pelkäsin.

suklaaperhonen_vaihe7.JPG

suklaaperhonen_vaihe8.JPG suklaaperhonen_vaihe9.JPG

suklaaperhonen_vaihe5.JPG suklaaperhonen_vaihe6.JPG

Koristele perhonen halutessasi nonparellein tai helmin.

Askartele pahvista V:n muotoinen alusta, jotta saat perhosen siivet kovettumaan lennokkaaseen asentoon. Askarteluvaihe kannattaa toki tehdä jo etukäteen valmiiksi. Myös pahvisivuisia lastenkirjoja voi hyödyntää tarkoitukseen: avaa kirja keskiaukeamalta ja laita kummankin puolen alle sopivan korkuinen tuki.

suklaaperhonen_vaihe10.JPG

Laita perhoset jääkaappiin jähmettymään. Siirrä vielä ennen kakun päälle nostamista perhoset pakkaseen. Tämä helpottaa perhosten siirtämistä kakun päälle: hentoiset taideteokset kun sulavat hetkessä käsiin. Älä siis pitele hyppysissäsi yhtään kauempaa kuin on tarvis vaan sommittele mielessäsi sijoituspaikka valmiiksi.

Suklaaperhoset toimivat parhaiten kermavaahto- tai kreemipursotusten, marjojen tai hedelmien päällä tai millä tahansa sellaisella alustalla, jolla ne saavat hieman tukea ympäristöstä. Täysin sileälle kakun pinnalle niitä on vaikea asetella, sillä perhoset kellahtavat helposti toiselle siivelleen.

Koristeluvinkki: saat perhosiin uskomattoman kauniin hohdon ripottelemalla pakkasesta ottaessasi pinnalle glitteriä!

suklaaperhonen_vaihe11.JPG

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - - 153

Ainesosat

Suklaa

Kategoriat

Suklaakoristeet

Tykkäsitkö?

(0)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (153)

Thanjuska28.3.2015 10:13

Kiitos, tänään lähtee kokeiluun! 🙂

mari-johanna27.3.2015 20:50

Thanjuska hei! Voit hyvin tehdä suklaa perhoset edellisenä päivänä ja säilyvät kummassa vaan,sekä jääkaappi että pakastin käy. 🙂

Thanjuska27.3.2015 11:06

Hei! Voiko näitä tehdä jo edellisenä päivänä valmiiksi? Jos voi, niin säilyvätkö jääkaapissa vai pakkasessa? Kiitos jo etukäteen 🙂

Kinuskikissa14.7.2014 23:44

Reetta: loistava tieto! Heti Lidliin ostoksille (tai no, aamulla)!

Reetta11.7.2014 19:40

Hei! Ajattelin tulla vinkkaamaan tuossa suklaa-asiassa, kun Brunbergkin muokkasi reseptiään hyvin epäsuotuisaksi suklaakoristeita ajatellen. Lidlistä ostin 81? prosenttista tummaa suklaata, jossa ei siis ole yhtään tuota kaakaovoita, joka sen suklaakoristeen lörpistymisen huoneenlämmössä aiheuttaa. Toivottavasti jotakuta hyödyttää tämä tieto, itseäni ainakin! 🙂

Tikkunekkunen13.11.2013 18:38

Kiva idea nuolentävät perhoset. Samalla pääsee mys hieman askartelemaan:)

Helmiikinuski7.6.2013 19:21

Uskalsin testata 🙂 eikä tullut onneksi valkosuklaasta kokkareista.

wailei7.6.2013 01:10

Helmiikinuski; valkosuklaan värjäys onnistuu parhaiten jauhemaisilla väreillä, kaupan elintarvikevärit sisältävät vettä joka tekee sulatetusta suklaasta kokkareista..

Helmiikinuski6.6.2013 19:22

Voiko valkosuklaata värjätä elintarvikeväreillä?

naksu8.6.2012 19:26

kiitos, nopeasta vastauksesta kinuskiemo

Kinuskigalleria (2)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa
Kinuskikissa

Suklaaperhoset

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Suklaaperhoset

28.5.2008

suklaaperhonen1.JPG

suklaaperhonen2.JPG

Suklaaperhosista saa helposti näyttäviä koristeita kakkuihin. Perhoset voi tehdä hyvissä ajoin pakkaseen valmiiksi. Vain mielikuvitus on rajana perhosten koristelumahdollisuuksissa: nonparelleja, useampia suklaalaatuja, helmiä, glitteriä… Kauniin mallin mukaan tehty yksivärinen pursotus on näyttävä sellaisenakin.

Kun itse tein suklaaperhosia ensimmäistä kertaa jonkin aikaa sitten, perhosen hahmottelu aiheutti päänvaivaa. Varsinainen perhosten valmistusperiaate oli kaikessa yksinkertaisuudessaan tuttu (lienee jossain toisessa blogissa nähty *edit* kuulin, että ainakin Ebellä on perhosohje), mutta valmiita malleja en ole nähnyt. Kiireessä hutaistu piirros ja sen pohjalta tehty toteutus ei lopulta ollut kovin onnistunut. Kun malleja pyydettiin julkaisemaan blogissa, tuli asiaan paneuduttua tarkemmin. Näitä tulee varmasti itsekin jatkossa hyödynnettyä ja ne ovat myös teidän käytettävissänne. Näiden pohjalta on ehkä helpompi jatkaa myös omien ”perhoslajikkeiden” kehittelyä. Alla lisäksi muutama netistä löydetty piirros. Viimeisen mallin Ebe lähetti minulle, suurkiitokset!

Käyttämälläsi suklaalaadulla ja -merkillä on vaikutusta lopputuloksen kestävyyteen, joten kannattaa lukaista suklaakoristeohjeesta vinkit tähän!



Perhosten malleja

perhonen_oma1.JPG

perhonen_oma2.JPG

perhonen_oma3.JPG

perhonen11.JPG

perhonen2.JPG

perhonen3.JPG

perhonen_ebe.JPG


Työvaiheet

Tulosta malli haluttuun kokoon (omien vaihekuvieni perhoset ovat n. 8 cm kokoisia, perhosen keskiosa n. 3 cm). Saat tallennettua kuvan koneellesi koon muokkaamista ja tulostusta varten klikkaamalla mallikuvan kohdalla hiiren oikeaa painiketta ja valitsemalla alasvetovalikosta kohdan ”Save Image As…”.

suklaaperhonen_vaihe1.JPG

Leikkaa hieman perhosta isompi pala vaaleaa leivinpaperia. Laita mallikuva leivinpaperin alle ja kopioi perhosen kuva leivinpaperille. (Tämä vaihe ei ole välttämätön; voit myös pursottaa suklaan vain pitämällä mallikuvaa leivinpaperin alla ja teippaamalla leivinpaperin pöytään kiinni. Leivinpaperille kopioidut piirrokset voi kuitenkin säästää ja näin ne palvelevat myöhemminkin.)

suklaaperhonen_vaihe2.JPG

suklaaperhonen_vaihe3.JPG

Taita leivinpaperi keskeltä kahtia (piirtämäsi perhosen keskiosaa halkoen). Huom: tee taitos niin päin, että kynällä piirtämäsi puoli jää ulkopuolelle. Taitos auttaa myöhemmin perhosen asettelemista ”jähmettymisasentoon”.

suklaaperhonen_vaihe4.JPG

Laita perhonen pöydälle puhdas puoli ylös päin, piirrospuoli alaspäin. Sulata suklaa. Käytä pursottamiseen pursotuspussia ja kirjoitustyllaa (esim. 2 mm) tai valjasta pieni minigrip-pussi pursotuskäyttöön leikkaamalla kulmaan pieni reikä (kolmas vaihtoehto on tehdä leivinpaperista ”pursotustötterö”, jonka suu leikataan auki). Kahden eri suklaan käyttäminenkin onnistuu. Käytännössä suklaa ei jähmety niin nopeasti, etteikö molempia voisi sulattaa yhtä aikaa valmiiksi.

Pienten yksityiskohtien viimeistelyyn ja terävien kärkien muotoiluun voit hyödyntää coctail-tikkua. Perhosten tekemisessä ei onneksi tarvitse suoranaisesti kiirehtiä: suklaa ei jähmety niin äkkiä kuin itse etukäteen pelkäsin.

suklaaperhonen_vaihe7.JPG

suklaaperhonen_vaihe8.JPG suklaaperhonen_vaihe9.JPG

suklaaperhonen_vaihe5.JPG suklaaperhonen_vaihe6.JPG

Koristele perhonen halutessasi nonparellein tai helmin.

Askartele pahvista V:n muotoinen alusta, jotta saat perhosen siivet kovettumaan lennokkaaseen asentoon. Askarteluvaihe kannattaa toki tehdä jo etukäteen valmiiksi. Myös pahvisivuisia lastenkirjoja voi hyödyntää tarkoitukseen: avaa kirja keskiaukeamalta ja laita kummankin puolen alle sopivan korkuinen tuki.

suklaaperhonen_vaihe10.JPG

Laita perhoset jääkaappiin jähmettymään. Siirrä vielä ennen kakun päälle nostamista perhoset pakkaseen. Tämä helpottaa perhosten siirtämistä kakun päälle: hentoiset taideteokset kun sulavat hetkessä käsiin. Älä siis pitele hyppysissäsi yhtään kauempaa kuin on tarvis vaan sommittele mielessäsi sijoituspaikka valmiiksi.

Suklaaperhoset toimivat parhaiten kermavaahto- tai kreemipursotusten, marjojen tai hedelmien päällä tai millä tahansa sellaisella alustalla, jolla ne saavat hieman tukea ympäristöstä. Täysin sileälle kakun pinnalle niitä on vaikea asetella, sillä perhoset kellahtavat helposti toiselle siivelleen.

Koristeluvinkki: saat perhosiin uskomattoman kauniin hohdon ripottelemalla pakkasesta ottaessasi pinnalle glitteriä!

suklaaperhonen_vaihe11.JPG

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - - 153

Ainesosat

Suklaa

Kategoriat

Suklaakoristeet

Tykkäsitkö?

(0)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (153)

Thanjuska28.3.2015 10:13

Kiitos, tänään lähtee kokeiluun! 🙂

mari-johanna27.3.2015 20:50

Thanjuska hei! Voit hyvin tehdä suklaa perhoset edellisenä päivänä ja säilyvät kummassa vaan,sekä jääkaappi että pakastin käy. 🙂

Thanjuska27.3.2015 11:06

Hei! Voiko näitä tehdä jo edellisenä päivänä valmiiksi? Jos voi, niin säilyvätkö jääkaapissa vai pakkasessa? Kiitos jo etukäteen 🙂

Kinuskikissa14.7.2014 23:44

Reetta: loistava tieto! Heti Lidliin ostoksille (tai no, aamulla)!

Reetta11.7.2014 19:40

Hei! Ajattelin tulla vinkkaamaan tuossa suklaa-asiassa, kun Brunbergkin muokkasi reseptiään hyvin epäsuotuisaksi suklaakoristeita ajatellen. Lidlistä ostin 81? prosenttista tummaa suklaata, jossa ei siis ole yhtään tuota kaakaovoita, joka sen suklaakoristeen lörpistymisen huoneenlämmössä aiheuttaa. Toivottavasti jotakuta hyödyttää tämä tieto, itseäni ainakin! 🙂

Tikkunekkunen13.11.2013 18:38

Kiva idea nuolentävät perhoset. Samalla pääsee mys hieman askartelemaan:)

Helmiikinuski7.6.2013 19:21

Uskalsin testata 🙂 eikä tullut onneksi valkosuklaasta kokkareista.

wailei7.6.2013 01:10

Helmiikinuski; valkosuklaan värjäys onnistuu parhaiten jauhemaisilla väreillä, kaupan elintarvikevärit sisältävät vettä joka tekee sulatetusta suklaasta kokkareista..

Helmiikinuski6.6.2013 19:22

Voiko valkosuklaata värjätä elintarvikeväreillä?

naksu8.6.2012 19:26

kiitos, nopeasta vastauksesta kinuskiemo

Kinuskigalleria (2)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa