Twix-kakun resepti putkahti netin kuvahausta joskus silmilleni ja silloin päätin joku päivä toteuttaa siitä oman versioni. Usein Twix-suklaan mukaan nimetyt leivonnaiset ovat pelkkää keksiä, toffeeta ja suklaata. Minä kuitenkin vein reseptiä enemmän täytekakun suuntaan ja annoin suklaavaahdolle ison roolin. Ehkä tämä onkin jonkinlainen Twixin ja Marsin sekoitus, kun viimeksi mainitussa on keksin sijaan vaahtomaista suklaatäytettä. Niin tai näin, makeaa tämä on! Ohut viipale riittää. 🙂
Vinkit:
- Kakku on mitoitettu leipävuokaan, jonka pohjan mitat ovat 9 x 25 cm. Ainekset ovat hieman tätä reilumpia, joten saat luultavasti ne riittämään, vaikka vuokasi olisi vähän (ei paljoa!) tätä suurempi. Toki voit tehdä isompaan vuokaan kakun matalampana, mutta varmista, että paistat pohjalevystä tarpeeksi suuren. Paljon ohentamisen varaa siinä ei ole.
- Voit nopeuttaa kakun valmistamista kokoamalla pohjan neliskanttisista kekseistä. Näitä saa esimerkiksi Lidlistä ja eestiläisiä elintarvikkeita myyvistä kaupoista.
Keksikerrokset:
125 g voita
1 dl sokeria
2 keltuaista
3 dl vehnäjauhoja
Suklaatäyte:
4 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g tummaa suklaata
150 g maitosuklaata
Kinuskitäyte:
1 prk (397 g) karamellisoitua kondensoitua maitoa (eli valmista kinuskia)
50 g voita
Kuorrute:
80 g maitosuklaata
80 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon keltuaiset ja jauhot muutamassa erässä. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle noin 24 x 24 cm kokoiseksi levyksi. Paista 200 asteessa 10 minuuttia.
Vuoraa leipävuoka (pohjan koko 9 x 25 cm) tuorekelmulla. Ota kelmusta reilun kokoinen pala, jotta saat sen ulottumaan vuoan reunan yli. Näin se pysyy paremmin paikoillaan suklaatäytettä levitettäessä.
Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto vatkaimella. Sulata suklaat mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W). Sekoita suklaasula tuorejuuston joukkoon. Yhdistä seos kermavaahdon kanssa.
Levitä suklaatäytettä vuokaan noin puoliväliin saakka. Jätä 4,5 cm:n verran vajaaksi. Levitä ohut kerros täytettä myös vuoan sisäreunalle aivan yläreunaan saakka. Täytettä saattaa jäädä hieman yli, mikäli vuokasi on tismalleen ohjeessa mainittua kokoa. Nosta vuoka jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat kinuskitäytteen.
Laita karamellisoitu maito ja voi kattilaan. Lämmitä liedellä miedolla teholla, kunnes seos muuttuu tasaiseksi. Älä anna seoksen kiehahtaa, sillä se voi estää kuorrutteen jähmettymisen. Jäähdytä kylmässä vesihauteessa huoneenlämpöiseksi.
Leikkaa pohjalevystä täytteen keskelle jääneeseen koloon sopiva pala. Levitä päälle puolet kinuskitäytteestä. Laita päälle seuraava pohjalevy ja loput kinuskista. Nosta kanneksi viimeinen pohja ja tasoita tarvittaessa suklaatäyte samalle tasolle.
Nosta kakku jääkaappiin noin pariksi tunniksi. Halutessasi voit laittaa vuoan pakastimeen, jolloin se jähmettyy nopeammin. Kumoa kakku leivinpaperilla vuoratulle leikkuulaudalle. Nosta pakastimeen tunniksi, jotta pinta jäätyy.
Paloittele suklaa kattilaan. Lisää kerma. Kuumenna liedellä alhaisimmalla teholla koko ajan pohjaa myöten sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut ja seos on tasaista ja juoksevaa.
Ota kakku pakastimesta ja siirrä se kahden lastan avulla ritilän päälle. Kaada päälle suklaakuorrute ja anna valua reunaa pitkin ritilän läpi. Tasoita reunat lastalla.
Nosta kakku jääkaappiin, kunnes kuorrute on jähmettynyt. Kakun voi antaa huoletta olla jääkaapissa seuraavaan päivään. Näin keksikerrokset hieman pehmenevät säilyttäen kuitenkin rapeutensa.
Kinuskikissa; niin on minustakin 🙂
pellavapaita: onpas hauska nimitys tuo renttamollit! 😊
Kinuskikissa; Kiitos 🙂
Ymmärrän aivan hyvin, miksi et suklaaströsseleitä laittanut kakkusi päälle: suklaapinta on niin sileä ja kaunis, ettei kaipaa mitään.
Meikäläisellä erilaiset strösselit ym. useinkin ovat peittämässä rynttyjä, koloja ja muita ei-näkyviin-toivottuja kömmähdyksiä 😉
Mutta totta toki; hyvin sopivat nuo suklaaströsselit vai nonparellit pinnalle. Äitini kutsui nonparelleja renttamolleiksi, ja kaupassa joskus lapsena kyselin renttamolleja eikä kaupantäti ymmärtänyt 🙁
pellavapaita: kiitos hyväntuulisista kommenteistasi, jotka tuovat aina piristystä arkeen täällä päässä! Hyvin oivallettu, että pienellä suolapähkinöiden kaltaisella jipolla saa helposti makuelämystä vietyä eri suuntaan. 🙂 Suklaanonparellit sopivat muuten ihan mielettömän hyvin tuohon pintaan! Byhyy, miksen itse tajunnut? 🙂 No, katsokaa te muut tuota pellavapaidan galleriakuvaa. Tosi hyvä noin!
Miranster; kakku on todellakin herkullinen ja alkoi huveta pikavauhtia, kun maistelijoita ilmaantui. Makeakin se on. Perheväki tuumasi, että voisi vaikka suolapähkinärouhetta laittaa johonkin väliin, niin tulisi vähän särmää ja huomattiin, että samalla suklaapatukkaisuus laajenisi Snickersin suuntaan 🙂
Maris; voi hyvää päivää ja moneen kertaan! Että tämä vanhuus teettää temppujaan! Olenhan minä monta suklaatäytettä kakkuihin tehnyt, mutta tätä kakkua tehdessä tuo täyte tuntui ai-van uudelta ja ihmeen ihanalta, erilaiselta 🙂 (nauraa makeasti)
Oivalsin kyllä, että joo-o, näitä samoja aineita olen latkutellut monesti yhteen, mutta täytteen moussemainen olemus hämäsi; ei kyllä ennen ole tommosta ollut 🙂
Mutta sama se, moka kun moka. Tämä kakku ainakin on hyvää ja uusi leikkauspinta toi esille oikein siistin sisuksen kakussani. Alkupäässä oli vähän epäkuranttia maisemaa 🙂
maris
pellavapaita: kyllä tämmöistä suklaatäytettä sopii laittaa ihan tavallisen täytekakun väliinkin. Kinuskikissalta löytyykin ohje suklaatäytteeseen: https://www.kinuskikissa.fi/helppo-ja-hyva-suklaatayte/.
Kävin minäkin jo galleriassa kakkuasi ihailemassa, ja kylläpä oli upea! Kertakaikkiaan! 🙂
Brookie Monster
Näyttää tosi herkulliselta ja todella makealta.😋
Maris; on kokoa juu 🙂 Ja suklaavaahto on tosiaankin pehmoista, kuohkeaa vaahtoa.
Kai tuota voi laittaa ihan tavalliseenkin täytekakkuun? Vai imeytyyköhän se normaaliin pohjaan; tässä kakussahan on kovahko keksimäinen pohja tekemisissä vaahdon kanssa.
Ehkä Kinuskikissa vastaa, kun ehtii 🙂
Tämä kakku oli kiva tehdä, ja vaikka eilen kulhojen kaaputtelun jälkeen ajattelin, etten koskaan enää tee, niin kylläpäs teen:) Nyt kun maistoin hiukan, niin on se niin hyvää, että … Jotenkin keksimäiset pohjakerrokset ja kinuski tasoittavat suklaan makeutta.
En ole itse suklaan ystävä isosti, joten tarvitsen jotain, joka vie pois pelkkää suklaisuutta 🙂
Upea kakku joka tapauksessa 🙂
maris
No nyt on suklaapatukalla kokoa! Oikea meininki!
Ihanan pehmoiselta näyttää tuo suklaavaahto. 😋
Kinuskikissa; nyt se on valmis ja jääkaapissa tekeytymässä huomiseen asti.
Laitan kuvan galleriaan. Näköjään jäi suklaa-nonparelleja puuttumaan päädystä, mutta onpa todellakin suklaata ja muuta makeaa kakussa runsain mitoin.
Kiitos ohjeesta 🙂
pellavapaita: taisit tehdä maailmanennätyksen reseptin leipomisnopeudessa! 🙂 Kiva kuulla, että kakku pääsi heti testiin. Herkkuhetkiä sinne! 🙂
Sitä ei tiedä sanoa, millaisen kakun saan aikaiseksi, mutta tohina on meidän köökissä kova 🙂 Innostuin tekemään tällaista erilaista kakkua:)
Pohjan tein n.1/3 suurempana aineiltaan ja vähän isomman pinta-alankin, kun sopivin leipävuokani on n.27cm pituus sisältä mitaten.
Kondensoitu maitopurkki on kiehumassa, sattui olemaan kaapissa sellainen. Tuttua puuhaa; olen monesti 3h keitellyt purkkia banoffeeta tehdessäni.
Suklaatäytettä lähden tekemään; se on aina kiinnostavaa 🙂
Palaan kertomaan, miten lopulta käy ja millainen kakku tulee. Aikaahan valmiiseen tulokseen menee tunteja.
Lisäys: Suklaatäyte tehty, vuokaan laitettu, vuoka jääkaapissa. Pandan suklaita käytin taas. 1 levy on 145g, oman vaakani mukaan l pala painoi 6g, joten sen lisäsin toisesta levystä sekä vaaleaan että tummaan sulatettavaan suklaaseen. Näin tuli ohjeen vaatima määrä.
Suklaatäyte on tyrmäävän ihanaa 🙂 Sitä jäi vähäsen. Hyvää, keksimäistä pohjaakin jäi suikale pohjien leikkaamisen jälkeen, joten ei kun moussemaista suklaatäytettä ”keksipalan” nokkaan ja njam, njam 🙂
Punnitsin valmiiksi odottamaan kuorrutesuklaan suklaat. 16 palaa eli neljä riviä painoi vaakassani 82g. Molempia laatuja tuo määrä, niin hyvä tulee.