Näiden makeiden herkkupalleroiden valmistustapa on aika veikeä, sillä herkkupalat leivotaan suklaataikinasta. Muoto voi olla klassisen pyöreä, mutta miksei näistä voisi muovailla vaikka suklaapötköjä. Suklaataikina on hyvin käsiteltävää, kunhan sen ”pitää liikkeessä”.
Konvehtien pinta on olennainen juttu sekä visuaalisuuden, maun että makeisten nauttimisen kannalta. Kun pallerot on pyöritelty rakeissa, ne eivät tahmaa syöntivaiheessa sormia. Itse valitsin näihin mansikanmakuisia rakeita. Mansikka maistui ihanasti ja konvehdit olivat kauniita joulunpunaisuudessaan. Myös kookoshiutaleet tai pähkinärouhe tulisivat kyseeseen. Ei kannata valita sellaisia koristelutuotteita, jotka ovat kovia hampaille, sillä yhtä palleroa kohden raetta kuluu yllättävän paljon.
Valkosuklaasta tulee makeimmat pallerot, tummasta suklaasta hieman vähemmän makeita. Myös esimerkiksi mintulla maustettua tummaa suklaata kannattaa kokeilla!
Säilytä pallerot jääkaapissa. Tiedän – seuraavaksi kysytään, kauanko ne säilyvät. Jos aatonaattona tekee, niin varmasti ovat joulupyhien ajan syömäkelpoisia – säilyminen on sitten ihan itsestä kiinni! 😉
35 kappaletta
Helpot suklaamakeiset
Suklaataikina:
100 g suklaata (tumma suklaa, maito- tai valkosuklaa)
1 dl vaaleaa siirappia
2 dl tomusokeria
Pinnalle:
mansikanmakuisia koristerakeita (yksi purkki ei välttämättä riitä)
Huom! Valmista suklaataikina edellisenä päivänä, jotta se ehtii jähmettyä muovailukelpoiseksi.
Paloittele suklaa ja sulata se mikrossa miedolla lämmöllä. Lämmitä siirappi kattilassa (älä kuumenna kiehuvaksi!). Ota siirappi liedeltä ja sekoita joukkoon suklaasula. Lisää tomusokeri. Siirrä kattila liedelle ”jälkilämpöön” ja sekoittele, kunnes seos on tasainen.
Vuoraa muovirasia tai lautanen leivinpaperilla ja kaada seos siihen. Anna jähmettyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Irrota suklaataikina leivinpaperista. Leikkaa taikinasta veitsellä paloja.
Pyörittele paloista käsiesi välissä palloja.
Kierittele pallot koristerakeessa.
Laita konvehtivuokiin. Säilytä jääkaapissa.
Tein näitä joululahjaksi. Valko -ja tummasta suklaasta ja käytin molemmissa tummaa siirappia. Kierittelin osan palleroista hasselpähkinärouheessa ja osan crispkonvehtimurusissa. Valkosuklaapallerot olivat selvästi makeampia mutta hyviä olivat kaikki!
siirappisormi: kyseessä oli Dr Oetkerin tuote, joka on käsittääkseni poistunut markkinoilta. Voit korvata rakeet vaikka valmiilla karkkirouheella.
Minkä nimistä tuotetta käytit mansikan makuisissa koristerakeissa?
MS GATES:
Kiitos tiedosta! Nyt on valinnanvaraa; mennään jokainen omalla mielisuklaalla 🙂
Juuri kokeilin minäkin, helppoja ja hyviä olivat!
Omat testatut:
valkosuklaa, maitosuklaa, tumma suklaa
wiener nougat crush, marianne crush, salmiakki crush ja hedelmä crush
Kaikkia kokeilin sekaisin ja toimivat hyvin, kiitos ohjeesta!
KAKKU-KOIRA:
Kiva idea. Pyöräyttelepä tuollaisia piparipalleroita jouluksi. 🙂
kakku-koira
Mietin tässä, että voisikohan pallerot pyöritellä piparimurusissa? Jouluna voisi olla ihan kiva kokeilla:)
TIKKARI:
Muovikelmun voisi laittaa päälle, niin taikina olisi suojassa jääkaapin mahdollisesti tuoksuvilta aineksilta
Tikkari
Pitääkö taikinan päälle laittaa joku muovi kun se laitetaan jääkaappiin?
Krissee: en ole kokeillut, mutta miksei tumma suklaa sopisi hyvin valkosuklaapalleron pinnalle. Ongelma on lähinnä tuo kastamisvaihe, kuinka sen tekisi siististi. Voihan tietenkin kokeilla keihästää palleron cockailtikkuun ja pyöritellä sen avulla.
Mitä mieltä ootte, onnistuiskohan nää päällystää suklaalla, sulaan suklaaseen kastamalla ? Pysyisivätköhän koossa ? c:
ok, pitää sitten kokeilla ja ikuistaa 🙂 isälle ajattelin valmistaa sunnuntaiksi, kun on mansikanviljelijä 😉
sangria: en ole kokeillut, mutta veikkaan, että hyvin toimii! 🙂 Kerrohan miten kävi! Ja kuvakin ois kiva.
Hei! Oletko/oletteko kokeilleet mansikanmakuisesta tomusokerista tehdä? Sitä olisi kaapissa valmiiksi 🙂
NIZBALIINI:
Kyllä sopii myös Marianne Crush, kuten myös esim. pähkinärouhe ja nuo linkissäsi näkyvät kakunkoristeluun tarkoitetut nonparellien tyyppiset pienet rakeet, jotka eivät ole liian kovia.
En löytänyt edes cittarista juuri tuollaista koristeraetta.
Olisikohan esim se Marianne Crush – muru liian kovaa tähän?
Tai sitten tämä? http://www.oetker.fi/fi/Tuotteet/?intProductCategoryID=64&intProductID=102
Näyttävät hyviltä ♥ Voiko vaalean siirapin sijaan käyttää tummaa siirappia?
Citymarketista löytyy konvehtivuokia ja koristerakeita. Ainekset ostin, huomenna kokeilemaan! 🙂
Tosi hauskan makuisia, eivätkä ole niin makeita – ainakaan kun aika pieniä tekee. Vaikeaksi ei voi tekemistä millään myöskään moittia, hetkessä oli valmista. Tietysti hommaa vähän hidastaa se, että täytyy jääkapissa olla jonkin aikaa. Mutta jos vaikka edellisenä iltana tietää huomiselle tarvitsevansa jotakin nopeasti muotoutuvaa herkkua niin tässä loistava vaihtoehto 🙂 Ihanasti vähän erilainen idea tarjoilupöytään (ja lahjaksikin sai hyvin laitettua)! Kiitos.
Kiitos taas kerran ihanasta ohjeesta! Muokkasimme ohjetta sen verran äitini idean mukaan, että pyörittelimme pallot nopparellien sijaan pakastekuivatuissa mansikoissa, jotka oli jauhettu jauhoksi. Tuli ihanan joulun punaisia ja mansikoiden pieni kirpeys taittoi ihanasti sisuksen makeutta.
Oikein hyviä tuli palleroista, olivat ehkä 3 tuntia jääkaapissa ja hyvin pyörivät. Tein maitosuklaasta ja tummasta siirapista. Yritin siivilöidä sokerin, mutta silti jäi muutamia paakkuja mutta ei se haittaa. Tein perus palloja sekä muutaman lumiukon 🙂 Kiitos hyvästä reseptistä, ei ole vaikea. 🙂
Noniin ja kun Mirkku otti taas silmän käteensä niin löysikin jo vastauksen alempaa ;). Eli kohtapa täällä taiteillaan konvehteja :D!
Mirkku täällä taas hei! Meidän lähikaupoissa ei ollut tarjolla vaaleeta siirappia :(. Otin sitten tummaa. Tuleeko ottaa huomioon jotain? En oo ikänä käyttäny siirappia missään tai mihinkään :D.
Nyt on testattu näitä minttu-täytesuklaalla ja olin ihan varma että vetelä suklaan sisälmys pilaa koko jutun, mutta ei pilannut, ah että tuli ihania minttukarkkeja, pikkujoulut on pelastettu 😉
JANZKU_00:
Nyt joulu jo silti häämöttää ;-). Paljon pidempi matka oli Tepsuttelijalla (kesäkuussa).
Kannattaa lukea kitchenqueenin 🙂 pakastusvinkki tuosta alempaa. Kaikkia herkkuja ei tarvitse onneksi jättää viime tippaan.
Kyllä näitä jouluksi aion tehdä!voi kumpa olisikin jo joulu : )
Flour Power
Pakko kokeilla kun tulee joulu!
Olen pakastanut näitä eivätkä mennet miksikään. En huomannut mitään eroa tuoreisiin verrattuna.
SENJAMIINI:
Parempi laittaa pakkaseen, ettei tule kaikkia syödyksi. 😉
Voikohan näitä pakastaa?
Kokeilin näitä jouluna. Käytin tummaa suklaata ja kierittelin hasselpähkinärouheessa. Hyviä olivat, tosin aika makeita.
Tämä voisi toimia mielestäni hyvin mokkapalojen kuorrutteena (jos ei tykkkää kahvista), tosin tomusokeria voisi ehkä silloin hieman vähentää. Täytyy joskus kyllä kokeilla…
NENNUQ:
Jos haluat suklaalla kakun kuorruttaa, annan linkin sille sivulle:
http://www.kinuskikissa.fi/kakun-kuorrutteet/?ref=28
Jos haluat kaulittavan kuorrutteen, se ei onnistu tuolla suklaataikinalla, mutta monilla muilla aineilla kyllä. Tässä linkki tiedon luokse:
http://www.kinuskikissa.fi/category/vinkkipalstat/kysymyksia-ja-vastauksia/
Niin tuohon aiempaan viestiin siis, että onko kukaan kokeillut kaulia tuota suklaataikinaa, saako sen samallalailla kakun päälle kuin esim. marsipaanin…
Hei! Sopisikohan tuo suklaataikina kakunkuorrutteeksi? Onko kukaan kokeillut?Tai olisiko jotain vastaavaa kakulle?
PAPANMUMMI:
Kyllä tomusokerin olisi pitänyt ymmärtää sulaa lämpimään keitokseen. Ohjeessa ei siivilöimistä mainita, joten se tuskin on ratkaisu. Ehkä kannattaa vain sekoitella jälkilämmössä niin kauan, että möykyt häviävät näkyvistä. 🙂
SANIA:
Siirapeilla keskenään tuskin on makeuseroja. Makeita pallerot kyllä ovat. Syitä löytyy kolme: suklaa, siirappi ja sokeri. 😉
TOFFERIINA:
Siirapin keittämistä ei ohjeessa suositella. Palleroiden kovuudessa on kyllä pientä hajontaa eri suklaalaatujen välillä. Tummasta suklaasta tulee kovempia palleroita kuin valkosuklaasta. Itse säilytän valkosuklaasta tekemiäni palleroita rasiassa jääkaapissa, missä ne kovettuvat. Sieltä tuon ne tarjolle, ja ne pysyvät kyllä kovina tarjoilun ajan. 🙂
papanmummi
Tofferiina,mulla samanlainen satsi jääkaapissa kuin sinulla ja tavallisia nompparelleja…jäin miettimään olisiko tomusokeri pitänyt siivilöidä joukkoon…nyt jäi ”sattumia” taikinaan….n.2mm sokerimöykkyjä 😀
Citymarketista onnistuinkin löytämään näitä rakeita.
Pieniä vuokia myös löysin, olivat kuvioituja ja ehkä pienempiä kuin näissä kuvissa.
Itse tein sekä vaaleasta että tummasta suklaasta + tummasta siirapista koesatsit. Mahtaako siirappi vaikuttaa siihen miten makeita palleroista tulee vai onko vaikutus suklaalla? Omistani tuli nimittäin aika makeita.
Vaaleasta suklaasta + tummasta siirapista tuli selvästi vaaleita palloja, mutta en osaa sanoa tummeniko massa minkä verran.
Tummasta suklaasta tehty massa oli hankalampaa pyöriteltävää, tuon ohjeen kokoinen satsi piti pyöritellä kolmessa osassa kun muuten tarttui liikaa kaikkialle. Vaaleat pallerot sai tehtyä helpommin.
Tofferiina
Mä tein valkosuklaasta ja tavallisesta siirapista, sitten pyörittelin tavallisissa nonparelleisa ja hyvin onnistui:)Pitäisikö siirappia keitellä jonkun aikaa,jos haluaa palleroista vähän kovempia?
TEISU83:
Ohjeen vaalea siirappi sopii valkosuklaan kanssa, koska se ei vaikuta konvehdin väriin tummentavasti. Vastaavasti tumma siirappi sopii tumman suklaan kanssa. Voit tietysti laittaa tummaa siirappia valkosuklaankin kanssa, mutta konvehdin väri todennäköisesti muuttuu ruskean suuntaan. Mutta maun suhteen molempi parempi! 🙂
SANIA:
Koristerakeet Kinuskikissa on ostanut Citymarketista. Pikku vuokia on ollut sekä Citymarketissa että Tiimarissa. Tosin vuokahankinta on tehty jokin aika sitten, ihan tämän hetken tilanne ei ole varmasti tiedossa.
Onko jollain päivitettyä tietoa rakeiden ja vuokien ostopaikoista?
Mistä olette löytäneet näitä pieniä paperivuokia ja tuota raetta?
Kiersin pari kauppaa (mm. Prisman) tänään enkä löytänyt kumpaakaan. Mitään vastaavaa ei ollut vuokissa ja rakeissakin lähinnä nonparelleja (kestävätkö säilytystä?) ja kookoshiutaleita yms.
Tämä ohje oli testissä eilen tyttöjen illassa! Otin riskin taikinan kanssa, ja tein sen puoli kolme iltapäivällä. Tryffelitalkoot alkoivat iltapuolella, ehkäpä puoli yhdeksän aikaan ja hyvin oli jähmettenyt ja homma onnistui erinomaisesti! Kiitos ihanasta ohjeesta – erityisen toimiva ja helppo ja nopea vieläpä! Rauhallista joulua ja onnellista uutta vuotta kaikille! 🙂
sojan kotikeittiö
kääretortun tms. täytteeksi?
Hei! Kiitos parhaasta sivustosta 🙂 Minulle kävi pieni konvehtimoka ja tarvitsisin nopeastyi apua!
Päätin tehdä ystävälleni suklaakonvehteja joululahjaksi. Kiehautin kerman, lisäsin maitosuklaan ja jäähtyneeseen seokseen marianne crush- rouhetta. Seos oli jääkaapissa yön (josta tunnin pakkasessa) yli eikä jähmettynyt. Mitä voin tehdä seoksesta? En raaskisi heittää sitä pois.
Näitä pitää kokeilla, vaikka en niin suklaan ystävä olekaan.
Jouluksi voi hyvin tämmöisiä helppoja ohjeita kokeilla kun porukkaa on enemmän – kaikki tekee kauppansa. 🙂
5-vuotias tyttöni on himoleipuri ja tauti vain yltyy, kun hän oppi lukemaan ja leipominen onnistuu entistä paremmin ilman äitiä. Nämä valmistuivat tytöltä ihan omin päin ja voi sitä riemua! Minun lempparia olivat tummasta suklaasta tehdyt, joihin oli lisätty piparminttua ja päälle hasselpähkinärouhetta. Kiitos tästäkin ohjeesta ja suloista joulua!
Varoitan, että älkää laittako vahingossa jokaiseen annokseen 2dl siirappia.. ei muuten pysty muotoilemaan 😀 Nyt aloitan sitten tekemään uutta satsia oikeilla suhteilla.
Uskotko, että jos teen taikinat nyt kahdentoista aikaan, niin kymmenen aikaan illalla taikina voisi olla jo muotoiltavaa?
Äiti rakastaa suklaata joten taidankin kokeilla tätä. 🙂 Ja taidan käyttää Marianne-rakeita.
ihanan näköisiä! Onnistuukohan, jos laittaa tummaa siirappia vaalean sijasta? kun ois tota tummaa kaapissa valmiiksi 😉
Oi kiitos tuhannesti tästä ohjeesta, näyttävät tosi ihanilta! <3